Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kamelia czarno czerwona

******I PIERDUT******

Polecane posty

Skoro ju偶 艂askawie wsta艂am dzi艣 wcze艣niej (9.30 :P ), poszw臋da艂am si臋 po domu w szlafroku i wypilam kafffk臋 , kt贸r膮 dla odmiany zrobi艂 mi synu艣 :P to co艣 przy okazji i Wam napisz臋 :P Kawa ju偶 tu stoi, wi臋c co by tu ????? No to tym razem po kolei .... Mafinko :) Ty szczwana i podst臋pna bestio nocna :P Kocham Ci臋 i jednocze艣nie nienawidz臋 :P za te -10,2kg !!!! Ja to do -6 pewnie nigdy nie dojd臋 :P Ale dzielnie trwam w dukanie. Rok temu mialam mo偶e bardziej spektakularne efekty (by艂o -6 :P) , ale za to teraz mniej mi dieta doskwiera, znaczy bardziej sobie wymyslam :) No i cho膰 wagowo jest bez sza艂u to jednak centymetrow kilka uby艂o tu i tam i zaczynam to widzie膰 po ubraniach. No wi臋c ciesz臋 si臋 tym swoim ma艂ym szcz臋艣ciem :) Myszka :) wiem co prze偶ywasz z nauk膮 jazdy, bo sama to podobnie przechodzi艂am :) A w roku tygodniu minie mi ju偶 10 lat :) Pami臋taj, 偶e ka偶dy dzie艅 przybli偶a Ci臋 do momentu, kiedy swoje 偶ycie b臋dziesz dzielic na czas "bez prawa jazdy" i ten "z prawkiem" :) A egzamin ???? C贸偶 .... godzina wstydu i ca艂e 偶ycie chwa艂y :P Tija :) Wiesz, 偶e ja ju偶 sobie tak myslalam, 偶e sama si臋 zamurowa艂a艣, 偶eby tak sobie filcowa膰 do usranej :P Ale rozumiem jak to jest z remontem, bo mi m贸j letni remont jeszcze teraz 艣ni si臋 po nocach :P I od 2 miesi臋cy czekam na g艂upie p贸艂ki do pokoju dzieci :O Ale za to jak teraz b臋dziesz mie膰 pi臋knie !!!!!! Nawet ze zdekompletowanym drzewkiem :P Abs :) To ja Ci posy艂am paracetamol 馃憚 z zielon膮 herbatk膮 :) Dziadek :) a co s艂ycha膰 u agresora? :P Co do munduru i jego wype艂nienia :P My艣lcie sobie co chcecie, ale wg mnie ka偶dy m艂ody facet ubrany w mundur albo sutann臋 poprostu rzuca na kolana :P A jak jeszcze po cywilu jest ten tego :P to ju偶 w swoim firmowym uniformie ... no poprostu mi贸d-malina :P Do2do :) Do tej pory chyba wszystko mlodemu z pokoju wywali艂a艣 :P Jak nowy kolorek w艂os贸w? :) Kasiunia !!! Jeszcze raz gratuluj臋 5 z przodu :) Napisz wi臋cej jakie to uczucie, niech chocia偶 w ten spos贸b to prze偶yj臋 :P Ja dalej bujam si臋 mi臋dzy 63,5 a 64 :O Dzi艣 63,6 ... Kicia :) zmrozi艂o Ci臋 do reszty ???? Czy mo偶e ju偶 艣wi臋tujesz w podgrupach powr贸t do kraju z wygnania ? :) Pomy艣le膰, ze jeste艣 tam ju偶 prawie 2 lata !!!!! Serum 馃憚 A moze MImozka nas podczytuje??? 馃憚 Lola !!! Lola !! Lola !!!! 馃憚 Donia 馃憚 Cudnie !!!!! gdzie 偶e艣??? A tero ja :P Co do mojego robienia zaleg艂ych papier贸w ....eeee ..... Jako艣 mi ich nie ubywa :P Ale za to: wi臋cej eksperymentuj臋 w kuchni ... raz na dzieciach, raz na sobie :P odgracilam piwnic臋, kupilam sobie 2 tuniczki, kurteczk臋 d偶insow膮 i czerwony golfik :P wiem, gdzie i jakie produkty z ma艂膮 zawarto艣ci膮 t艂uszczu mo偶na kupi膰 w mojej okolicy (wliczaj膮c w to stron臋 niemieck膮) :P no i zafundowa艂am sobie sk艂adany, 艂贸偶kowy,ch艂odz膮cy stolik pod laptopika :) Teraz ju偶 tylko czekam na wen臋 do tego mojego robienia papier贸w :P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Mafinka :) jeszcze te przepisy :) Nale艣niki (2-3 szt. w zale偶no艣ci od wielko艣ci): 3/4 szkl. mleka (0% najlepiej) 2 艂y偶ki skrobi kukurydzianej 1 jajko nadzienie - wg pomyslu, ja daj臋 ser ze slodzikiem Wszystko dokladnie wymieszac (bez nadzienia oczywi艣cie :) ) i na patelni臋. Jedna uwaga!! Ciasto jest bardzo rzadkie i trzeba sobie wy膰wiczy膰 sma偶enie i odwracanie. Ja na patelni臋 lej臋 do艣c spor膮 warstw臋 i sma偶臋 na takim 艣rednim ogniu, a偶 si臋 dobrze zetnie i dopiero wtedy przewracam 艂opatk膮 na drug膮 stron臋. Trzeba sobie sma偶enie wypraktykowa膰, bo zbyt du偶y ogien spowoduje, ze nale艣nik spali sie od dolu, a nie zetnie od gory. Z kolei zbyt ma艂y ogie艅 spowoduje, ze nale艣nik b臋dzie sie poprostu b藕dzil :P i rozleci przy odwracaniu. Ja ma tak膮 spor膮 patelni臋 teflonow膮 i robi臋 2 solidne nalesniki. Ale na mniejszej mo偶na zrobi膰 3 szt. Przepisu na pierniczki znowu pisa膰 mi si臋 nie chce, ale znalazlazm go na 520 str. leniuchu :P Nie wklejam tutaj, bo nie chce si臋 jakos cholernik skopiowac. Kto艣 pyta艂 jeszcze o ilo艣膰 jogurtu - ja daj臋 ma艂y, czasami nawet nieca艂y albo serek homo jaki艣, w zale偶no艣ci co jest pod r臋k膮.

