Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lonely7

rozszczep

Polecane posty

mały rzucił mi zabawke na klawiature i jakoś dziwnie wyszedł mi adres , wiec podaje jeszcze raz czarna-martyna@wp.pl

Gość szczytno84kasia
motasz sie a przy okazji nas rozbawiasz:)

Kasiu :) Fabek rzucił mi zabawke grajaca zebym mu właczyła, myślałam,z e to od tego żle napisał sie adres, a to widocznie klawiatura do wymiany (zużyta chyba juz od tego mojego stukania, ) :D A teraz koniec laby, zmykam szykowac moje dzieciarki i siebie, maz dzwonil, ze juz wraca z pracy i jedziemy do moich rodziców na wieś popilnowac im "zwierzyńca", bo wyjechali, a przy okazji "mój zwierzyniec" :D sie wylata bedzie spokoj wieczorem :D Miłego weekendu kochani Do poniedzialku 😘 [łapka}

Gość zosia2009
Czarna mail poszedł:))

Gość balena
zosia,adres został przekazany tak jak prosiłaś. czarna,chłopak super i jaki duży.nasz antek to jeszcze mały dzieciak w porównaniu do fabka.u was nie widać tak bardzo otwartej buzi.tosiek rozdziawia paszczkę że hoho,jakby mu czasem dolne zawiasy całkiem puściły. pozdrawiam wszystkich,a zwłaszcza szczytno.pewnie liczycie nerwowo dni do zabiegu.współczuję wam tych nerwów,ale może tym razem nic złego się nie wydarzy.u nas też nie jest ciekawie.antek ma znów zapalenie płuc.pani doktor jest niespełna rozumu i kolejny raz nie potrafiła rozpoznać u dziecka choroby.właśnie jestem na etapie szukania nowego pediatry na bałutach.czasem ręce mi do tych lekarzy opadają. trzymajcie się.

Baleno, Zosiu- dziękuje za zdiecia, dzieciaczki śliczne:) - Fabek jak sie "zawiesi" to też potrafi rozdziawic szeroko japke,. U Antosia na zdieciu też nie widac. Dzisiaj w internecie znalazłam namiary na jakomś logopedke, ktora zajmuje sie również integracja sensoryczna. Jest to kawalek od mojego miejsca zamieszkania, ale w tygodniu zadzwonie i umówie sie na wizyte Niech mi coś poradzi, miedzy innymi na ta bużke niedomknieta Pozdrawiamy

Gość szczytno84kasia
Masz racje balena odliczam dni do zabiegu, nerwy są ale jeszcze nie takie jak w dzień zabiegu (w sumie normalne), zresztą głowę mam jeszcze zajętą nauką, w listopadzie bronię inżyniera:) Współczuję takiego pediatry, mój na razie spisuje się dobrze, choć o rozszczepach raczej niewiele wie. Ta cała służba zdrowia jest chora, ja nie mogę sie wcale do logopedy zarejestrowac. Wczesniej chodziłam do pani logopedy, która dała mi skierowanie do logopedy do centrum wad twarzoczaszki w olsztynie, ale te baby w rejestracji to tragedia, ganiają mnie po całym szpitalu po wszystkich logopedach tylko nie do tego co ja chcę. Dzis po raz kolejny postaram się zdobyc nr telefonu do tego logopedy. Zresztą najlepiej jakbym znalazła dobrego u siebie w miejscowosci bo tego olsztyna juz nienawidzę!!! Mam nadzieję że wasze dzieciaczki w końcu nauczą się zamykać buźki:)

Gość zuzia1510
Witam. Jestem ojcem 11 dniowej Zuzi ,która urodziła się z rozszczepem wargi i dziąsełek.Zdecydowaliśmy się na leczenie w IM ID w Warszawie i stąd moje zapytanie.Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć o przyjęciach i rejestracji dzieci na konsultacje.Wiem ,że przyjmują w każdy piątek od godz.10 do 12 napiszcie proszę czy przyjmują wszystkich co przyjadą czy trzeba się wcześniej zajerestrować.Dodam ,że mieszkamy 400km od Warszawy ,a nie chciałbym być odesłany z kwitkiem.Z góry dzienkuję bardzo za odpowiedzi.

