Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zadaniazmatematyki

dzisiaj znowu rozwiążę zadania z matematyki

Polecane posty

Gość ja313
prosze o pomoc! zad. majac dane wspolrzedne wierzcholkow trojkata ABC A(O.0),B(0,8),C(4,0)wyznacz: znajdz na okregu taki punkt D by rojkat ABD byl prostokatny. prosze o dokladne rozpisanie(po kolejii) rozwizania:) tu lub na maila dziekuje:)

Gość ja313
prosze o pomoc! zad. majac dane wspolrzedne wierzcholkow trojkata ABC A(O.0),B(0,8),C(4,0)wyznacz: znajdz na okregu taki punkt D by rojkat ABD byl prostokatny. prosze o dokladne rozpisanie(po kolejii) rozwizania:) tu lub na maila dziekuje:)

Witam Niestety nadal nie mam tyle czasu, by rozwiązywać tu zadania... A co byście powiedzieli na rozwiązywanie zadań za jakąś drobną opłatą? Wtedy zadania byłyby rozwiązywane przez maila po uzgodnieniu jakiejś kwoty Czekam na opinie Pozdrawiam

Gość Maggga
A ja mam pytanie: masz może ten zielony zbiór z matematyki 'matura od roku 2010' cewe, nahorska? Bo często mam zadawane zadania z tej książki przez moją matematyczkę. Generalnie robię je sama tylko ona nam kseruje te zadania i nie wiem czy robię je dobrze... Mogłabyś mi zeskanować i przesłać odpowiedzi z tej książki? Bardzo proszę...

Gość olaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hej! mam do Ciebie wielką proźbę! czy moglabyś mi doradzić jakąś dobrą książkę do matmy w której wszystko byłoby dobrze wytłumaczone oraz byłyby rozwiązane przykłady zadań?? (poziom podstawowy i rozszerzony) bardzo Cie proszę... bo ja nie wiem jaką kupić z góry dzięki i pozdrawiam;)

Gość edna1265
ja bardzo chętnie skorzystam z Twojej oferty za pomoc za drobną opłatą!mam parę zad.na poniedziałek:(Napiszę Ci @....uratujesz mi życie....Z góry dziękuję

Maggga mam tą książkę, ale niestety nie mam skanera czyli nie mogę Ci przesłać odpowiedzi olaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a ta książka ma być do czego dokładnie? chodzi o powtórki do matury? bo chyba nie o zwykły podręcznik z matematyki, bo te są raczej narzucane w szkołach. Ksiązki z rozwiązaniami zadań to wogóle rzadkość na rynku, ja znam osobiście tylko jedną gdzie przy teorii są rozwiązywane zadania (ale jak wiadomo nie wszystkie możliwe) poza tym niekoniecznie są one tłumaczone)

Gość olaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chodzi mi o jakąs dobrą książke, właśnie cos przygotowującego do matury rozszerzonej

Gość tredelle
pomoze ktos rozwiazac te zadanie? znajdz wspolrzedne srodka okregu opisanego na trojkacie o wierzcholkach: A=(6,1) B=(-2,5) C=(-6,-1) prosze chociaz o jakies nakierowanie jak to rozwiazac. na razie obliczylam punkt srodkowy prostej AB

olaaaaaaaaaaaaaaaaaaa niestety nie polecę Ci żadnej książki, nie mam obeznania w podręcznikach do matury rozszerzonej, tylko do podstawy znam książki ale w wiekszości nie posiadają one tlumaczonych zadań, tylko końcowe odpowiedzi... tredelle niestety ja tutaj już nie pomagam, tylko przez maila za jakąś opłatą za moją pracę, gdybym tu komuś napisała znowu za darmo jakieś rozwiązanie zaraz pojawiły by się dziesiątki zadań do rozwiązania, a ja na to nie mam czasu niestety już

