Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość samasobie
hmmmm1235 przerwa jest, tylko trwa 4 dni. w blistrze jest 28 tabletek, ale 4 to placebo, nie zawierają hormonu. można je brać, albo i nie, to bez znaczenia. tylko po 4 dniach przerwy następna seria leci

hmmmm1235 ----- yaz od yasminelle, roznia sie tylko tym,ze zawieraja placebo.Krawienie pojawia sie tak czy inaczej.Yaz wymyslono dla dziewczyn,ktore maja problemy z policzeniem do 7,i nie wiedza kiedy zaczac i skonczyc przerwe.Taki byl cel stworzenia tych tabletek.No i oczywiscie pieniadze....Nie ma gorszych czy lepszych tabletek.Sa tylko dobrze i zle dobrane.Ale dzialaja tak samo.

Gość Asasasasa
Czy anemia ma jakis wpływ na działanie pigułek antykoncepcyjnych? Jeśli mam ją, ale o tym nie wiem i przyjmuję pigułki, czy może się coś stać? I czy syropy na kaszel osłabiają działanie pigułek?

Gość Asasasasa
Przeczytałam też gdzieś, że tabletki trzeba zmieniać na coraz mocniejsze. Jeśli biorę Yasminelle przez 7 miesięcy, powinnam je brać dalej, czy coś zmieniać? Raczej czuję się z nimi dobrze, ostatnio tylko mam mdłości, ale to chyba bardziej od złego odżywiania... Czy jeśli nie zmienię tabletek to mogę zajść w ciążę?

Gość ADZIOSZEK
WITAM.Mam takie nietypowe dość pytanko zaczełam brac tabletki jasminell tak jak trzeba w pierwszy dzień cyklu,było to tak zwane brudzenie po zażyciu nastepnej tabl ,potem nastepnego dnia nastepnej moj okres wciąż wygladał tak samo taki brazowy budyń trwał on 4czy 5 dni ,mam pytanie czy te tabletki moga powodowac takie działanie ze praktycznie okres w tym miesiącu wygladał jakbym go nie miała? zawsze miałam 7 dni brzuch bolał i leciało ze mnie przeokrutnie a teraz jest odwrotnie o 180 stopni prosze o wypowiedz ? w ciaży raczej nie jestem bo uzywamy prezerwatyw i mam 2 letnia córke wiec wiem jakbym sie cula gdzybym była pozdrawiam i prosze o wypowiedz :)

Gość Ilonka007
Witajcie. Mam Pytanie do M.Położnej. Biore Yasminellki a wczoraj lekarz przypisał mi encorton na 5 dni po 1 tabletce rano (jestem chora na CU i mam własnie lekkie zaostrzenie)...Anty biorę wieczorem..czy to jakos na siebie wpływa? czy powninnam przestac brac Yasminellki?? Pozdrawiam

Gość Indys
Ilonka007 -----------Moja kolezanka choruje na chorobe Chrona, tez brala encorton i zaszla w ciaze biorac tabletki , poniewaz ginekolog nie wiedzial,ze choruje na chorobe Crohna-a przy tej chorobie nie mozna brac tabletek anty, poniewaz nie dzialaja. Tak tylko pisze, bo nie wiem jak jest z choroba CU.

Gość Karolika
Witam wszystkich serdecznie co prawda czytałam ulotke dokładnie i wiem troche o yasminelle ale stosuje dopiero 2 opakowanie i mam pytanie bo na ulotce jest napisane zeby stosowac o regularnej porze i chcialam sie zapytac czy wahania miedzy 12.30 a 13.30 jezeli z reguły przyjmuje tabletki o 13.00 maja jakis wplyw na moje zabepieczenie przde ciaza

Gość malaaaaaaaa0aaaaaaaaaaaaaaaaaa
CZY YERBA MATE MA NEGATYWNY WPLYW NA DZIALANIE YASMINELLE???????????????????

Gość helpppppppppppppppppppppp
mam problrm... moze któas z was wie o co chodzi.. otoz wczoraj kochal sie z moim facetm i czulam dyskomfort, bol pieczenie w okolicach lechtaczki w awarg sromowych. dzisiaj rano zauwazylam ze w okolicy warg sromowych po prawej stronie mam zgrubienie taka jakby faldke czerwona a na lechtaczce(powiedzmy) taki czerwony pasek jakby od oparzenia powiedzmy.. caly dzien mnie to piecze. jestem przerazona bo nie wiem co to moze byc?! czy moj facet mnie czyms zarazil ( np w zeszltm tyg i teraz sie to uaktywnilo) moze to opryszczka??? prosze o pomoc!!!

