Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghfgjhgjghjgjjgj

zal mi kobiet co maja 28 lat i sa mezatkami z dziecmi

Polecane posty

Gość ghfgjhgjghjgjjgj

juz dawno uleciala im mlodosc i wolnosc....

Gość ze co ze co
Hahahaha...ubawilam sie twoja opinia o 28 letnich kobietach.Sama mam 28 lat i dwoje dzieci !i meza tez mam.I jestem przeszczesliwa i chcialabym zebys ty w zyciu tak sie bawila tyle zwiedzila swiata co ja.

Gość narzeczonaaaaaaaaaa
im uleciała młodosc a tobie leci staropanieństwo:)

Gość frottka
A wiesz, że dla organizmu kobiety korzystne jest urodzenie pierwszego dziecka przed 30-tka? Francuzki rodza swoje pierwsze dziecko srednio w wieku 30 lat i maja zazwyczaj po 2,3 dzieci. Tylko w Polsce mowi sie kobietom, ze najlepiej, aby rodzily w wieku 25, bo za chwile bedzie za pozno albo beda jakies problemy:O

Gość frottka
Ja uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnych wyborow, jednal zgadzam sie, ze te kobiety duzo traca. Ledwo skoncza studia, ledwo zaczna same na siebie zarabiac, a juz pakuja sie w pieluchy.

Gość ironia losu_
teraz Ci żal - później będziesz im zazdrościć:)

z pieluch sie szybko wyrasta, a tak naprawde to nie wiem skad przeswadczenie ze male dziecko to uciazliwosc. Ja ze swoim jezdzilismy od malutkiego po polsce, zwiedzilismy mnostwo od morza po wschod, zachod, oboje z mzezem zawsze sie doksztalcalismy kursami, niekursami. Pomijajac fakt ze czestotliwosc wypadkow kinowo teatralnych wzrosla, to nic tylko sie cieszyc ;) a poza tym przy dziecku przezywa sie druga mlodosc, kupujac chociazby zabawki ;) I niejednokrotnie mozna sie przekonac ze dziecko jest o wiele madrzejsze od doroslych :)

Gość mrowciaa
teraz Ci żal - później będziesz im zazdrościć Czego zazdroscic? Ze zrezygnowaly z siebie i zyja zyciem dzieci, potem zyciem wnukow?

a co to stara panna byc nie wolno:o piszecie o tym jak o jakims wyrou:o boze polska to jezcze ciemnogród:o zeby byla jasnosc mam dopiero 20 la bo znajac zycie to by mi pewnie zaraz napisali ze pewnie sama stara panna jestem

Gość ale o co ta dyskusja
każdy robi jak chce. A jak nie uważał, to czasami jak musi :P ja mam 28 lat, nie mam męża i dzieci z wyboru. I nikogo mi nie żal. Każdy robi jak uważa, a jeśli motywacja do urodzenia dziecka jest "bo najlepiej jest dla organizmu", to też tak średnio. Jestem za macierzyństwem świdomym, chcianym, nie wymuszonym stereotypami i "bo już ten wiek" "bo powinnaś już", itd. Można być szczęsliwym mając 23 lata i rodząc dziecko, a można mając 33 :) nic nikomu do tego :)

Gość czemu nie.............
Zrozumiesz jak sama będziesz miała dziecko

18:34 [zgłoś do usunięcia] mrowciaa teraz Ci żal - później będziesz im zazdrościć to ze sie w wieku 28 lat nie ma gromadki dzieci nie znaczy ze ich w przyszlosci miec nie bedzie wy tot ylko czarno albo bialo widzicie

Gość mrowciaa
Wkurzona zona, chyba nie wiesz o czym mowisz. Nawet jak sie ma nianie na 8 godzin, to po pracy trzeba leciec na zbity pysk do domu i byc z dzieckiem caly czas. Nawet jak dziecko podrosnie, to nie siedzi zamkniete w swoim pokoju, tylko chce byc z rodzicami. juz sobiew wyobrazam wypad do Paryza z 4 latkiem np. Na pewno maluch bedzie chcial chodzic caly dzien po uliczkach i zwiedzac miasto. Moja siostra ma 3latke, ma nianie, a mimo to nie ma dla siebie czasu, wiec prosze, nie pisz, ze z dzieckiem mozna zyc tak samo jak bez dziecka. Chyba, ze wykorzystujesz wlasna matke, ktorej podrzucasz ciagle dziecko:O

mrowcia bede tak mowic bo to moj zywy przyklad :) jesli wydaje Ci sie to niewyobrazalne to juz chyba Twoj problem ;) w zyciu nie zamknelabym sie z dzieckiem w domu a do paryza tez sie nie wybieram bo w pl jest tyle pieknych niepoznnaych zakatkow ze nie ma potrzeby jezdzic dalej ;)

Gość ironia losu_
ależ to Wy piszecie na czarno -biało;) kto tu rezygnuje z siebie, ze swojego życia itd?? Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć i tyle. Oby tylko nie za późno to nastąpiło, bo sobie w brodę pluć można;)

Gość Se tak myślę że...
Idiotyczny topik. Założycielka to kretynka.

Gość mrowciaa
Ok, kazdy zyje jak chce. Sa kobiety, ktore sa szczesliwe zajmujac sie ciagle dziecmi. To nawet wygodne, bo nie trzeba zajmowac sie soba i mozna mowic, jak to sie czlowiek dla dziecka poswieca. Nie piszcie tylko, ze majac dzieci jestescie lepsze lub bedziemy wam zazdroscic, bo to tylko swiadczy o waszym ograniczeniu i potwierdza teorie, ze matki glupieja...

Gość a nie mowilam
z tymi Francuzkami to wymysliila Francuzki odkaldaja macierzynstwo i nie maja dzieci pozniej lub jedno, a to z powodu zatrucia srodowiska, u nas jest to samo jak sie odklada macierzynstwo

Gość mrowciaa
Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć i tyle. Mysle, ze posiadanie dziecka nie swiadczy koniecznie o dojrzalosci. Znam wiele kobiet, ktore byly nieszczesliwe, nie osiagnely wiele w zyciu, wiec dziecko stalo sie dla nich sensem zycia, wypelnieniem pustki w zyciu. Jak ktos nie potrafi wypelnic w sobie pustki bez dziecka, to mozna tylko wspolczuc.

Gość ironia losu_
mrówcia spłycasz i chcesz wszystkich upchać do dwóch szuflad ;) zresztą każdy żyje jak chce i potrafi;)

Gość Se tak myślę że...
Autorka topiku to idiotka jeśli ma potrzebę poszczycić się myślą iż żal jej kobiet które mają w takim czy innym wieku dzieci. Ja tam im zazdroszczę, jeśli tylko są szczęśliwe i zakochane w swoich dzieciach i mężach. Autorko... Zastanów się tylko czy to nie kompleks przez Ciebie przemawia... Każdy ma prawo żyć tak jak chce i mieć potomstwo kiedy chce a nie patrzeć na chodzące kretynki, którym czegoś ŻAL. Mnie żal autorki za ograniczone myślenie...