Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malena1987

Jak odbudować naturalną ochronę pochwy?

Polecane posty

Dziewczyny, może znacie jakieś fajne środki na odbudowanie naturalnej ochrony pochwy :). Mam kłopot z infekcjami, zapaleniami. Wystarczy byle co, a mam infekcję. Nawet przez basen, że o sexie nie wspomnę. Teraz jeszcze mam nowego partnera, z którym zacznę niedługo sypiać i chciałabym mieć pełen komfort. Słyszałam o jakichś probiotykach dopochwowych? Nie orientuję się zbytnio w tym temacie.

Lactovaginal - dopochwowoLacibios femina - doustniejedno z powyższychprofilaktycznie - raz na kilka dni, czy raz na tydzień

To są dośc drogie "przyjemności".Równie skuteczny jest kefir lub maślanka, /kwaśne mleko/ choć nie wszystkim chce się w to bawić.nasiadówki lub irygacje z w/w mają dokładnie takie samo działanie, jak probiotyki dopochwowe i te doustne oddziałujące na florę pochwy (tylko nieliczne doustne mają takie działanie, więc w aptece, gdyby nie mieli lacibios femina - musisz poprosić o odpowiednik w działaniu).

Natknęłam się na te informacje o jogurtach itd, ale przyznaję, że nie chce mi sie tego robić. No, chyba że można się tym po prostu nasmarować w środku ;)

Można. Ja się kefirem podmywałam w ciąży, bo stale miałam jakieś lekkie stany zapalne, które przy systematycznym odbudowywaniu flory - nie wymagały leczenia (odbywało się pod kontrolą ginekologa).Kupowałam specjalnie gęsty kefir (plastikowa biała butla z zieloną nakrętką), miał takie duże grudy. Ocieplałam rzecz jasna do temp pokojowej i aplikowałam palcem do wewnątrz - a na noc często wtedy zakładałam wkładkę.

Gość ja szczerze mowiac
balabym sie aplikowac sklepowe jogurty, kefiry itp. tak naprawde nie mamy 100% pewnosci ze nie ma tam jakis swinstw. ja z calego serca polecam lacibios femina stosuje sie go doustnie ale mozna rowniez dowcipnie