Witam Nie wiem jak to jest , czy przyjmuja wszystkich. My zawsze byliśmy w szpitalu o 7 rano, wtedy sie rejestrowałam i zawsze byliśmy przyjeci. Fakt,z e tyle godzin czekasz w przychodni, , ale nie jest żle, jest sala dla dzieciaczków, przewijaki:) Pozdrawiam Moje dziecię w przedszkolu a mama sie za porzadki wzieła:) Pogoda dopisuje, nawet słoneczko dziś mamy:)))) Miłego Dnia dla wszystkich:)

Gość majusiek.........
Witam Również nie wiem czy wszystkich przyjmują,ale jak pojechałam małą zapisać na konsultację i ogólnie zorientować się jak długie są terminy to doktor Surowiec przyjął nas tego samego dnia.Nawet nie wiedziałam,że w pt przyjmują :) Byliśmy koło 11ej a do gabinetu weszliśmy dobrze po 13,więc nie było tragedii.Ale mam o tyle dobrze,że jestem z Warszawy. Szczytno-trzymam kciuki 2 listopada!Będzie dobrze! Moja Maja przyłącza się do grona małych śliniaczków-też cały czas mokra.I też długi czas zwalałam winę na zęby(póki co ma 2),ale po tym co piszecie zaczynam się zastanawiać czy to rzeczywiście o to chodzi... I nareszcie umiemy jeść łyżeczką!Trening czyni mistrza :) Pozdrawiam serdecznie

Gość pilatus
W maju tego roku jeśli chodzi o konsultacje dzieci z rozszczepem w IMiD to były one w poniedziałki i w piątki. Przyjmują wszystkich, wystarczy skierowanie od lekarza pediatry i z nim udajemy się do IMiD, tam rejestrujemy się i czekamy na swoją kolejkę. Nie trzeba było rejestrować się wcześniej. Myślę, że się raczej nic nie pozmieniało, a le wystarczy zadzwonić i potwierdzić kontakt znajdziecie na stronie www IMiD http://www.imid.med.pl/klient/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=10 Od razu mówię, że są kolejki i to nie małe, moja córka urodzona 17 kwietnia miałą termin na koniec listopada i to taki nie pewny, bo została zapisana jako 6 tego dnia do operacji, a zazwyczaj robiąich 5. Z tego co wiem to podobno we wrześniu IMiD nie operowano rozszczepów więc kolejka znowu się wydłużyła. Można też jak było to chyba opisane na tym forum prywatnie http://www.zofiadudkiewicz.com.pl/kontakt.html

Witam! Mam pytanie do Zuzi1510... ...ja urodze dopiero na koniec roku i mam stwierdzone, tak jak u Was, że rozszczepiona będzie warga i dziąsło. Pytanie moje brzmi czy Wasza córeczka karmiona jest piersią? Bo jak ja pytałam różnych położnych to jedna mówi, ze jak podniebienie jest całe to można karmić a inna, że to wykluczone. Także chciałabym wiedzieć ze źródła czy to wogóle możliwe. pozdrawiam wszystkich

Gość zuzia1510
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi na tym forum można sowiedzieć się najwięcej . A co do odpowiedzi Jowitce345 to nasza Zuzia jest niestety karmiona butelką ze specjalnym smoczkiem firmy NUK , a przyczyny są dwie zbyt mała ilość pokarmu u mamy i to że mała miała kłopoty w radzeniu sobie z piersią. Jednak szpara w wardze utrudnia ssanie ale Wasz przypadek może być inny. Trzymamy kciuki za Waszą pociechę. Pozdrawiam.

