Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelia czarno czerwona

******I PIERDUT******

Polecane posty

Vet jej powiedział, że to oznacza niedobór jakiś witamin, ale nie wie jakich :O bo pies na ulicy też sobie lubi złapać to i owo :O i zaczął lizać ściany. Może ty wiesz, co z tym zrobić? Bo tutejsi lekarze nie wiedzą.

szukałam w necie na ten temat ,bo ta wczorajsza przygoda nie była pierwszą ,a ,że mam 3 koty i czwarty syna wiec chodza po ogrodzie i robią kupy co prawda kot jest bardziej "elegantszy" od psa i zasypuje swoje sprawy ,ale Charlie potrafi (jak to mój m mówi) trufla znaleźć . i znalazłam coś takiego Łaknienie spaczone, koprofagia (zjadanie własnych odchodów itp.) Łaknienie spaczone (np. jedzenie kamieni, ziemi, rzeczy nienadających się do jedzenia), wyjadanie odpadków a także koprofagia to problemy, który niekoniecznie mijają z wiekiem. Często łaknienie spaczone współistnieje z innymi schorzeniami o charakterze kompulsywnym (samookaleczanie) lub hiperkinetycznym - w takim wypadku wymaga dodatkowej interwencji farmakologicznej, aby móc uzyskać poprawę / eliminację zachowania. Nie istnieje jedna uniwersalna metoda traktowania tych negatywnych zachowań, ale często kombinacja różnych metod i treningu daje dobre efekty. Podstawą treningową jest komenda „zostaw, którą ćwiczymy na zakazanych, ale niegroźnych dla zdrowia i życia psa obiektach. Wykorzystujemy tutaj procedurę „oddaj obiekt za nagrodę. Kiedy pies nauczy się oddawania za nagrodę, dodajemy komendę słowną np. „oddaj/„zostaw. Dodatkowo pies powinien być trenowany również tak, aby na komendę („Weź) wziąć obiekt z podłoża i ręki. Kiedy taka baza komend jest zbudowana można przejść do prób kontroli zachowania w bardziej wymagających i naturalnych warunkach. Próba wzięcia z podłoża zakazanego obiektu powinna być stopowana za pomocą bezpośredniej korekcji smyczą, zdolnej odwrócić głowę psa razem z użyciem straszącego/zaskakującego urządzenia (np. wstrząsarka - domowej roboty to puszka wypełniona odpowiednią dla danego typu psa ilością monet; nie może to być sygnał zbyt gwałtowny dla danego typu psa albo zmodyfikowana pompka na dwutlenek węgla - nigdy nie używamy jej w kierunku jakiejkolwiek części ciała psa). Doskonale sprawdzają się tutaj również obroże elektryczne, ale ustawione na odpowiednie parametry i przetestowane wcześniej na sobie. Niestety obroże elektryczne to poważny wydatek. Do kontroli koprofagii często wykorzystywane są ostre przyprawy, ale ich użycie wymaga po pierwsze konsultacji z weterynarzem (niebezpieczeństwo dla zdrowia psa), po drugie nie zawsze działają, po trzecie mogą u czułych psów powodować alergie, po czwarte pies może nauczyć się omijać próbki nafaszerowane przyprawami (bo jednak nos psa jest wielokrotnie czulszy od ludzkiego). W przypadku koprofagii warto też uwzględnić zmianę diety: uzupełnienie diety o aminokwasy, żelaza ma czasami zbawienny wpływ na koprofagów. Może zadziałać również dodawanie ugotowanej wątróbki (źródła żelaza) oraz niektórych warzyw włóknistych: gotowana marchewka, zielony groszek, brokuły ma czasami dobry wpływ (konsystencja i zapach fekaliów są poprzez naturalna fermentację mniej atrakcyjne dla psa). Może też zadziałać zmiana diety na wysoko proteinową/nisko węglowodanową, uzupełnioną o dodatek warzywnego oleju. Warto też dla koprofaga podzielić posiłek na kilka mniejszych części - 2 przynajmniej. Ale dodawanie dodatków chemicznych i uzupełniaczy do posiłków należy skonsultować z weterynarzem. Przy koprofagii należy też uwzględnić podawanie dodatkowo witaminy B. Jedna z hipotez mówi też o fekaliach jako źródła papainy. Tę można znaleźć w niektórych owocach, np. kandyzowana dynia albo kupić jako proszek w sklepach ze zdrową żywnością. Innym środkiem jest użycie jakiegoś homopatyka, np. Carbo Vegetabilis (na łaknienie spaczone) lub na koprofagię: Cicuta Virosa C200. Zazwyczaj wystarcza jedna dawka, jeśli nie to trzeba podawać raz na tydzień, lecz nie więcej niż 3 dawki. W celu regulacji gospodarki wapniowej podaje się jednocześnie Calcium Carbonicum D3, Calcium Phospforicum D6 i Calcium Fluoratum D12 po 3 dawki przez 10 dni. Więcej informacji można znaleźć w książce „Zdrowy pies dzięki homeopatii dr Hans Guenter Wolf. Podjęcie treningu i zmian diety dla koprofaga wymaga 2 tygodniowego okresu przygotowawczego, w czasie którego pies nie może jeść fekaliów (smycz albo teren zamknięty bez fekaliów). Należy zaopatrzyć się w kontrolą próbkę odchodów (niestety jest to konieczne). Każdorazowa próba zjedzenia odchodów powinna być stopowana przez komendę „zostaw (patrz trening przygotowawczy) oraz sygnał odstraszający. W drodze powrotnej można rozrzucić smakołyki i na komendę „szukaj pozwalać psu na znajdowanie i zjedzenie ich (czyli nagradzamy za właściwe działania). Oczywiście, jeśli pies cierpi dodatkowo na łaknienie spaczone, to takie dodatki nie są wskazane. Jako odstraszacze dobrze działają również „dziecięce pułapki lub jako środek awersji obroża elektryczna. Ostatnim krokiem do wypróbowania jest awersja smakowa, ale z niej należy korzystać tylko pod opieką specjalisty, aby nie spowodować powstania negatywnych efektów zdrowotnych. A jeśli pomimo to, pies pozostaje koprofagiem, to trzeba do tego przywyknąć, dobrze nauczyć go komendy 'noga' i zaopatrzyć w pastę do zębów dla psów. Z tym schorzeniem można żyć. Nie zabija. W przeciwieństwie do łaknienia spaczonego, to schorzenie jest niebezpieczne dla zdrowia psa. Autorem tekstu jest Grzegorz Filirt - behawiorysta i terapeuta, znawca zachowań psów.