Udost臋pnij ten post

O teraz da艂 sie skopiowa膰 :) No to od razu nanosz臋 swoje dygresje :P Chrupi膮ce cookies o smaku cappuccino - wypr贸bowane, polecam 4 艂y偶ki otr膮b owsianych 2 艂y偶ki otr膮b pszennych 2 艂y偶ki skrobi kukurydzianej (mazeiny znaczy) 3 艂y偶ki serka homo (ja daj臋 ser odt艂uszczony Emilke z netto, jest taki jak zmielony ju偶, wilgotny) 1 jogurt 0% ma艂y 2 jajka 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia 1 艂y偶ka kawy rozpuszczalnej (ja daj臋 kakao odt艂uszczone) 4 艂yzki s艂odzika w proszku (ten w tabletkach nie nadaje sie do pieczenia) 2 艂y偶ki odt艂uszczonego mleka w proszku ewentualnie (ja tak daj臋) 1 艂yzeczka cynamonu, przyprawy do piernika Wszystkie skladniki dok艂adnie wymiesza膰. Blach臋 do pieczenia wy艂o偶y膰 pergaminem. Ciasto nak艂ada膰 艂y偶eczk膮. Porcja na oko艂o 20-25 ma艂ych ciasteczek. Piec ok. 20 minut w temp. 160 st. Ciasteczka zdj膮c, gdy wystygn膮. Jak dla mnie ciasteczka super !!!!

Udost臋pnij ten post

Majka...No wi臋c m贸wi臋, 偶e jak ju偶 co艣 Dziadzia wyrwie to kl臋kajcie narody:D:D:D Czy w cywilu czy w "pracy"...ech...鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍 Sutanna zdecydowanie mnie nie kr臋ci:O Agresorek w chwilowej pacyfikacji, ale czuj臋, 偶e to stan przej艣ciowy. Dlaczego? Jutro przyje偶d偶a szwagierka (ex nied艂ugo)....Jasna cholera...:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O

Udost臋pnij ten post

to znowu ja robaczki,馃尲 jak na razie migrena zel偶a艂a, wyjadam wszystko z apteczki, 偶o艂膮dek pewnie si臋 ju偶 przekr臋ci艂, ale najwa偶niejsze 偶e mog臋 my艣le膰:-),