Gość proszeblagam o pomoc
mloda polozno genie, badz kto kolwiek inny kto ma troche wieksze pojecie na ten temat, prosze o pomoc!!! otoz w zeszla sobote przyjmowalam 13 tabletke z blistra ( czyli 2 tydzien sobota. zaczynam w poniedzialki blister) tabletke biore o 18, bylam na imprezie na ktorej pilam wino, okolo 23 wymiotowalam, pozniej jeszcze raz.. nie wiem czy tabletka sie przyjelam. wychodziloby ze wymoty byly po ponad 4 h od przyjecia tabletki. kolejna tabletke przyjelam w niedziele o 18 tak jak zwyjkle. ale w nd kolo 21 kochalam sie z facetem i on skonczyl we mnie 2 razy. teraz sie obawiam, czy tabletki dzialaja? czy jest ryzyko ciazy?? w ulotce jest napisane,ze jesli wymioty nastapia po 3-4h nalezy przyjac kolejna tabl, a jak minie 12 h to w podtepowac tak jak przy pominieciu-w moim przypadku 2 tydzien czyli powinnam zarzyc 2 tabletki w niedziele? niestety nie zarzylam dwoch tylko 1. nie wiem co teraz o tym myslec. blagam o pomoc!!!

Gość Ambrazura
Mam problem. W sumie dość błahy, ale upewnić się muszę. Biorę tabletki Yaz, niestety zapomniałam o jednej tabletce w okresie 15-24 dzień, czyli tak jakby 3 tydzień gdybym zażywała np. Yasminelle. Wiem, że jeżeli zdążę do 12 godzin, to trzeba po prostu przyjąć tabletkę i dalej jechać normalnie z zażywaniem, a jeżeli nie, to mam dwie inne opcje, ale rozwodzić się nie będę, bo wszyscy wiedzą o co chodzi. Problem mam taki, że minęło około12 i pół godziny i zastanawiam się, czy jest sens wybierać opcję "minęło 12 godzin". Ostatni stosunek miałam 4 dni temu, więc myślę, że z tej strony mi nic nie grozi, więc czy mogę normalnie przyjmować tabletki i stosować jakieś dodatkowe zabezpieczenie bez ryzyka?

Ambrazura --- a czy w ulotce nie jest napisane,ze pominieta tabletke nalezy przyjac najszybciej jak sie da? Nawet jezeli mialoby sie lyknac dwie na raz ?A wiesz,ze plaminiki sa w stanie przezyc 7 dni?A nawet sa i pojedyncze przypadki,ktore sa w stanie 7 dnia zaplodnic :-)

Gość Ambrazura
W ulotce jest: do 12 godzin od pominięcia - najszybciej jak się da, powyżej 12 godzin - albo przerwać branie tabletek i rozpocząć okres w którym ma wystąpić krwawienie z odstawienia, albo brać dwa opakowania na raz bez okresu z krwawieniem z odstawienia. Najogólniej rzecz biorąc. Zastanawiam się tylko czy czas 12 godzin i 20 minut można potraktować jako opcję "do 12 godzin". I tak, czytałam o super plemniku, który przetrwał 7 dni, ale powiedzmy, że w moim przypadku nie było mowy o bezpośrednim kontakcie ze spermą.

witam, mam pytanie: czy palenie marihuany może mieć negatywny wpływ na działanie Yasminelle???

Gość marysia 88 wwa
hej :) mam pytanie , dostałam okres 10 dni przed terminem i wzielam pigulke w 5 dniu kochałam sie wiec nie musze sie martwic o wpadke ? pozdrawiam:*

Gość devilek013
Kogo trzeba odesłać do ulotki to trzeba, albo najlepiej cofnąć się do podstawówki i nauczyć się czytania ze zrozumieniem! W ulotce jest wyraźnie napisane, że tabletkę nalezy przyjmowac od pierwszego dnia cyklu (czyli w pierwszy dzien okresu) natomiast, jesli ktoś tego nie zrobi a weźmie tabletkę w 2-5 dniach cyklu to tylko w takim przypadku działanie tabletki ulega zmianie, ponieważ nie współpracuje od pierwszej dnia i cyklu i płodność kobiety tez ulega zmianie, dlatego nalezy przez pierwsze 7 używać prezerwatywy. A nie głupie dziewczynki usiądą sobie przed komputerem i wypisują głupoty o jakimś 14 dniowym czy 7 dniowym dodatkowym zabezpieczeniu?! Słuchajcie dalej koleżanek, które w Waszym wieku nie mając o tym pojecia rodzą dzieci po szkołach (jak to ostatnio głośno było). Lekarz sam zaznacza przy wizycie: BRAĆ PIERWSZEGO DNIA CYKLU-WTEDY DZIAŁA! Jeśli się opóźni to dla własnego bezpieczeństwa stosować prezerwatywe. Rozumiem ludzi którzy mają wątpliwości, ale Ci którzy nie mają o tym zielonego pojecia niech sie lepiej nie wypowiadają, mieszając innym w głowach!

