Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość histeria24

przeraża mnie macierzyństwo...

Polecane posty

Gość histeria24

Tak,tak...mój mąż bradzo9 chce dziecka,a ja? Ja mam dopiero 24 lata i jesteśmy dopiero 1,5 roku po ślubie...i sama nie wiem. Drażnią mnie czyjeś dzieci,nie wyobrażam sobie własnego. Myślac o dziecku myślę o- uwiązaniu na całe życie,zero imprez,szaleństw,zero kasy,bo dziecko,zero figury,nuda w małżeństwie...zdrada...itd.itp. Dziewczyny co o tym myślicie? Czy ja jestem normalna? Zgodziłam się na dziecko rok temu (na razie nic z tego nie wychodzi) a teraz żałuję i czuję się przyciskana do muru przez teściów i męża...

Gość gem_ma
to przepraszam, ale PO CO wychodziłaś za mąż i dawałaś chłopu nadzieję?

Gość bardzozłakobieta
noooo kochana juz po twoim poscie widac ze nie dorosłas do bycia matka ... zal mi meza bo go okłamujesz.... trzeba było grac w otwarte karty ... Nie bedziesz chyba sie cieszyc teraz z dziecka jakbys zaszła w ciaze to po co ci to ??

Gość lostka
Zadna normalna kobieta nie pakuje sie w pieluchy w wieku 24 lat:O Daj sobie jeszcze 5 lat, ktore poswiecisz calkowicie sobie, bo jak dziecko sie pojawi, to juz nigdy nie bedzie tak jak teraz...

Gość histeria24
no ale tak jest.faceci myślą że jak kobieta zgadza się na małżeństwo to już chce dziecka,przecież małżeństwo to nie jest wg mnie instytucja do robienia dzieci!!!!mimo że katechizm nauk małżeńskich tak mówi-że małżeństwo służy do rozrodu.... moje podejście wygląda tak,że wyszłam za mąż bo go ZAJEBIśCIE KOCHAM,a nie dlatego że od razu chce pieluch...

Gość lostka
W ogole co to znaczy, ze tesciowa naciska?:O Poza tym co to za facet, ktory nie chce spedzac czasu tylko z ukochana, co mu sie tak spieszy?

Gość Nena24
ja tez mam 24 lata, oboje chcemy dziecko, ale przeraza mnie ciaza :O

Gość histeria24
Nie rozumiem czemu tak mnie potępiacie...ja wiem że raczej nie dorosłam do bycia matką,tym bardziej że pochodzę z rodziny alkoholowej.... Może za jakiś czas (2 lata np.).... Mój mąż wiedział moim podejściu do tego tematu przed ślubem i to akceptował,a teraz mi mówi że mu przykro i w ogóle,nie rozumiem tego...

Gość lostka
Ale kto cie potepia?:D

Gość bardzozłakobieta
ja sie zgadzam daj sobie jeszcze kilka lat ale graj w otwarte karty a tesciowa to sobie moze naciskac na dupe jak na niej siada !!!! bo to jest tez Twoje zycie Słonce i tak naprawde to na Ciebie spadnie opieka nad malenstwem pobudki w nocy itp... Porozmawiaj z mezem powiedz mu ze nie czujesz sie gotowa..

Gość histeria24
gem_ma i bardzozlakobieta...one mnie potępiają...

Gość histeria24
Przepraszam cię bardzozłakobieta, myślałam że myślisz o mnie jak o okropnej babie,która jest totalną egoistką,bo nie chce na razie mieć dziecka:))

Gość olacork
lostka sorry ale wypraszam sobie ze zadna normalna kobieta nie laduje sie w pieluchy w wieku 24 lat!!! Ja mam 23 lata i od 4 miesiecy jestem BARDZO SZCZESLIWA mama i NORMALNA!!! znam wiele mlodszych od siebi9e i szczesliwych mam. Gotowosc na macierzynstwo to sprawa indywidualna kazdej kobiety wiec nie gadaj bzdur skoro nie wiesz jak jest! A do histerii24 mysle ze powinnas porozmawiac szczerze ze swoim mezem. Jesli nie jestes gotowa na dziecko to Twoj maz musi to uszanowac. To Ty bedziesz musiala zostac w domu i opiekowac sie dzieckiem, byc z nim 24 godz na dobe a nie maz. Musisz byc gotowa na to i chciec tego inaczej jesli teraz zajdziesz w ciaze nie bedziesz szczesliwa a wiec i dziecko i Twoj maz rowniez. Daj sobie czas i nie masz co sie spieszyc bo mloda jestes :) glowa do gory :)

