Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola1977

grzybica w ciazy

Polecane posty

Gość karola1977

Przebywam obecnie za granica (Kanada) i nie moge pojsc do lekarza. Mam grzybice pochwy. Tutaj mozna kupic leki na grzybice bez recepty, ale moj problem polega na tym, ze podejrzewam ze jestem w ciazy. Czy moge uzywac tych lekow? Nazwa leku "monistat", substancja czynna to chyba "moconazole nitrate" (nie jestem pewna bo ta ulotka jest jakas dziwna). Prosze o szybka odpowiedz !!!

Gość lepiej
zebys poszla do lekarza jesli podejrzewasz ze jestes w ciazy, ja jestem w Stanach, pod konec ciazy dopadla mnie grzybica i ginekolog przepisal mi masc Terconazole (bardzo skuteczna). Ja mialam lek za darmo ale bez ubezpieczenia kosztuje on ok 50 $ tak wiec tez nie majatek. Lekarz powiedzial rowniez ze w ciazy bardzo czesto zdarzaja sie nawroty grzybicy - sprawa hormonow. Powiedzial rowniez, ze jesli w ulotce innych lekow nie ma stwierdzenia ze nie wolno brac ich w ciazy raczej nie sa one zakazane, ale zawsze warto spytac farmaceute w okienku Jednak najlepiej wybrac sie do lekarza, a chyba musisz to w koncu zrobic skoro podejrzewasz ze jestes w ciazy. Pozdrawiam i mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku!