Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assdasas

jakieś zapalenie...układ moczowy

Polecane posty

Gość assdasas

poradzcie mi nadal karmie, od 2 dni mam cos z układem moczowym tzn boli mnie przy oddawaniu moczu, szczypie ( tzn podobne uczucie jak ma sie ranke i np ktos wydusi sok z cytryny i posypie solą) pewnie jakas bakteria, gdzie mam sie z tym udac do ginekologa? urologa? nigdy nie miałam zadnego takiego schorzenia, nie mogę sie niekiedy załątwic, albo siusiac pełnym strumieniem...

moja droga , musisz isc do lekarza , mozesz do ginekologa ale również do innego , ja wczoraj byłam w szpitalu bo mialam takie same objawy , ból był nie do wytrzymania wiec pojechalam. Lekarz stwierdził zapalenie dróg moczowych , tego nie da sie wyleczyć samemu , musisz brac lekarstawa , im dłuzej zwlekasz tym gorzej bo moze sie przerzucic na nerki.Nie czekaj , lekarstaw ana pewno Ci pomogą , ja po wzięciu pierwszej dawki furaginu poczułam juz dużą ulge bo chyba bym sie zapłakała z bólu.

Gość to moze to do mnie jest
to mogą byc schodzace kamienie nerkowe lub póki co tylko piasek:o one zdzierają ścianki moczowodów co powoduje takie niemiłe uczucie podczas sikania:o

Od układu moczowego jest urolog więc lepiej iśc do niego niż do ogólnego czy ginekologa :)

Gość assdasas
najgorsze ze w tym samym czasie dostalam do tego okres, w sumie to juz zaczeło sie w czwartek po południu , w piatek dostałam okres i juz sie mecze 3 dni, a czesto oddawałas mocz w tym czasie? bo u mnie z tym jest normalnie , Sasiadka chciał mi dac furagin ale tam pisze ze nei mozna gdy kobieta karmi piersia, wiec w ogole ginekolog odpada poki mam okres

Gość wiem ze tego nie zobaczysz
weź sobie no-spę -ona działa rozkurczowo i poszerzy CI moczowód -bedzie mniej bolało:)

Gość assdasas
dzieki dziewczyny w sumie w ciazy pod koniec miałam odmienniczkowe zapalenie nerek, wiec mam obawe, w ciazy miałam zapalenie układu moczowego i dostawałam agumentin i brałam urinal i nigdy tego do konca nie wyleczyłam, bo podobno zbyt krótko miałam antybiotyk, ale wtedy tylko czesto latałam do toalety bez zadnego bolu czy szczypania. Od tego czasu juz mineło 14 miesięcy. Przez jakis czas robiłam badanie moczu i wszytsko było okey, sprawdzałam ze wzgledu na nerki po konsultacji z nefrologiem.

Mi na to bardzo szybko pomogl Urinal /potem tesciowa przyniosla mi zurawinke suszona/ i woda z cytrynka. Nie wiem jak przy karmieniu, ale skoro w ciazy moza to lykac /jestem w 7 miesiacu/ to karmiaca mama chyba tez moze - ale sie upewnij :)

Gość assdasas
urinal w ciazy brałam , srednio mi pomagał, teraz to troche innego rodzaju zapalenie, wiec teraz przy karmieniu sadze ze mogłabym brac, zastanawiam sie czy nie powinnam miec czego silniejszego...

kup sobie kilka butli wody mineralnej i pij pij pij pij pij musi ci wyplukac bakterie i wkoncu ci przejdzie zajmie troche dluzej niz z antybiotykami ale nic nie trwa wiecznie:P

Z antybiotykami na problem z drogami moczowymi można spokojnie brać urinal, może być w tabletkach lub w formie napoju. On jest bardzo naturalny bo zawiera żurawinę a ja od dawna pamiętam, że to ona najlepiej działa na nasz układ moczowy.

ja wlasnie dzis dowiedzialam sie ze mam zapalenie ukladu moczowego, tez mnie tylko szczypalo przy sikaniu, z miejsca dostałam amoxycyline,

Gość lauryn
a po co do ginekologa? rano z próbką moczu do laboratorium, poprosić o wyniki na cito i z wynikami do lekarza rodzinnego. im szybciej dostaniesz leki (pewnie antybiotyki) tym szybciej poczujesz poprawę. powodzenia

Napewno jeśli w drogach moczowych jest ta wredna bakteria Escherichia coli to leczenie antybiotykiem jak najbardziej wskazane. A brałaś coś wcześniej z leków ogólnodostępnych?

lilka007- a ty stosowałaś ten Urinal Hot Drink? Bo ja włąsnie nie wiem jak go stosować- jako uzupełnienie tego w tabletkach czy osobno?

Z tego co kojarzę to można go stosować wspomagająco lub na przemian z innymi produktami z linii Urinal.

Rozumiem, dzięki;) Bo włąśnie zamierzam go kupić- przy problemach z pęcherzem lepiej pić też więcej- zatem to dodatkowa porcja płynu od leczniczym działąniu;)

Gość październikowa mama 2010
słuchajcie po co łykać chemię, jak można kupić suszoną żurawinę i zjeść jej kilka w ciągu dnia i problem z głowy. Dodatkowo można łykać UROSEPT. Polecam!

piszesz o chemii a radzisz brać urosept. co do żurawiny masz rację, ale urinal nie jest aż tak chemiczny bo w składzie ma właśnie głównie żurawinę. a myślę że nie każdy ma szansę na zakup suszonej żurawiny.

Ja tam jestem zadowlona z tego hot drinka- nie tracę czasu na robienie jakiś herbatek z suszonych owoców, tylko piję i zdrowieję;)

to rzeczywiście fajny pomysł zamiast herbatki taki Hot Drink i przynajmniej działamy profilaktycznie.

To prawda-ale ja osobiście pozostawiłabym ten hot drink raczej na sam moment przeziębienia, nie wiem czy słusznie... Profilaktycznie raczej brałabym tabletki...

Tabletki Urinalu sa napewno o tyle wygodniejsze, że można je wszędzie ze sobą zabrać. a znów na takie zimne wieczory gorący hot drink działa zbawiennie dla wielu.

Gość just_33
Typowe zapalenie pęcherza. Proponuję urosept bez recepty, albo furagin niestety już na receptę. Ale bardzo skuteczny i niedrogi. Po kilku tabletkach jak ręką odjął

Gość Ana1313
Ja mam własnie problem z dogami moczowymi. niewiem czy to pecherz czy nie ale strasznie boli. a ze jestem po inseminacji to lecze sie naturalnie. jem zurawinke, pije sok z zurawiny i rumianek. mam nadzieje ze wkoncu pomoze bo juz nie mam siły

Gość Ana1313
Okazuje sie ze (przynajmniej w moim przypadku) najlepszym lekiem jest woda!!! duza ilosc wody. miałam straszne bóle jak juz pisałam i dzieki waszym radom piłam duzo wody (4litry dziennie) pomogło po kilku godzinach. normalnie w szoku byłam. łykam tez urinal i nadal korzystam z zurawinki ale to dzieki wodzie poczułam ulge:) polecam:)

napewno częste oddawanie moczu oczyszcza układ moczowy. ale można też urinal pić, jest też w formie hot drinku. lekarz Ci zalecił?