Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamijaija

3 latek nie chce sam jeść

Polecane posty

Gość mamamijaija

syn chodzi do przedszkola i PODOBNO zjada sam wszystko,jest grzeczny,słucha panią,sam się załatwia a w domu-za żadne skarby sam nie zje obiadu!będzie grzebał rękoma,bawił się,jeśli go sama nie nakarmię to cały dzień mógłby nie jeść!!macie jakieś sprawdzone sposoby??

Gość mama jednej córki
Nie wiem, może synek w ten sposób próbuje zwrócić twoją uwagę. Karmiąc go poświęcasz mu swój czas.

Gość jolased
poprostu nie karm go i tyle! niech chodzi glodny a jak zglodnieje to uwierz mi, ze i chleb z maslem zje. 3 lata to nie 1,5 roczku zeby sie tak cackac :o

Gość mamamijaija
odkąd poszedł do przedszkola zrobił się straszny nerwus,obraża się o byle co,trzaska drzwiami i zamyka się w pokoju,nie ma mowy żbym zabrała go na zakupy,bo jak czegoś nie dostanie to furia,może to jakiś okres buntu,ale ja nie wytrzymuje,nie mam już nerwów

Gość mamamijaija
a z jedzeniem już go tak przetrzymywałam i nic z tego nie wyszło,cały dzień nie jadł!!

ja mam podobnie- to znaczy z jedzeniem to akurat jest ok, ale synek po powrocie odreagowuje na nas przedszkole. Tam panie twerdzą, że jest aniołkiem prawdziwym i że jakby wszystkie dzieci takie były to byłyby w siódmym niebie-samodzielny, słucha, sam je, rozbiera się. W domu potem kłóci się o byle co i krzyczy. Wpada w histerie bo nie wie który kisiel ma wybrać-jabłkowy czy pomarańczowy, albo jak nie może znaleźć zabawki jakiejś. Z jedzeniem jest ok, bo w domu zwykle jemy razem- nie zwracamy uwagi jak mały je, jak chce pomocy to mu pomagamy. Jak widzi, że każdy jest wpatrzony w swój talerzyk to on też robi jak my. Czasem jak on ma jeść a my nie to już doświadczyliśmy, że też zaczyna cudować