Gość emilia132
Witam!Jestem mamą 11 miesięcznej Kingi która urodziła się z lewostronnym rozszczepem wargi i podniebienia miękiego i twardego.Operacje miała w wieku 7 miesięcy w IMID operował doktor Surowiec.Kinga jest 4 miesiące po operacji blizna jest bardzo mało widoczna zaczyna pięknie mówić logopeda jest zachwycony tym jak jest zszyty rozszczep.Z czystym sumieniem mogę polecić operacje w IMID.Co do konsultacji to teraz faktycznie przyjmują dzieci tylko w piątki,dzieci malutkie są przyjmowane jako pierwsze więdz nie czeka się długo.Pozdrawiam w razie pytani prosze pisać

Gość szczytno84kasia
coś nie tak jest z ta stroną, nie mogę wejsć na forum:(

Gość szczytno84kasia
o udało się:)

Gość balena
witam wszystkich. odnośnie wizyt w imid,to jestem na 100% pewna że odbywają się w poniedziałki,ponieważ my byliśmy w poniedziałek 19 października na wizycie u doktora piwowara i prof.dudkiewicz,kolejną mamy 19 kwietnia i też jest to poniedziałek,oraz w środy bo właśnie w środę byliśmy przyjmowani na zabieg,a zanim zostanie się przyjętym na oddział trzeba przejść wizytę w poradni.w każdy dzień tygodnia przyjmują inni lekarze. pilatus,we wrześniu zabiegi odbywały się w troszkę inaczej ponieważ lekarze z tego oddziału właśnie we wrześniu jechali na sympozjum,stąd ta zmiana.zawsze odbywało się to w sierpniu a w tym roku wyjątkowo później.my mieliśmy operację 3 września,ale były dzieciaki które były operowane 1 i 2 września,a po naszym wyjściu przyjmowano kolejne więc ta przerwa nie była długa. oczekiwanie spowodowane też jest ilością tych dzieciaków.wbrew pozorom jest ich bardzo dużo i dopiero jeżdżąc do imidu można się o tym naocznie przekonać.ta przychodnia ma jedną zaletę /oczywiście nie mam tu na myśli wspaniałych specjalistów bo to nie podlega dyskusji/,ale tam człowiek nie czuje się jak dziwoląg.w innych przychodniach gdzie chodziliśmy z tośkiem każdy patrzył na nas kątem oka jak na ufoludka,tam ludzie mają takie problemy że własne wydają się być mikroskopijne i nikt się na ciebie nie gapi. zosia,mamy pierwszego zębolka na dole i chyba idzie nam drugi. pozdrawiam wszystkich i przypominam że mam na zbyciu smoczki nuka i saturna dla dzieci z rozszczepem wargi i podniebienia,jak komuś się przydadzą chętnie je oddam.

Gość aiunia
Witam wszystkich serdecznie:] Mam do Was bardzo wazne pytanie :> ale zaczne od początku. Mój synek urodził sie z obustronnym wargi i podniebienia miękkiego. Oprócz rozszczepu ma tez wysięg w obu uszkach. Co z tym sie wiąże potrzebujemy dobrego logopedy, który pokierowałby leczeniem. Macie jakieś namiary na kogoś z wawy ? Syn musi miec dreny w uszkach, zabieg w kajetanach mamy wyznaczony w cZerwcu, ale to bedzie rok z wysięgiem dla synka, a tak długo czekac to nie chcemy a słuch sie pogarsza) a rozszczepami zajmie się dr Dutkiewicz na koziej :] juz w grudniu . . .

Gość anulaaa33
Witam Pilatus moje dziewczyny urodziły się również 17 kwietnia ;) Jedna z nich ma rozszczep wargi i podniebienia. Operacje mamy za trzy dni a na konsultacji byliśmy jak niunia miała 2 tygodnie termin nam niestety przesunęli ale na szczęście tylko o tydzień Operacje mamy oczywiście w Imid Jesteśmy ze śląska