Gość goń się goń się goń się

Gość teraz zzzz
taeraz kazdy tylko : kasa kasa kasa ;/

Gość kasiarooth22
punkty A,B,C sa wierzcholkami trojkata. wykaz ze trojkat abc jest prostokatny. oblicz ole trojkata oraz katy ostre w trojkacie gdy: a) A=(4,-1), B=(2,3), C=(1,2) b) A=(2,1), B=(5,2), C=(3,3) prosze o szybka pomoc

Gość józio
różnica promienia okręgu opisanego i wpisanego w trójkąt równoboczny wynosi 7p3 cm.Oblicz pole iobwód tego trójkąta

Gość Aaaaa.
a to ktos rozwiaze mi ? rozlożyc na czynniki pierwsze . ;) x^4 +1

Gość frajjda
Dwa boki rownolegloboku zwieraja sie w prostych o rownaniach AB: y=1/2 x-2 ,AD: y=2x-5.Srodek symetrii rownolegloboku ma wspolrzedne S=(5,2). Wyznacz wspolrzedne wierzcholka B tego rownolegloboku. Bardzo prosze o pomoc. Nie mam bladego pojecia z ktorej stron y ugryzc to zadanie:(( Mam natomiast odpowiedzi,tak,jak prosilas: A=(2,-1), C=(8,5), CB: y=2x-11, b=(6,1) Z gory bardzo dziekuje, Renata.

Gość sonjia
czy rozwiązujesz dalej zadania ?

Gość RTYYTYTYTYUTYUTYTYTYTYTYU
WITAM proszę o rozwiazanie 1.NASZKICUJ WYKRESY FUNKCJI : a)f(x)=3 do potegi x b(f(x)=(1/3-jedna druga) do potęgi x zd 2 a) 27 do potęgi -5/3+(1/16 jedna szesnasta)do potęgi 1/4 -jednej czwartej= b)pierw z2 x 4 do pot 1/3 x 8 do potęgi -1/3 jednej trzeciej= c)2 do potęgi -4 +(4/3 cztery trzecie) do potęgi -2+(2/5) do potęgi -3= d)[5-3 x (2/5 dwie piąte)do potęgi 0] do potęgi -2= serdeczne dzieki , pozdr

Gość RTYYTYTYTYUTYUTYTYTYTYTYU
OCZYWIŚCIE MOGĘ ZAPŁACIĆ PROSZE O KONOT NR.ZADANIE MUSZE MIEC NA DZIS POZDR

Prosta, która jest wykresem funkcji liniowej y = 21x + 4 przecina oś x w punkcie? Dane są proste: k: 2x + 3y = 5, m: 3x - 2y = 1, n: -3x + 2y + 7 = 0, p: 2x - 3y = 6. Wskaż, które z poniższych zdań są prawdziwe: I. Prosta m jest równoległa do prostej n. II. Prosta m jest równoległa do prostej p. III. Prosta m jest prostopadła do prostej k. IV. Prosta p jest prostopadła do prostej k. Które z równań należy dopisać do równania 5x + 3y = 8, aby powstał układ równań sprzecznych? A. 15x + 9y = 24 B. 10x + 6y = 16 C. -10x - 6y = 8 D. 5x - 2y = 3 Dana jest funkcja y = -2x + 6. Dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości ujemne? A. x < -3 B. x > 3 C. x < 3 D. x > -3

Gość hoooppe
mam do pani wielką prośbę. bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu układu: x(x+y)=0 x-y=10 wiem że pani już go rozwiązywała ale nie umiem zrozumieć jak pani doszła do tego wyniku. baardzo proszę o pomoc.z góry dziękuję zakłopotana

Gość hoooppe
mam do pani wielką prośbę. bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu układu: x(x+y)=0 x-y=10 wiem że pani już go rozwiązywała ale nie umiem zrozumieć jak pani doszła do tego wyniku. baardzo proszę o pomoc.z góry dziękuję

Gość Zagląda tu ktoś jeszcze ??

Gość taktydbrh
jaaaaaa