dzięki :) przekażę jej chociaż część tych porad to dotyczy wariatów, którzy zjadają własne "skarby", a on zjada wyłącznie cudze. Podobno lubuje się w rzadkich :O :O koleżanka mówi, że jej ręce opadają, jak on gdzieś poleci, za chwilę wraca, a kaganiec cały uwalony sraką :( masakra z tym psem. No i kotu podjadał. No nic, powiem jej żeby sobie przeczytała. Może coś to pomoże. Jeszcze raz dzięki 👄

ja poproszę ........co prawda ograniczyłam picie kawy do jednej dziennie ,bo niestety kawa i czarna herbata to nic dobrego dla organizmu.

2 z rana, siekiery coby postawić mnie na nogi i utrzymać przez jakiś czas pozycji pionowej:O Zamorduję te psy i dzieciaki!!! A Książę Pan dopiero w niedzielę w domu...Już nigdy nie wyjdę za wojsko!!!

hello robaczki❤️, jak widzę temat psów mocno sie rozwinął, a ja dziś jadę do kraju po dzieciaki już konie laby, fajnie juz nie bedę sie nudzić:P, dzis mój dzień ważenia i mam dobry humor bo osiagnęłam cel I !!!!!!!, wiec waga pokazała 58 kg, SUPER, chociaż juz wcześniej widziałam 57, ale to po imprezie wiec sie nie liczy:P,

wiec mała zmiana:D, NICK***** WIEK****WZROST**WAGA WYJŚC.******JEST****CEL1*** MARZENIE KICIA______37_____172________72________66,7_____67_____64 MAJKA_____41______162_______64,5_______58,5_____57_____55 DO2DO____32______152_______70-69______67,0_____60______55 SERUM ____43 _____160 ________78_______ 68,8______ 65_____ 60 DONIA_____33______173_______83________83_______75_____66 ABS_______37_______164______64________58______58_____55

ABS gratuluję :D ja jutro wskoczę na wagę wieczorkiem, ale przed imprezą :P zobaczymy co pokaże

Dziewczynki ja was ściskam jeszcze troche mnie nie będzie bo mam smutną sytuację rodzinną ( oddchodzi mój brat cioteczny ) więc nie bardzo mam humorek do klikania :( kochane co do diety to staram sie trzymać :) sorki że nie odpisuje każdej z osobna ale wiecie jak jest :o ABS- gratuluje :)

Ze skrucha przyznaję, że nie przeczytalam zaległośći i na swa obrone dodam, ze pierwsze półrocze się kończy, więc konferencje, zebrania i frekwencje.. brr. kicia, przeczytałam, ze odebrałas kota i waga pokazała 2 kg wiecej i tak sobie pomyslalam, że może trzymałaś tego kota na rekach, jak się wazyłaś? ;-) A ja mam goldena. Elviska, cud-miód-malina. Madra psina. Ale franca, jak sie cieszy to kicha. Czy ktoś może mnie umieścić w tabeli. Zwazyłam się dzis. A buuuuuu...

