Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miedzy oczy

porozmawiajmy o egoizmie

Polecane posty

"to wcale nie jest łatwe" tylko dla kobiet, bo macie tendencje do robienia ogromnych problemów z błahostek.. dlatego zawsze skłaniałem sie w strone tych mniej kobiecych kobiet (kobiecych w sensie - co godzine inny humor, robienie z igły wideł itp) tu nie chodzi o błachostki tylko szaloną rozbieżność w tym co mozna nazwac "fundamentem związku" i nie generalizuj ;)

smuteczku, prosze rozmawiajmy o egoizmie a nie o osobach na kafe :-) masz ochote powiedziec swoje zdanie to bardzo chetnie je przeczytam

miedzy oczy, ale to bzdura ;) co do wypowiedzi na temat to w zasadzie niektore osoby juz powiedzialy to co ja uwazam wiec nie bede powtarzac tego samego :) ale z checia poczytam jeszcze :)

"a dopiero przeczytałam ze rozmowa w związku nic nie daje" rozmowa nic nie daje jako sposob na rozwiazywanie podstawowych roznic ale jako element poznawczy nadaje sie swietnie... "bierzesz komiczne pod uwagę problemy które rodzą sie juz w trakcie związku? znałam facetow którzy w wyniku cięzkich przżyc stawali sie alkoholikami i tylko dzieki braku egoizmu u kobiety umieli z tym walczyc" w zyciu nie ma na nic złotej recepty, ale sa sposoby zwiekszajace prawdopodobienstwo sukcesu..

"Bez dwóch zdań.Komiczne jesteś modelowym przykładem EGOISTY,nic dodać nic ująć100%czystego egoizmu." a co ty przepraszam p...lisz :P komik bardzo dobrze napisal i moge poprzec jego wypowiedzi. nie warto sie zmieniac i postepowac niezgodnie z wlasna natura bo przedzej czy pozniej ludzie nie wytrzymaja tego. co do szczegolow-zgadzam sie. ale światopogląd parterów powinien byc jak najbardziej zbieżny

wlasnie zaobserwowalem to na kafe, ze niestety ludzie wola obserwowac lub ewentualnie komus dopiec niz porozmawiac :-) ale ok, mam nadzieje, ze ktos jeszcze bedzie mial ochote sie wypowiedziec

"tylko szaloną rozbieżność w tym co mozna nazwac "fundamentem związku"" ale te szalone rozbieznosci wychodza na poczatku... a jelsi ktos sie ukrywa z odmienymi preferencjami i postawami - jego strata

czyli zasadniczo mozna czemus zapobiec ale niczego przewidziec się nie da ;) i teraz jest tak jesli jestes egoistą uciekasz od problemu w ciepły kącik ale jesli nie masz go w nadmiarze podejmujesz walkę :)

panie pachnacy nie warto sie zmieniac i postepowac niezgodnie z wlasna natura bo przedzej czy pozniej ludzie nie wytrzymaja tego - z tym sie nie potrafie zgodzic, - bo to jakby powiedziec innymi slowy "ja kwiatek jestem doskonaly i nie zamierzam nigdy sie zmieniac" prosze o zabranie glosu :-)

"Jakie sa znane wam najczestsze objawy egoizmu, jakie sa najczestsze wymowki, za ktorymi kryje sie egoizm w czystej postaci" jakie- robie tak jak uwazam ja, mowie to co mysle, mowie bez zastanowienia, nie przejmuje sie otoczeniem, ludźmi, ich odczuciami, uczuciami, wale prosto z mostu prawdy bez owijania w bawelne

miedzy oczy, ja lubie rozmawiac ale nie zawsze ma sie na to ochote nie rozumiem tylko czemu zart z komicznego tak Cie zmierzil dopowiedzialas sobie, wcale mnie nie zmierzilo :-) po prostu mam ochote na rzeczowa rozmowe, i jasne, szanuje jesli ktos inny nie ma na nia ochoty :-)

jakie- robie tak jak uwazam ja, mowie to co mysle, mowie bez zastanowienia, nie przejmuje sie otoczeniem, ludźmi, ich odczuciami, uczuciami, wale prosto z mostu prawdy bez owijania w bawelne panie pachnacy - ja to nazywam asertywnoscia i bezposrednioscia a ie egoizmem :-)