hej, ja też mysle ze jak nie chcesz teraz dziecka to nie ma co sie o nie starac tylko po to zeby tesciowie byli zadowoleni, przyjda pochwala i pojda a ty zostabiesz sama bo maz do pracy. ja mam 24 lata i zaraz urodze 2 dziecko(1 ma juz 3 lata) wiem bo sama to przerabiam, maz na noc do pracy a ja sama z dzieckiem ktore akorat mi dzis goraczkuje. No ale moja to jest inna historia bo ja bylam gotowa na bobaska i tego co mam i tego ktore sie zaraz urodzi

Gość lostka
Gotowosc na macierzynstwo to sprawa indywidualna kazdej kobiety Ta gotowosc to zazwyczaj zwykla wpadka:D Wystarczy, ze tatus sie ulotni, a ta "gotowa mamuska" nie ma srodkow do zycia, bo nie ma zadnego wyksztalcenia, dobrej pracy i obarcza wlasnych rodzicow ciezarem opiekowania sie dzieckiem:O Zreszta nie o tym jest temat. Ktos kto ledwo co studia skonczyl powinien najpierw pozyc troche dla siebie, a nie zamieniac sie w matke polke.

Gość bardzozłakobieta
histeria nie uwazam Cie za okropna babe !! mam taki poprostu styl zaczepny :) to jest Twoja decyzja czy chcesz dziecka czy nie .. tylko mezowi powiedz . Jestes młoda wyszalej sie małzenstwo nie równa sie dzieci .. A dzieci to sama trafnie okresliłas jest uwiazanie, obowiazek , a nawet brak figury:) Wiem cos o tym bo sama od niedawna jestem mama :) Jak dla mnie te rzeczy ktore wymieniłas to teraz najmniej wazne bo dziecko jest całym moim swiatem i najwiekszym cudem ale ja tego chciałam czekałam starałam sie długo straciłam 2 ciaze zanim powitałam na swiecie moje malenstwo ... ale do tego trzeba dorosnac :) no i mam wiecej niz 24 lata :) wyszalałam sie :)

Gość bardzozłakobieta
lostka to Ty sobie szalej .... a ja tez znam mamy które maja po 24 lata i mniej sa fajnymi dobrymi matkami... to jest sprawa kazdej kobiety indywidualna a Ty odbiegasz od tematu bo chodzi o to ze autorka nie jest gotowa na bycie mama

Gość olacork
Lostka jezeli Ty tak uwazasz to Twoja sprawa i Twoj problem. Tak sie sklada ze nie wszystkie mlode mamy sa bez wyksztalcenia, z brzucham z wpadki z przypadkowym facetem, ktory sie ulatnia. Nie wiem skad Ci ta patalogia przyszla do glowy. Jezeli Ty masz takie podejscie do zycia i bycia matka to oby Ci to wyszlo i ominela Cie ta tragedia "wpadka" i bycie ciezarem dla rodzicow. Ja nie mam tego problemu ani zadna ze znanych mi mlodych matek. Babeczka24 w calosci popieram :)

Gość bardzo mi przykro ale
lostka, czemu generalizujesz.."żadna normalna kobieta nie pakuje się w pieluchy w wieku 24 lat?".. Uważasz, że 24 letnie matki są nienormalne? Więc co, Twoim zdaniem jest normalne jeśli nie małżeństwo / macierzyństwo? Imprezy, kariera? Uważasz, że nie można połączyć tego z posiadaniem dziecka? Tak sobie myślę, że zarówno dla kobiety, jak i mężczyzny 24 lata to czas w którym trzeba się jakoś ustatkować.. A gadanie o samorozwoju i wolności to wymówka starych panien i wiecznych kawalerów. Tak! 24 letni człowiek powinien dorosnąć do odpowiedzialności.

Gość duell
ja mam 25 lat...jestem 5 lat po ślubie i wogóle nie chcę mieć dzieci..nigdy...uprzedziłam o tym męża długo przed ślubm i on się na to zgodził....więc teraz mnie nie namawia ani nic...