No to może po kawce? Jeszcze coś tam w ekspresie mam:) Ten berneńczyk, Patton nota bene (hmmm...ciekawe skąd to imię ja chciałam Anton...od Weberna) niby taka malizna, a waży chyba ze 25kg...przecież jak mi ta kulka włazi na plecy to życie mi w tempie ekspresowym przed oczyma przebiega:O oczywiście dzieciaki zachwycone:D:D:D do2do🌻 bardzo współczuję i wspieram wirtualnie, jak mogę❤️

DziadekJacek mój pewnie niewiele mnie mniej. Wyleciał z łóżka, jak zaszłam w ciążę. Zrobiłam sobie kawe w moim nowym ulubionym kubeczku, ale albo miód był nie tego albo mleko. Nie zwazyło się, ale kawa miała jakis dziwny posmak. W kadym razie moje dziecko zawyło skoro świt, ale jeszcze zasneło, mama już nie. Wypuściłam dziada, tzn psa, nie dziecko, na pole, zrobiłam kaqwe i zalegam w wyrku z ksiażka. I co? Młody przytuptał i bylo po relaksie. Wstalam, pogoniłam ze szmatą i jade na 10-ta do kulezanki farbić łepetyne. Aha, zgodnie z zaleceniem masażysty żłopie zielona herbate. I jeszcze jedno, słyszałyście o książce "Od lekarza do grabarza"? U mnie w szkole o niczym innym sie nie gada. Podobno facet uważa, że wszystkie choroby maja swoje podloże w nieodpowiednim żywieniu. Nawet ADHD.

Hmmm...też by mi się przydała jakaś "odgórna" rewolucja kolorystyczna:D:D:D Pimach🌻 jak ja tę hołotę (psiarnię;)) wywalam na ogrody to się chłolery tak drą po 10 minutach, że sąsiadom mury pękają:O Poza tym ja je z łóżka eksmituję CODZIENNIE. I co z tego, jak kompletnie nie mam zbieżności czynności:P z facetem przebrzydłym❤️ i potomkami? A pójdę sobie spać do altany sama, a oni niech się tam gnieżdżą:D:D:D Kota sobie jakiegoś przygarnę:P

Dziadek Jacek, mój też się wydziera po 30 sekundach od wypuszczenia i zawsze sie zastanawiam, czy on wogóle zdążył sieknac pod krzaczkiem? Ale mam to gdzieś. Po jakimś czasie przestaje szczekać. Kota też mam, prezent od byej teściowej. I wiesz co? Jego nie udało się wyeksmitować z łóżka. Bardzie niepokorna bestia od psa. Uciekam się robić na piekność. Wróce z atydzien, bo to kuuupa roboty w moim przypadku. Buziaki.

Ja Ci dam za tydzień!!! Pisać mi tu, bo każdy wpis na wagę złota, a Majka🌻 kazała mi pilnować obejścia:D:D:D

Pimach 🌼 Wszystkie szpruchy narzekaja, prawie wszystkie. Ja tez bede narzekala, ale ze do szprychy TROCHE mi brakuje :P to siedze cicho. Jest ta kawa czy nie??

A żurek może być? Domowy! :) Ja nie czuję się szpuchą;):( Niby mało ważę, ale wyglądam okropnie i nie podobam się sobie:O:O:O Chyba hormony szaleją...A jak sobie jeszcze tak patrzę na KP, a przystojniak z niego, że ho ho! to jeszcze mi gorzej:O I moja szafa....pustki, bida i nędza, dno i 3 metry mułu:O:O:O

Hej laseczki :) Wpadam i wypadam . Zaczął się okres studniówek i w firmie jest tym tygodniu trochę roboty z cateringiem- wczoraj jedna, dziś druga - po ok. 160 osób. Niestety dla nas impreza kończy sie dopiero po umyciu ostatniej skorupy :O Lecę nadziewać koreczki :P

a! dieta trochę jest, niestety bez stałych godzin posiłków i ze słodyczami 😭 A poza tym ........................................................................ ................................................................................................................................................................................................ MAM OD DZIŚ FERIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majka, Ty @, a ja jeszcze 3 tyg pracuje. A u nas nawałnica śniezna, czyli jak zwykle, kiedy Warszawka ma ferie, to jest zima.