Udost臋pnij ten post

majka znowu sie rozkr臋ci艂a, ja nigdy specjalnej weny tw贸rczej nie mia艂am , a 偶e nic si臋 u mnie ciekawego nie dzieje, wiec i pisac nie ma o czym, a diet膮 nie bed臋 was zam臋cza膰, bo na razie sobie odpu艣ci艂am

Udost臋pnij ten post

mafinka 馃尲 wielkie GRATULACJE!!!!!,

Udost臋pnij ten post

I zosta艂a mi jeszcze Kicia 馃尰 :D:D:D I po robocie馃憚馃憚馃憚馃憚 Je偶eli kogo艣 omin臋艂am to bardzo przepraszam, ale to wy艂膮cznie wina niepisz膮cych, tak rzadko zagl膮daj膮, 偶e szkoda gada膰 i pami臋膰 szwankuje:classic_cool: Buziaki i bierta si臋 ch艂opy do roboty!!!

Udost臋pnij ten post

witojcie :) wiem, wiem, sorry po prostu... 馃槶 nie wiem co robi膰 od jakiego艣 czasu by艂am pewna, 偶e wracam do domu. a ostatnio pojawi艂y si臋 w膮tpliwo艣ci :O okaza艂o si臋, 偶e mog艂abym zosta膰 jeszcze na rok. pytanie, czy chc臋. a ja nie wiem czy chc臋 :( siedz臋 , my艣l臋 i boj臋 si臋 podj膮膰 decyzj臋. boj臋, si臋, 偶e b臋d臋 偶a艂owa膰 swojej decyzji, takiej czy innej, 偶e co艣 przegapi臋, 偶e co艣 przejdzie mi ko艂o nosa, albo, 偶e po prostu si臋 pomyl臋. 偶e jak zostan臋, to b臋d臋 cierpie膰 i p艂aka膰, 偶e trzeba by艂o wraca膰. A jak wr贸c臋, to zrezygnuj臋 z pewnych szans na rozw贸j, na kas臋. w przysz艂ym roku tu b臋dzie EURO. ale dom... koty... krak贸w... o matko :O co robi膰??? co robi膰??? should i stay or should i go??? nie mam kogo spyta膰, bo nikt nie jest obiektywny. Jednym zale偶y, 偶ebym wr贸ci艂a, reszcie - 偶ebym zosta艂a. :O masakra

Udost臋pnij ten post

Hejo Laleczki Majka dzieki ogromne za przepisy, nie chcialo mi sie szukac hehehe :) Dzieki 馃憚 Kicia...hmmmm... mi to sie wydaje ze powinnas zostac, wiem... Koty, R..... Krak.... ale tam jak piszesz, rozwijasz sie:) Przeciez Ty tego potrzebujesz jak tlenu. A jak wrocisz do Kraka to na uczelni bedziesz pracowala?? Jak juz sie raz wyjedzie, to potem tak jest. Wrocic, nie wrocic.... Mam tak caly czas... Kawki nikt z rana nie polal, halo co jest??

Udost臋pnij ten post

Do2do gdzies zniknela.... hop hop!!! Serum odezwij sie馃尲 Jak syn?? Jak ty sie czujesz?? Emma jak twoj dukan?? Ciekawe co u Mimozki?? Milej soboty pewnie juz nikt tutaj nie zajrzy...

Udost臋pnij ten post

dzi臋ki MAFINKA 鉂わ笍 zrobi艂am list臋 plus贸w i minus贸w, zaraz zrobi臋 list臋 os贸b, kto za a kto przeciw :P bij臋 si臋 z my艣lami, jeszcze tylko m贸j prof musi mi odpowiedzie膰, je艣li powie nie, to nie ma o czym gada膰, ale jak si臋 zgodzi, to decyzja jest na mojej g艂owie, na moj膮 odpowiedzialno艣膰 :O chce kto艣 jeszcze kaffki? :) tylko we藕cie sw贸j cukier, bo u mnie si臋 sko艅czy艂 ;) 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Kicia na bank podejmiesz wlascia decyzje 馃憚 Myszka co tak cicho?? Co u ciebie?? Majka ty mi nie zazdrosc, ja mam o wiele wiecej do zgubienia, kiedys sie zatrzyma. Wiem ze takie koncowe kiloski sa najtrudniejsze do zgubienia. Ale najwazniejsze ze cos tam spada a nie rosnie. Prawda??

Udost臋pnij ten post