Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmate mysli

co latwo studiowac?

Polecane posty

Gość kosmate mysli

chodzi mi o studia zaoczne a ze po latach chce pojsc na studia nie wiem czy podolam, dajcie jakies propozycje :o

Gość owlosienie na mojej klacie...

Gość czader
mego pulka

Łatwo studiować wszystkie kierunki na takich badziewnych prywatnych uczelniach, tylko rodzi się pytanie, po co takie studia ...

Bardzo łatwo (wg mnie) studiować historię, historie sztuki, archeologię i inne kierunki na Wydziale Historycznym UAM. Kwestia tylko tego czy sie to lubi i co potem. Ale to tylko moja opinia.

Gość Cappucinko
Pedagogikę! Najtrudniej jest na medycynie,prawie i filologiach.

Gość blah blah blah
"takich badziewnych prywatnych uczelniach" - a jakie to są według ciebie badziewne prywatne uczelnie? :o

Gość aguna
sojologia, pedagogika,

Gość jkasjjabdnsjadnsadcxd
to jest stereotyp ze na prywatnych uczelniach jest tak latwo to wcale nie prawa jakby tak bylo to napewno tyle osob by nie odpadalo tam a na niektorych uczelniach poziom jest wyzszy niz na panstwowych....

Gość blah blah blah
jeśli ta wojna to odnośnie mojego pytania, to z mojej strony nie będzie. chciałam tylko zauważyć, że wrzucanie wszystkich uczelni prywatnych do jednego wora z etykietką "badziewne" jest śmieszne :o

Np. w Dąbrowie Górniczej jest badziewna Wyższa Szkoła Biznesu, ale znam i dobre prywatne uczelnie; moja opinia jednak jest taka, że to są jednostki ...

Faktycznie, trzeba uważać, żeby się dyskusja nie spłyciła do stereotypów państwowe/prywatne- lepsze/gorsze. Pamiętać trzeba, że wielu wykładowców z uczelni państwowych pracuje również w prywatnych. I trzeba się dzielić doświadczeniami, wnioskami. Wymieniać je kulturalnie :-).

wg mnie jak ktoś CHCE się uczyć to zdobędzie mnóstwo wiedzy nawet na \"badziewnych\" prywatnych uczelniach

Stare porzekadło, ale słuszne- jeśli chcesz się uczyć, czegoś dowiedzieć to tak będzie. A uczelnia może pomóc/zaszkodzić ;-).

a wracając do meritum - a'propos wypowiedzi Lempiry to ja osobiście bałabym się studiować historię właśnie w obawie, że nie podołam (jestem raczej ścisłowcem). Aczkolwiek byłoby to niewątpliwie ciekawe wyzwanie ... ;)

Gość Niespokojny Darek
No to jedziemy: * historia * socjologia * politologia * pedagogika * psychologia * stosunki międzynarodowe * europeistyka * bałtystyki, hungarystyki, japonistyki itd. To są wszystko przerażająco łatwe i proste kierunki. Jedyny minus to taki, że idziesz po nich na bezrobotne :D

Gość co temat
najpierw sobie zadaj pytanie co chcesz robic w zyciu, a pozniej mysl o studiach , chyba ze praca z zalozenia ma byc dla ciebie katorga

Słusznie historia umieszczona na pierwszym miejscu wśród "łatwizny", przynajmniej takie moje odczucia. Warto się zastanowić co lubisz, co Cię interesuje, przejrzeć programy studiów, porozmawiać z absolwentami, pozbierać opinie.

Gość a dupa tam
Dareczku ty chyba gdzies pod kolem biegunowym mieszkoasz skoro uwazasz ze japonistyka i bałtologia to nieprzyszlosciowe kierunki.

Gość dama kameliowaa
darek, idź do książek, szkoła za tydzień 😴

Spokojnie, może Niespokojnemu chodziło o to, że są to kierunki zazwyczaj bardzo mało liczne, a mimo to dla jeszcze mniejszej grupy osób jest praca. Po co od razu się rzucać na Niespokojnego Dariusza ;-).

Gość Niespokojny Darek
Kameliowa troche za stary jestem na szkółke :classic_cool: Ubodło cie że skończyłaś kiepski kierunek? No trudno, ja ci go nie wybrałem :o

Gość dama kameliowaa
mnie ubodło? to ty masz kompleks. przede mną, po tej marnej japonistyce, praca stała otworem. a jeśli dla ciebie japoński to banał, to ja gratuluję, poligloto 😴

Gość Niespokojny Darek
Lempira pytanie było w sumie o to co łatwo studiować :D No to podałem takie, które nie wymagają zbyt dużego wkładu intelektualnego żeby skończyć. Gdyby się komuś bardzo chciało to mógłby kilka z nich studiować jednocześnie i jeszcze pracować w weekendy, tak są "trudne" te kierunki Inna sprawa że lepiej nie studiować żadnego z nich :classic_cool:

Gość Felicia
O widze ze sie kłucicie

Nie kłócimy się. Uczymy się rozmawiać ;-). I wracam do tematy. Może wpisze się ktoś kto uważa, że skończył kierunek studiów, który wg niego był łatwy.

Gość Niespokojny Darek
Mam np. znajomego który skończył właśnie historie i psychologie... Oba dziennie i na państwowym. Mówi że łatwe. Obecnie szuka roboty, chyba już od 3 miesięcy bez skutku :D

Gość jgfjffhgfhhg
zarządzanie i marketing (ja tego nie skończyłam, ale wiem że to proste studia, największe łosie z naszej klasy na to poszły i skończyły bez problemów) i pedagogika