Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nikeila

Śmierć bliskiej osoby

Polecane posty

jak sobie z nią poradzić? Jak zrozumieć? Jak uwierzyć? Myśleć , że jest w niebie, że niebo istenieje? Opłakiwać?

Gość niopp
kazy przezywa na swoj sposob :o

Wierzycie , że po śmierci idzie się do nieba, że patrzy się z góry na bliskich? Można w ogóle pogodzić się z brakiem tej osoby?

Gość absurdystan
najlepiej znaleźć własny sposób, ogólnodostępnej recepty nie ma.

Gość niopp
nie wierze ze idzie sie do nieba:)

kiedyś wierzyłam w niebo w Boga we wszystko. Do tego okropnego dnia. Jestem osobą wykształconą , znam się na chemii , fizyce , biologii. Tam świat powstał inaczej. Inaczej pojmowana jest egzystencja. Teraz nie potrafię wierzyć w coś co nie jest udowodnione. Tak bardzo za nim tęsknię;(

Gość Moorland
Nie ma czegoś takiego jak niebo, niebo wymyślono po to, żeby łatwiej tłumaczyć pewne sprawy. "Można w ogóle pogodzić się z brakiem tej osoby?" Można, kiedyś myślałam, że to niemożliwe, a jednak pogodziłam się. Daj sobie czas, jest Twoim jedynym sprzymierzeńcem.

szczerze mówiąc chciałabym , żeby ktoś tu pwoiedział , że niebo jest na 100% on jest zdrowy i szczęśliwy i patrzy teraz na naszą rodzinę i się śmieje, a nie że to koniec , nigdy go nie zobaczę , moje wnuki nawet nie będa wiedziały kto to jest a za 200 lat nikt nie zapali mu na grobie świeczki

tak czasem myślę , katolicy wierzą w to wszystko , m,yślą że to jest na 100% i tak dalej. Tak samo było np. z starożytnymi Rzymianami oni teź wierzyli w coś i znajdowali(sami) dla tego potwierdzenia , czasem wydaje mi się , że życie to tylko takie kłamstwo , iluzja

Gość monykaaaaaa
uwierz... bo zycie po zyciu istnieje. kto wie to wie, a jak ne wierzy to moze sie kiedys jeszcze przekona... nie bede pisala o moich doswiadczeniach.. poporostu mi uwierz.

Z drugiej strony moja koleżanka kiedy mnie pocieszała jak to się stało. Mówiła , że nikt nie wierzył w istnienie bakterii , roztoczy, bo nie widac tego gołoym okiem, dopiero , gdy spojrzysz przez mikroskop widzisz inny świat. Może tak jest z niebem itd....?

błagam cię na kolkanach zer łzami w oczach napisz o tych swoich doświadczeniach błagam

Gość Moorland
Ja powiem tak, po raz ostatni tutaj, niebo to sprawa wiary w to, czego nie widać. Ja, jeśli nie mam dowodów, nie uwierzę w nic, z tym po części wiąże się moja praca, więc dla mnie niebo nie istnieje. Nie mam podstaw, by twierdzić inaczej. Ale jeśli komuś tak łatwiej, to nie widzę w tym nic złego.

Mam tak jak ty muszę coś wiedzieć , doświadczyć , żeby uwierzyć. W tej sytuacji jednak próbuję znaleźć coś co by pocieszało i było na tyle prawdziwe , zebym była w stanie w to uwierzyć. Nikt nie ma pewności w tej sprawie...wiem ale to tak boliii.....:(