Gość olka_polka
Czy waga ma wpływ na skuteczność tabletek? Ostatnio próbowałam przesunąć sobie okres przy pomocy yasminelle i w mniej więcej połowie drugiego opakowania pojawiło się plamienie, trwa już dwa tygodnie, natomiast kiedy brałam Cilest spokojnie mogłam wziąć drugie opakowanie, w czasie brania nie było żadnych plamień, a później normalne 5 dniowe krwawienie. Cz mozliwe jest to, że Yasminelle ma zbyt mało hormonów i dlatego ten problem wystąpił?

Witam drogie panie. Na wstępie przepraszam za ingerencję w Wasz kobiecy świat ale to w trosce o jedną z Was. Niestety nie uczęszczam do ginekologa tak więc jedyną szansą na uzyskanie odpowiedzi jesteście Wy. Przede mną i moją partnerką wspólny sylwester a tydzień później wesele jej kuzynki, zważając na ten fakt dopytała ginekologa a ten powiedział jej, że bez problemu ma zabrać dwa opakowania w celu przesunięcia okresu. Niestety zapomniała zapytać o skuteczność tabletek w takim przypadku. Po długich namowach nie zdziałałem nic, nie chce zadzwonić ani pójść ponownie zapytać siedzi martwi się i nie wie co dalej. Obawiam się, że nie raz się zapomnimy a moja ukochana jest straszną panikarą szczególnie jeśli chodzi o zajście w ciążę. Ja to bym się nawet cieszył. Ale wracając do tematu. Czytałem sporo wypowiedzi tutaj, były też na temat łączenia opakowań ale nie doczytałem o skuteczności kolejnego opakowania przecież można niby do trzech. Czy nie mamy się czym martwić, pomijając skutki uboczne? Chcę aby była spokojna i nie zamartwiała się niepotrzebnie później. Stres dodatkowo przesunie jej okres i będzie jeszcze większa panika, a po co skoro będzie zbędna. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!

Gość naataliaa
Po to jest telefon do lekarza, żeby z niego korzystać, ale pomijając ten fakt, odpowiadam na pytanie - tak, skuteczność przy łączeniu opakowań jest zachowana, mogą wystąpić przy drugim opakowaniu powodujące dyskomfort plamienia, z tego co czytałam na forum, zdarza się to dosyć często. Ale poza tym nie ma zupełnie o co się martwić. Pozdrawiam pana powyżej

mam pytanie, tabletki zaczyna sę brać w pierwszym dniu miesiączki lub mozna w 2-5, ja zaczelam brac 7 czy 8 dnia, jak wtedy zmienia się działanie tabletek? jakie jest ryzyko zajścia w ciążę? proszę o odpowiedź..

drogie panie, biorę regularnie tabletki yasminelle od 4 miesięcy. Przez ten okres byłam z nich bardzo zadowolona, aż do dzisiaj. Nie wiem co się dzieje, ale w moczu pojawiła się krew, choć jestem w trakcie zażywania tabletek z plasterka(wczesniej nie miałam takich objawow). czy to naturalne? a może cos jest nie tak?

Gość joasta35wp.pl
Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem yasminelle to zapraszam. Mam kilka opakowań.

Ja równiez jestem zainteresowana kupnem Yasminelle. Juz jedno opakowanie mnie ratuje. Prosze o kontakt na maila - jenny126@tlen.pl

Gość WILLMA 987
Witam ;) nie moge nigdzie znalezc odpowiedzi... Uprawialam petting z chlopakiem i nie bralam yasminelle juz 1 msc. nie doszlo do wytrysku mowi ze nawet nie czul zeby dochodzil ale ja i tak sie boje wiec wzielam az 5 tabletek yasminelle z paniki i z mysla ze to cos jbc pomoze.. NIECH KTOS MI ODPISZE czy to cos da?? i czy sa jakies dolegliwosci biorac tyle tabletek na raz??

Gość kaatarzynaa
a jesli przyjmuje antybiotyki to jak bardzo zmniejsza sie ta ochorona ??

Gość annyy
hej jak zacyznam brac tabletki a okres mam np od srody to biore tabletke z blistra ze srody czy pierwsza od jak jest napisane poniedzialek?

Gość mandaralenka
pierwszy raz mam do czynienia z tymki tabletkami dostalam misiaczki we wtorek wzielam tabletke poniedzialkowa bo nie zauwazylam ze sa oznaczone dni a potem w srode wzielelam ta srodowa no i jedna tabletka jest jakbhy ominieta czy ktos wie moze czy dobrze zrobilam biorac nastepna tabletkde w ten dz\ien podpisany