Gość lostka
A gadanie o samorozwoju i wolności to wymówka starych panien i wiecznych kawalerów. Tym zdaniam obnazylas swoj poziom:O Mezatka, ktora czuje sie lepsza od samotnych:D Wyobraz sobie, ze mozna miec 24 lata, miec partnera, nie myslec o dziecku i byc bardzo odpowiedzialna osoba. Miesci Ci sie to w glowie? Mieszkam za granica i ludzie tutaj w tym wieku sa zupelnie niezalezni, pracuja zawodowo, spelniaja sie w zyciu zawodowym i prywatnym i jakos nie mysla o dziecku, bo na wszystko przychodzi wlasciwy czas. Nie znam zadnej dziewczyny, ktora w tym wieku zdecydowalaby sie swiadomie na dziecko, za to znam pare Polek, ktore wpadly i teraz dorabiaja ideologie o dojrzalosci i gotowosci na dziecko:O

Gość zajacpoziomka
ja pierdole lostka ty jestes zdrowo jebnieta i po co sie czepiasz ?? rób sobie kariere itp a przyjdzie czas ze zechcesz dzieciaka i moze byc za pozno..

Gość lostka
Jasne:D Najlepiej wszystko sprowadzic do robienia kariery i siedzenia w pracy 20 godzin na dobe. Gdyby kobiety chcace miec dziecko po 27-30 roku zycia mialaby miec takie problemy z zajsciem w ciaze, to cala Europa zachodnia bylaby wyludniona:D Proponuje sfrustrowanym mamusklom przejsc do dzialu "macierzynstwo", tam znajdziecie stwory myslace jak wy🖐️

Gość zajacpoziomka
a czy ja Ci brzmie na sfrustrowana mamuske o pani ?? Ty kretynko taka jestes uczona i wykształcona robiaca kariere a nie odrózniasz chłopa od baby? No nic dziwnego ze nie masz dzieci jak nie wiesz czym sie rózni facet od kobiety hehhehehe

jeśli nie czujesz, że chcesz mieć dziecko- daj sobie jeszcze czas zdążysz- jesteś młoda- ale porozmawiaj z mężem i po prostu mu to powiedz- kochanie nacieszmy się sobą np co prawda macierzyństwo nie jest tak straszne jak sobie to wyobrażasz- ciąża zleci szybko, dzieci z pieluch również wyrastają szybko a przy pomocy rodziny i bliskich osób nie trzeba zamykać się w domu- na zasadzie zero imprez, zero wyjść td. chociaż bywa i tak, że młodzi rodzice pomocy nie mają i wtedy- trudno- trzeba przeczekać najgorsze lata- ja mam 2 dzieci- i powiem ci szczerze, że łatwiej mi było być mama malutkiego dziecka kiedy byłam młodsza- może teraz mam więcej cierpliwości ale nie ma co się oszukiwać werwy 20 latki to już nie mam:P i pamiętaj- to twój wybór- w razie co to ty będziesz niezadowolona mama- więc nie słuchaj krytyki- dorośniesz - pewnie zmienisz zdanie- macierzyństwo to naprawdę wiele fajnych chwil- tylko powinnaś koniecznie porozmawiać z mężem- maż też człowiek;)

Tak! 24 letni człowiek powinien dorosnąć do odpowiedzialności. no właśnie- tylko odpowiedzialność nie oznacza mieć dziecko i je dobrze wychować na przekór wszystkiemu odpowiedzialność to tez- zrezygnować z dziecka jeśli nie jest się na nie gotowym- żeby potem nie krzywdzić i siebie i jego ;)

Gość nerwiczka
histeria ja mam 24 lata ejstem samotna matka i nigdy bym tego nie zamienila, nawet tej sytuacji w ktorej jestem. dziecko to dar z niebios i ciesze sie ze moge miec te dziecko. To sens zycia. Po pierwsze to jesli nie widzisz sie w roli matki to trzeba bylo powieadomic wczesniej jeszcze rpzed slubem swego rpzyszlego meza a nie oszukiwac go!!

Gość nerwiczka
i mam supoer figure po dzicku tylko o to trzeba zadbac. jesli nie zadbasz to ebdziesz zapuszczona baba:)