Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina523

sucha twarz, jaki krem nakladac pod puder????

Polecane posty

Gość Ewelina523

Witam. Mam sucha twarz, kremuje ja kremem bambino uzywam pudru MAYBELLINE dream matte mousse.. ale po jakims czasie widac dosc dobrze niedoskonalosci... nie wiem co z tym zrobic? jakim kremem sie kremowac? jak zrobic by nie bylo widac niedoskonalosci? prosze o odpowiedzi

Gość przedstawicielka Warszawy
Masz suchą skore i uzywasz matujacego podkladu? Moim zdaniem, lepiej zainwestuj w lekki intensywnie nawilzajacy krem i na to lekki podład :) No i odczekaj z 10 min po nalozeniu kremu ;)

Gość gość
Tylko tłuste kremy są w stanie Ci pomóc i to wcale nie te najdroższe. Moja pierwsza trójka to: ziaja masło kakaowe, iwostin półtłusty i zwykły niebieski nivea.

Gość gość
Ten Mabelline to podkład, czy puder? Bo przy suchej skórze to z supkich lub w kamieniu pudrow to najlepiej w ogole zrezygnowac. Tylko delikatne, nawilżające podkłady. Ja mam Max Factor colour Adapt i jest bardzo fajny - delikatny i nie wysusza.

Gość a ja poelcam
tez ziaje ale oliwkowa (zielone opakowanie), kremyz tej serii sa bardzo tanie i mozesz poeksperymentowac. Uzywalam wielu kremow nawet tych bardzo drogich i niestety zaden mi nie sluzyl. Przez dlugi okres czasu uzywalam zwyklego bambino (jest swietny) ale nie nadaje sie pod makijaz bo jest zbyt tlusty. teraz tylko ziaja. uwazam ze te kosmetyki bija inne na leb i szyje. Pozdrawiam

kremy wymienione przez dziewczyny nadają się jedynie do takiej cery, której nie zdarzają się "niespodzianki". Ja używam kremu nawilżającego firmy bioderma z serii sensibio i mogę Ci go polecić z całego serca. Nigdy nic mi po nim nie wyskoczyło, a buźka po nałożeniu po nim podkładu wygląda jak z reklamy.

jeżeli myjesz twarz mydłem to to jest tego powodem..do twarzy powinno sie uzywac przeznaczonych do tego kosmetyków,

Gość Ewelina523
Twarzy nigdy nie myje mydlem, zawsze zelami.. najczesciej pure zone z formy loreal.. i jeszcze jedno pytanie.. zazwyczaj jak wstaje, przemywam twarz zelem potem daje krem (staram sie odczekac jakis czas) nastepnie nakladam dream matte mousse to czy zanim go naloze trzeba dac jakis podklad czy cos?

Gość ja mam bardzo sucha skore
i napisze Ci co ja używam twarz myję jedwabistym Eris , twarz smaruje Nivea Soft i na to nakładam Max Factor Lasting Performance na koncu lekko muskam twarz pudrem brazującym z Avonu zadnych liszai, wysuszonych miejsc , super twarz ;)

Ja do mycia twrzy uzywam płynu do higieny intymnej kiedys poleciła mi to moja ciocia bo tez miałam suchą twarz.I uzywam zwykłego kremu nivea... I nie mam problemów z cera.Kiedys tez uzywałam różnych wynalazków ale to tylko psuje twarz.. Chociaż zalezy jeszcze jak dla kogo =)

Gość szczurka1
Te wszystkie kremy sklepowe sa g warte i nafaszerowane zbyt duza iloscia konswerwantow i innych szkodliwych skladnikow. Kup sobie w aptece krem Physiogel, do tego stosuj peeling, a bedziesz miala swietnie nawilzona buzie.

Gość bawmy sie
tez mam ten puder co ty autorko i on masakrycznie wysusza twarz dałam za niego 50 zł i szlag by to trafił mysle ze swietnie nadaje sie dla osób z tusta cera bo swietnie wysusza:(

Gość pure zone.................
dziewczyno przeciez kosemtyki z tej serii sa do cery tłustej!! i bardzo wysuszają skórę,wiem bo przez przypadek trafiła w moje ręce cała seria i mając normalną skóre przesuszyłam ją własnie tymi kosmetykami. żel do twarzy okropnie sciąga, a tonik na bazie alkoholu powoduje wręcz pieczenie twarzy i ten jego alkoholowyy zapach. powinnac używać żeli do skóry suchej i robic regularnie maseczki nailżające.

Gość natalia2582
hej, mam bardzo sucha skore z niedoskonalosciami. Gdy naloze puder robi mi sie na twarzy "skorupa" i nie wiem jak sobie z tym poradzic i co zrobic zeby makijaz byl ladny bez zadnej suchej skory ktora bardzo widac. prosze pomozcie:)

Gość huyuyu
Zmień podkład, bo nawet na suchej skórze powinien się równomiernie rozprowadzić, miałam ten co ty i robiły mi się wstętne placki, polecam margaret astor i revlon

Gość zespół edwardsa
WIecej solarium i chemi....wieeeeeeecej. Bedziesz gladka jak papier scierny.

Gość o my goooddddddddd
miec sucha skore i stosowac taki puder i taki zel do mycia??????????? kup sobie jakis krem, tylko patrz na sklad, najlepiej aby nie byl na bazie parafiny, a do mycia buzki polecam z czystym sumieniem mydlo bialy jelen z dodatkiem lnu

Myśle że mogłabym Cie pomóc tylko napisz skad jestes bo zajmuje się spotkaniami kosmetycznymi, na których dobieram kosemtyki do rodzaju cery i staram sie pomóc w różnego rodzaju problemach, tylko nie wiem czy dam rade do Ciebie dojechac. Spotkanie jest bezpłatne. najlepiej napisz na meila priv leydis@decoart.pl