Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fendi25

ciąża a ból zęba. Pomocy!!!!!!!!

Polecane posty

witam cieplutko w ten niezwykły wieczór Proszę o radę. Moja siostra jest w 2 m-cu ciąży i od 4 dni strasznie cierpi z powodu bólów zęba, twarz ma spuchniętą. lekarze też nic nie poradzili, nie pozwolili zażywać żadnych leków a w ostateczności apap lub pyralginę w czopkach. Niestety na nic to się zdaje. Już kilkakrotnie odwiedzała dentystę, jednego zęba jej wyrwał, resztę \"zatruł\" ale to nic nie pomogło.. strasznie cierpi, szkoda mi jej bardzo. Najgorsze jest to że jutro wychodzi za mąż, i w sumie z tego bólu w ogóle nie kontaktuje..no i ta okropna opuchlizna na twarzy i bark snu (od 4 nocy nie może oka zmróżyć z tego bólu)... nie wiem co można na to poradzić. Może któraś z Was mi poradzi?

ja poradze jak najszybciej zmiane dentysty!!!! matko co to za konowal? wyrwal chyba nie tego co tgrzeba? mnie tez jak tylko zaszlam w ciaze zaraz jakis zab bolal, raz tak ze o malo co nie padlam z bolu (niski prog bolu :-/) ale zawsze jak poszlam prywatnie do dentysty to juz byla mega poprawa, dostawalam mniejsze znieczulenie , zabek leczony i klopot z glowy! nigdy nie zdarzylo mi sie zebym z bolem zeba po leczeniu jeszcze chodzila :-/ a ta opuchlizna? to musi byc cos powaznego zreszta taki stan zagraza ciazy! moze miec rope, albo zakazenie niech szybko zmieni dentyste

wiem, ze powinna zmienić dentystę, mimo że była prywatnie... niestety trafiła na okres świąteczny i nie miała za dużego wyboru, zwłaszcza że mieszkamy w małym miasteczku i nikt inny nie chciał jej dziś przyjąć

Gość kakaakmmm
No niestety ale wyglada to na kardynalne zaniedbanie dentysty, sorry, ale z takim bólem coś się robi, a nie każe z czymś takim chodzić!

a dal jej chociaz jakies znieczulenie? matko jak on mogl ja w takim stanie z fotela poscic? teraz pozostaje stanac na glowie i poszukac odpowiedniego dentyste, juz nie chodzi o to ze na weselu bedzie kiepsko sie bawic ale taki stan zagraza ciazy wg mnie opuchlizna o niczym dobrym nie swiadczy, moj gin zawsze mowil ze takie problemy trzeba jak najszybciej zalatwic bo pozniej moze byc nieprzyjemnie popytaj sie po znajomych, podzwoncie, mam nadzieje ze jakis lekarz zrozumie polozenie Twojej siostry i zagrozenie

to nie tylko dentysta,, siostra była tez u swojego ginekologa i ten powiedział że ma brać apap i to też ostrożnie z tym....ale ten Apap nic nie pomaga..

Gość mam wszystko
a chcesz zeby wyslac do niej Anioły? one przychodza i bol mija..potrzebna jest tylko cisza a chory musi sie wczesniej polozyc

mi na bol zeba zaden apap nie pomaga zreszta co to za gin ktory mowi ze na bol zeba brac apap i co ma go tak brac przez caly miesiac? moj ma tylko jedna rade-bo juz raz uslyszalam-stomatolog i leczenie az przestanie bolec ratunkiem jest dobry dentysta nie pozostaje nic innego jak wyleczyc zabek i to jak najszybciej! w wiekszych miastach jest cos takiego jak pogotowie stomatologiczne moze poszukaj cos o tym?

Gość manna30
od dzieciństwa miałam problemy z żołądkiem i stosowanie tabletek w mojej rodzinie to już wyższa konieczność. mi na bół zęba rodzice (może to głupie ale działa) zapinali na ucho klamerke albo klipsa, w miejscu gdzie normalnie byś klipsa przypięła. są tam jakieś zakończenia nerwów i przy niezbyt silnym bólu pomagają. może niech spróbuje, może to jej wielki ból choć troszkę uśmierzy i uczyni znośnym. pozdrawiam

z tym uchem to niesamowita sprawa :) po porodzie strasznie szybko obkurczała mi się macica, więc bolało prze okropnie. jedyne co pomagało (apap brałam, ale równie dobrze mogłam go sobie do d... wsadzić i byłby taki sam skutek), to właśnie ściskanie ucha. nie mówiąc o tym, że jak wyrywałam 8-kę, będąc w 7 m-cu ciąży (więc znieczulenie było słabiutkie), przed zabiegiem pomaltretowałam ucho i działało. im silniejszy ból, tym mocniej trzeba uciskać receptory. no i dentystę zmienić jak najszybciej.