Za szybko piszecie i się pogubiłem :D Wydaje mi się, że mylicie pojęcia. Pod egoizm podciągacie asertywność, szacunek do samego siebie i dumę. Może tak jak proponował/a (?) autorka najpierw zdefiniujmy pojęcie egoizmu bo tak to nigdzie nie dojdziemy, w tej chwili mógłbym Wam udowodnić, że empatia to szczyt egoizmu... :)

miedzy oczy-najpierw mnie musi byc dobrze. i zeby tak bylo to potrafie nie przejmowac sie zbytnio innymi ludzmi :P jak to osiagam to moge cos dla innych zrobic nawet wspaniałomyœlnie ot tak. i cieszyc sie ze ludziom radoche sprawilem ;) content? ;)

Ale ja jestem egoistą - zgadzam sie z tym :) moja kobieta tez - i doskonale sie nam z tym i ze sobą zyje :D

komiczne patrz a ja nie jestem a mój facet tak i tez nam się fajnie żyje :D:D

"i teraz jest tak jesli jestes egoistą uciekasz od problemu w ciepły kącik ale jesli nie masz go w nadmiarze podejmujesz walkę " nie uciekam - wycofuje sie z walki, gdy nie ma o co walczyc... jesli mam o co walczyc, równam przeciwnika/przeciwności z ziemią

i sie rozjechalo :-) ale i tak dyskusja byla ciekawa, panie stanowczy szkoda ze tak pozno - natomiast bardzo chetnie wysluchalbym Twojego zdania - na poczatek gdzie jest miejsce egoizmu w zwiazku i na jakich warunkach

"komiczne patrz a ja nie jestem a mój facet tak i tez nam się fajnie żyje" bo kobiety od mąłego sa uczone, że poswiecenie jest czescia ich zycia... poswiecacie sie dla dzieci, dla faceta, dla zniedołężniałych rodziców, dla niespełnionej miłosci... dla niektorych to sens istnienia

nie uwazam ze się poswiecam :) ale zapomniałam ze jako guru tego forum zawsze wiesz lepiej od innych :D:D jestem niezalezna wiec gdzie tu poswiecenie?

autorze - to normalne, ze temat żyje, odbija na poboczne tory... wazne, by nadał kręcił sie wokół tematu bazowego, a nie zszedł np na jazde pomaranczek, jaki to cham, debil i burak z tego komiczne :D:D

"nie uwazam ze się poswiecam ale zapomniałam ze jako guru tego forum zawsze wiesz lepiej od innych" spokojnie - poswiecenie niejedno ma imie... czasem jest to zycie dla kogos, kosztem zycia dla siebie... w roznych proporcjach...

jesli ustępstwa nazywasz egoizmem to masz mylne pojecie :) a ja niewierze ze dwóch egoistów na jednym polu jest w stanie funkcjonowac normalnie ;) i tu wiem ze kłamiesz aby się popisać :)

tez racja, ze temat musi sobie troche poplywac i troche poprywacic - to w koncu stado znajomkow kafeteryjnych:-)

a to moze daj definicje zdrowego egoisty :P skoroś taki znawca :classic_cool:

Między oczy - w związku, takim prawdziwym i nazwijmy to "dobrym" moim zdaniem nie ma miejsca na egoizm. Mam na myśli egoizm między partnerami. Jeśli jest egoizm to znaczy, że nie jestem "z kimś" tylko "obok kogoś". Inaczej mówiąc nigdy nie mówię "ja" tylko zawsze "my" :) Mam nadzieję, że nie namieszałem :)