Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spacer w chmurach

Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań!!!

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc, nie wiem kiedy bede miała szanse iść do lekarza, a te wyniki mnie niepokoją, bo nie wiem o co z nimi chodzi. Dzień cyklu - 8. LH 15,27 (norma 2,4-12,6) FSH 7,31 (norma 3,5-12,5) PRL 599,9 (norma72-511) Teoretycznie dzień 8. to faza folikularna, więc z tej fazy podaje normy. Poza tym mam PCOS i nie staram sie jeszcze o dziecko. Dziękuję za rady:)

Gość to ze masz
pcos to widac na pierwszy rzut oka z badan LH i FSH a do tego problem z prolaktyna. Zrob jeszcze z prl z obciazeniem mtc i smigaj z wynikami do ginekologa lub endokrynologa, bo trzeba zaczac cie odpowiednio leczyc zebys w przyszloscie nie miala torbieli na jajnikach i problemow zzajsciem w ciaze.

Mam torbiele od 18. roku zycia, co moj mądry lekarz leczyl Diane 35. Naprawde jestem zawiedziona, bo pragnę miec dzieci za pare lat:( Niedlugo dowiem sie czy mam jeszcze jakies torbiele, ale napierw dowiem sie co do wizyt u jakiegos gina w tym miescie, a nie jestem stad. Dziekuje za pomoc. A wiesz moze jak sie to leczy?

Gość to ze masz
wysoka prolaktyne zbija sie lekami i nalezaloby zajac sie tym jak najszybciej, bo blokuje owulacje, a to uniemozliwia zajscie w ciaze. jesli chodzi o pcos to nie wiem do konca jak sie leczy, bo nie mam tego schorzenia, ale z tego co sie orientuje to podaje sie kobiecie progesteron (Luteina, Duphaston) w celu uregulowania miesiaczek, bo ich brak powoduje torbiele. Potraktuj to powaznie, bo niektore dziewczyny na prawde bardzo dlugo oczekuja dzieciatka przy pcos, to zmudna i ciezka praca. Tobie oczywiscie zycze, zebys miala jak najmniej problemow i zaszla w ciaze w najbardziej oczekiwanym przez ciebie momencie.

Dziękuję Ci za wszystko. Moje pcos zostało zaniedbane, bo miałam lekarza dupę jednym słowem. Teraz zmieniam i biore się za zo, jeszcze chyba nie jest za późno, bo jestem bardzo młoda. Aha, obecny mój lekarz powiedział, że pcos leczy się dopiero przy próbach zajścia w ciążę. Czy to nie dziwne? Przecież ja z tymi staraniami moge zwlekać jeszce z 10 lat, a to juz chyba dużo...