Gość anulaaa33
Zosia2009 mnie się wydaje że to że nie ma odzewu z Warszawy nie świadczy o wszystkim Ja bym po porostu jechała na konsultacje do imidu bo tam przyjmują bez zapisów ... A im szybciej je zrobią tym lepiej... Ja chyba nie miała bym sumienia żeby oddać w inne ręce niż w Warszawie tam na prawde są specjaliści i robią to idealnie. Kiedy byliśmy na konsultacji u prof Dudkiewicz pokazała nam zdjecia które przysyłają pacjenci których operowała mieli po ok 20-30 lat i nic nie było widać po rozszczepach... Wiadomo każdy decyduje sie tam gdzie chce ale mnie się wydaje że nie zmieniłabym na inny szpital niz IMID

Gość zosia2009
Witam Balena gratulacje!!!u nas sie przebiły i juz jest dobrze,teraz tylko czekac az zaczna rosnąc w górę:)) Pilatus jak córeczka??? Anulaa co do naszego zabiegu..widze,ze czytałas..no cóż jestesmy zdecydowani juz na naszego prof.,on robi takich operacji kilkadziesiat rocznie jak nie więcej.U nas musimy dbac o zaplecze kardiologiczne-a tam maja jeden z najlepszych oddziałów.Nasz rozszczep nie jest poważny,bo tylko wewnatrz.Co do W-wyto mamy pecha,bo nikt nie odbierał tel.na maila do dzis nie dostałam odpowiedzi,a jechac na slepo 10h z dzieckiem-nie bardzo miła to wizja.Tak więc po 15 listopada poznam date operacji.21.12 do neurologa na kontrolę taka przed zabiegiem-bardziej dla naszego spokoju niż z konieczności. Moje zdanie jest takie,ze lekarz nie musi byc super tylko dlatego,ze 147895214 osób u niego sie leczy tyko dobrym lekarzem poprostu sie jest.Nie oczekuję,ze wszyscy sie zgodza z moja opinią,ale jest naprawde dużo dobrych specjalistów,nie tylko w IMID-ie. Pozdrawiam wszystkich

Gość anulaaa33
Zosia2009 jak to nie jest poważny każdy rozszczep jest poważny tak jak i każdego indywidualna decyzja gdzie i w jakie ręce odda swoje dziecko. A jeśli chodzi o ilość zoperowanych osób to jak najbardziej ma to wpływ na doświadzczenie lekarza w Warszawie operują ponad połowe dzieci rozszczepowych . I jechanie do Warszawy nie jest z kwitkiem bo my byliśmy w środe i mimo tego że nikt nie przyjmował z lekarzy prof Dudkiewicz kierownik kliniki nas przyjęła i nie miała nic przeciwko że w tym dniu nikt nie przyjmował Życze powodzenia w takim razie :)

Gość zosia2009
Anula nie wiem dlaczego,ale odnosze wrazenie,ze chcesz bym na siłę jechala do Warszawy.Jestem dorosłą osobą,potrafie decydowac o tym co sie dzieje w moim zyciu i zyciu moich dzieci. Co do lekarzy-chodzi mi o to,ze nie liczby robia z kogos dobrego lekarza,ale wiedza,jaka posiadaja.Gdyby moj prof.operowal w IMID-ie pewnie byłabys nim zachwycona... Pozdrawiam

Gość zosia2009
A i jeszcze-ja nie bagatelizuje rozszczepu mojej córeczki-poprosstu jest to rozszczep wewnatrz buzi,nie ma rozszczepu wargi itp.chodzi mi o to,ze jest to jednorazwoy zabieg,wiec nie tak powazny przypadek jak u dzieci,które musza przejsc kilka operacji...

Gość zosia2009
Anula,a robisz zabieg na NFZ czy prywatnie??

Gość szczytno84kasia
Zosia zgadzam sie z tobą, nie tylko w imidzie są dobrzy lekarze, widziałam jak wyglądają dzieci po operacji przez mojego lekarza i wygląda to naprawde dobrze. Dzięki wszystkim za słowa otuchy i za trzymanie kciuków za operację Kalinki. Jak wyjdziemy ze szpitala dam znać jak poszło.

Gość anulaaa33
Zosia złe wrażenie odniosłaś. Każdy robi to co chce i operuje tam gdzie mu pasuje. Ja operuje w Imidzie i dlatego jestem za tamtejszą kliniką.