Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miedzy oczy

porozmawiajmy o egoizmie

Polecane posty

napisałem juz - zdrowy egoista - dba najpierw o siebie, ale majac na uwadze dobro partnera...

Komiczne, skoro mowa o cylindrach to ten skrót dotyczy także zaworów :) I nie dodałeś, że te 33 cylindry są w układzie widlastym, co w zasadzie jest meritum :) Vicia, bez urazy, prawda? 🌼

kurcze egoista skory do poswiecen :D:D egoista to ktoś kto dba tylko o siebie pomijając donbro innych nie myl pojec o mONdry ;)

MS jestem kobietą nie znam sie na układach widlastych jak mi to przybliżysz to moze chociaz mi ambicja drgnie :D:D

temat trudny zgadzam się z wypowiedzią komika będąc w związku "zdrowy egoizm" musi jednak uwzględniać, potrzeby i uczucia partnera, co czasami prowadzi do konfliktu i tu zaczynamy rozmowę, negocjacje, kompromisy lub wojne podjazdową też jestem jedynaczką ale tzw. zdrowego egoizmu nauczylam się późno dla mnie zdrowy egoizm łączy w sobie empatie dla drugiego człowieka ale z zachowaniem szacunku do siebie, swoich potrzeb i uczuć

\" I nie dodałeś, że te 33 cylindry są w układzie widlastym, co w zasadzie jest meritum Vicia, bez urazy, prawda? \" jesli dotyczy zaworów, to jest za liczbą - 33 v (valve) a juz samo V oznacza, że układ jest widlasty :)

Gość komiku
ty nie jesteś cham i burak , ty jesteś mały słaby człowieczek :D powiedz a co zrobisz jesli twoi rodzice będą niedołężni , a ty nie jesteś kobietą i nie jesteś miłości do nich i opieki nad nimi wyuczony

Vicia, chodziło o silnik, Twój nick sugeruje że jesteś widlasta 33 cylindrowa :) Co już samo w sobie jest osiągnięciem bo z tego co się orientuję obecnie największy jest cadillac sixteen, jak sama nazwa sugeruje 16 cylindrowy i jestem pewny, że widlassty :) Komiczne, chyba wypowiadasz się w sprzeczności do swojego nicku... :) To miał być taki żart trochę... :)

:D:D MS on chyba najmniej się na zartach zna :P ale bryka ze mnie :D:D:D:D

\"a ty nie jesteś kobietą i nie jesteś miłości do nich i opieki nad nimi wyuczony\" a wynajme do nich opiekunke :) a nie bede mieszkał z nimi latami, coraz bardziej ich nienawidzac, bo całe młode życie poswiece na ich opieke... widzialem juz taka sytuacje w swojej rodzinie... 10 lat katorgi z wczesniej ukochana matka, ktora pod koniec dostawala niezlego swira i demolowala mieszkanie... wszysyc doslownie ucieszyli sie, gdy umarła

Gość komiku
a jesli to będziesz ty , a ktoś wynajmie do ciebie obcą osobę , i tak do końca twoich dni bez poczucia bezpieczeństwa , bez bliskich

komiku---> bedzie miał satysfakcję ze ktoś się ucieszy kiedy umrze ;) wiesz są tacy ludzie :classic_cool:

Komiczne, Ty jakiś pomurak jesteś :D Wcale nie każdy, gwiaździste miały więcej niż 6 cylindrów, powinieneś dodać, że każdy w samochodzie :P A i to nie jestem przekonany czy jest prawdą :D Bo może zrobili kiedyś boksera 8 cylindrowego? I chyba jakieś rzędówki 8 cylindrowe też bywały... :)

mogę się mylić ale czy to nie jest tak że " czysty totalny " egoizm wyklucza odczuwanie strachu,lęku bo człowiek ma takie poczucie w sobie, że zawsze i wszędzie bez względu na okoliczności poradzi sobie sam ? a ludzie, którzy boją się pewnych sytuacji w życiu są mniejszymi egoistami bo reagują na te sytuacje tak jakby sami chciel by inni zareagowali gdyby ich to spotkało ?

yeez---> myslę ze masz duzo racji :) MS komiczne a chcielibyscie miec w swoich wozach taki 33v?:P

\"Bo może zrobili kiedyś boksera 8 cylindrowego? I chyba jakieś rzędówki 8 cylindrowe też bywały..\" byc moze, ale to chyba w jakichs starociach z poczatku XX wieku :) \"MS komiczne a chcielibyscie miec w swoich wozach taki 33v\" wole swoje H4 turbo :)

wolec a chciec to dwie rózne rzeczy ;) zostaw to mojemu domysłowi :D

Yeez, obawiam się, że nie mówisz o egoiźmie. I raczej wydaje mi się, że taki 100% egoista odczuwa strach, tak jak wszyscy, ale interesuje go tylko takie wyjście z sytuacji, które jest dla niego dobre. Nie mówię o roztrzaskanym samolocie :) Tak na marginesie strachu nie odczuwa tylko ktoś bez wyobraźni. Vicia, na fotelu pasażera? ;) Czemu nie :) Moje nie turbo i nie H4 za to v6 :) Hmmm... swoją drogą takie v6 to dwie trójki... ;) Komiczne - no nareszcie jakiś uśmiech :) Nie mówię o starociach, ale coś mi się gdzieś obiło o uszy... ta rzędowa ósemka...

apropos egoizmu i takich V6 lub podobnych l:) męski egoizm najbardziej wiadac w tym jak bardzo cenicie te swoje silnikowe pasje :D kobieta ma dopiero nastepne miejsce za tymi cackami ;)

komiczne (komicznie@o2.pl) w najskromniejszych wyliczeniach, taki silnik miałby kilka metrów długosci ale za to jaką siłę ;) :P

no właśnie napisałam, że egoista nie ma wyobraźni bo odbiera siebie jako osobę, która ma poczucie że zawsee sama sobie poradzi. i tu się myli- bo do życia i wsółżycia potrzebni są nam ludzie i współpraca z nimi.

ciezko byłoby taka rzędowa 8 upchnąć pod maską :) ale moze, moze... i mylisz sie v33 - kobiety nie sa za samochodami... tylko za samochodami i pilka nozna :P

uuuppsss racja!!! zapomniałam o meczach :D bo chyba dlatego ze sama je oglądam :classic_cool:

"ale za to jaką siłę" wiesz - z silnika V8 da sie spokojnie wykrzesać dostateczna moc - nawet 5-6 tys KM a waznie niewspolmiernie mniej niz taki V33, ktory pewnie wazylby minimum kilka ton... a kazdy Ci powie, ze lepiej zdjąć 100 kg z masy samochodu niz zwiekszyc moc o 100 KM :) tak wiec v33 - zbijaj mase :P

yeez no właśnie napisałam, że egoista nie ma wyobraźni bo odbiera siebie jako osobę, która ma poczucie że zawsee sama sobie poradzi. i tu się myli- bo do życia i wsółżycia potrzebni są nam ludzie i współpraca z nimi. to ciekawi mnie definicja tego "zdrowego egoizmu" nikt mi go nie opisał :)