Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hympaa

Lokalizacja łozyska na scianie przedniej

Polecane posty

Gość hympaa

Kobietki mam pytanko.. wg ost USG w 22 tc (obecnie jestem w 24 tc)..miałam napisane w opisie,że łozysko zlokalizowane na scianie przedniej...czy przez to moge mniej odczywać ruchy dziecka?? Bo podobno to lekko "kamufluje" odczuwalnośc ruchów... Czy któras z Was ,która miała tak zlokalizowane łozysko i jest już po porodzie mogłaby sie wypowiedzieć? :)

Gość hympaa
Ja czuje tez szczególnie kiedy siedze lub leże czasami az brzuszek w pewnym miejscu podskoczy do góry..tylko znajoma mi pow,ze jak tak jest usytuowane łozysko to ruchy moga byc mniej odczuwalne i tak sie dopytuje bo to przepiekna sprawa czuc ruchy swojego dziecka..i chciałabym przezywac to jak naintensywniej:) jesze mam ilonne pytanko.. moze tez miałas połozenie głowkowe w ok 22-24 tc??? Czy to oby nie za wczesnie by maluszek był zwrócony już główka w dół ??

to jeszcze wczesna ciaza, jeszcze maluch zdazy sie poprzekrecac kilka razy:)

a co do odczuwania ruchow to przeciez matka nie odczuwa ich przez powloki brzuszne tylko wewnatrz ciala, takze nie sadze zeby polozenie lozyska cos zmienialo

Gość hympaa
Ilonne dziekuje:) 🌼

ja mam też łożyska z przodu i położna mi powiedziała, że przez to później będę odczuwać ruchy. Co nie zmienia faktu, że jak dziecko/dzieci podrosną to i tak nam dadzą wycisk :P

Gość hympaa
Heheh no fakt.. ja zaczełam juz 6 msc... i czuje ruchy ale zawsze sie niepotrzebnie czegos doszukuje;)

Gość Elusia214
Witam wszystkie Panie mam pytanie ost byłam na badaniu serduszka mojej dzidziulki był to juz 36 tydz i doktorowa napisala mi na opisie-LOKALIZACJA ŁŻYSKA:PRZEDNIA czy to oznacza że łozysko jest przodujące i będe miała cesarskie cięcie?? dziękuje za odpowiedz

można miec łożysko na przedniej ścianie ale nieprzodujące. ja tak miałam i rodziłam naturalnie :) jakby było wskazanie do cesarki to byś miała napisane łożysko przodujące.

Gość karolcia JP24
ja tez jestem w 26 tygodniu i mam łożysko na przedniej ścianie , ruchy dziecka czuje gdzieś od około 22 tygodnia bardzo wyrażnie :)

jestem w 17 tygodniu na ostatnim USG dowiedziałam sie ze mam przodujace łozysko wystraszyłam sie ale lekarz powiedział ze bedzie wszystko dobrze pytałam tez czy nie bedzie miało to znaczenia przy porodzie powiedział ze nie:/ a tu czytam ze grozi cesarka czeko NIE CHCE poprostu tylko nie to!!! mam nadzieje ze sie podniesie. teraz czaeka mnie połówkowe USG i juz sie doczekac nie moge moze dowiem sie cos wiecej

Gość haba
Ja w 18 tyg mialam stwierdzone łozysko na przedniej scianie i ruchy czułję juz wyrażnie od pełnego 16 tygodnia ciązy .Więc nie nie ma to wpływu.Raczej zalezy od wielkości dziecka i budowy mamusi oraz która to ciąza.Ja jestem w czwartej.pozdrawiam.

Też miałam na ścianie przedniej, pierwsze rzeczywiste ruchy poczułam na przełomie 15 i 16 tygodnia ciąży