Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marek13

Dlaczego ludzie niewierzący nienawidzą wierzących

Polecane posty

No własnie, to sa tylko słowa. Mówie o osobie która powiedziała, że "nazywa fanatykami tych, którzy popadaja w skrajnosc". To jest kłamstwo z gatunku tych wygodnych do powiedzenia w danym momencie. NIGDY nie slyszalem, zeby np: - ludzi ktorzy z piana na ustach komentuja wszystko, co katolickie, - albo tak jak wymienilem - pracoholików - albo np ludzi uprawiajacych ekstremalne sporty NAZYWAC fanatykami, moherami itd. To po prostu wygodne klamstwo. Z niewiadomych mi powodow te obelgi sa zarezerwowane dla zyjących w wierze.

Gość Iza_30
Drogi Marku, jak bedziesz jej zabraniał przyjemności to ci się zbuntuje i będziesz miał w domu narkomankę i k****. Po prostu źle podeszłes do tej sprawy. Wyobraz sobie co mogłaczuc Twoja córka? Nie pojechała na wycieczkę bo musiała isc do koscioła - czyli przez koscioł nie miała przyjemnosci i zabawy. parę takich akcji i bunt gotowy. Co innego - jezeli chce jechac to niech wstanie wczesniej i idzie do koscioła wczesniej (nawet niewyspana) ale efekt wycgowawczy juz inny a przede wszyskim lepszy. Jeszcze jedno - to jest Twoja córka ale nie Twoja własność - tylko człowiek, ktory jest inny niz Ty. Przez obowiazki zniszczyliscie Jej przyjemność a powinno dzieci się uczyc, że nalezy godzic obowiazki i przyjemnosci. Rozumiem Twój punkt widzenia ale przesadziles. Poza tym mogles się umowic z córka, ze pojedzie na wycieczkę a do koscioła pojdzie dodatkowo w tygodniu. naprzwde Ty chciałes cos komus pokazac, udowodnic bo gdyby zalezało Ci na dobru córki znalazł bys kompromis. moze jestes katolikiem ale na bakier z chrześcijanstwem. rada na przyszłość zastanow się nad takim podejsciem do wychowania bo córka moze się zbuntowac ale zostanie osoba sfrustrowaną i byc moze skrzywioną psychicznie.

Gość wyluzuj berecik
zawsze możesz ogłosić się męczennikiem biedaku ty :P

Nie masz racji ale nie chce mi sie Ciebie przekonywac. Zyj jak chcesz i pozwol mi zyc tak, jak mi sie podoba.

Gość adadadda
Marek fanatyk to nie obelga.. nie rob tu z siebie ofiary.. wez sie w garsc.. jak dobrze ze moi rodzice odpuscili.. zobaczyli ze zmuszanie nie ma sensu..

Gość 123456789ddd
Marek13 mam tylko nadzieje, ze nie molestujesz swojej i tak juz pokrzywdzonej zrzadzeniem losu corki

Gość adadadda
nikt Ciebie nie obraza.. powinienes wyluzowac.. wydaje mi sie ze nie masz dystansu do siebie i swiata..

Gość adadadda
postaraj sie zrozumiec 14 letnia dziewczyna.. wiadomo, ze nie mozna pozwalac na wszystko ale nie mozna tez do niczego zmuszac.

Gość kazdy sadzi po sobie
ja nazywam fanatykami wszystkich ludzi, ktorzy popadaja w skrajnosc. A klamstwo mozesz zarzucac komus kogo znasz :P

Gość czx
"staramy się CODZIENNIE chodzic do kosciola na mszę, bo jestesmy rodziną wierzaca" "I moje dzieci beda chodzily do kosciola CZY TEGO CHCĄ CZY NIE" I Ty się dziwisz, że ludzie nazywają Cię tak a nie inaczej?

Gość zwss
przeciez marek tego uczy swoje dzieci ze kosciol jest obowiazkiem, dla ktorego trzeba rezygnowac z przyjemnosci, ktore wszystkie inne dzieci dostaja bez okazji logiczna konsekwencja tego bedzie przekonanie dzieci, ze chodzenie do kosciola jest obowiazkiemi koliduje z normalnym zyciem oraz jego urokiem tego uczysz marku swoje dzieci i nie miej im za zle jesli taka lekcje odbiora nie ma sie co spierac po owocach ich poznacie :)

Gość adadadda
Iza30 ladnie Ci to napisala a Ty nawet nie potrafisz tego skomentowac.. czego oczekujesz od nas? ze powiemy ze to co zrobiles bylo super ?

Gość Iza_30
Z innej beczki nie spotkałam się z tym,ze ktos był piętnowany bo jest katolikiem...Wrecz odwrotnie - na swojej skórze przekonałam się, ze katolicy nie są tolerancyjni. jestem aspostatą i ze strony katolików spotykam się nawet z agresja....bo osmieliłam sie wyłamac z tego co robi wiekszość. Marku masz prawo wychowac córkę zgodnie ze swoimi pogladami tylko nie przegnij bo mozesz córke zrobic ogromna krzywde. Pozwol jej moze aby sama znalazła drogę do Boga, aby sama obserwowała swiat i sama wyrobiła sobie zdanie na temat wiary czy religii. w ten sposób wyrosnie na osobe o otwarytch horyzontach i potrafiaca wyrobic swoje własne poglady. Pisze tak bo zaobserowałam, ze katalicy maja tendencję do wychowywania dzieci na fanatycznych idiotów, którzy malpują zachowania totalnie nie rozumiejac o co chodzi w ich religii.

jestes fanatykiem, juz pierwszy post to potwierdza: \'I moje dzieci beda chodzily do kosciola czy tego chca czy nie\'. Gdzie tu wolnosc sumienia i wewnetrzna potrzeba wiary? Poczytaj sobie Biblie ze zrozumieniem a zobaczysz ze nie da sie kogos zmusic do wiary. Tresujesz dzieci na katolikow, osiagniesz tylko tyle ze twoja corka w momencie jak tylko bedzie samodzielna nogi wiecej w kosciele nie postawi. Psujesz dziecku dziecinstwo, zamiast nudzic sie codziennie w kosciele powinna bawic sie z kolezankami.

Gość marek 13
bede chodził do kościoła wy kurwy bezbożne

To ty tak uważasz. Pozwol zyc mi i mojej rodzinie tak, jak uznamy to za stosowne, OK?

Gość wyluzuj berecik
ty facet kto ci tego zabrania??? MY kafeteriusze??? Po kiego piszesz tu te bzdety, zbierasz dokumentację żeby ogłosić się męczennikiem??? Ani mnie grzeje ani ziębi czy chodzisz do kościoła czy nie, patrz siłę na siebie i nie oceniaj innych:P

to moja sprawa gdzie chodze! bede dymał ksiedza w konfesjonale i emerytki na zakrystii a moje dzieci będą sie modlić bo tak mi sie podoba

Gość zwss
Pozwol zyc mi i mojej rodzinie tak, jak uznamy to za stosowne, OK my czyli kto. bo zdaje sie, ze w twojej rodzinie zdania sa podzielone a beda podzielone coraz bardziej sam zobaczysz

ja ci nie bronie, jak dla mnie mozesz sobie siedziec w kosciele calymi dniami i nocami. Zal mi tylko twoich dzieci. Myslisz ze modlitwa z przymusu jest cos warta? sprawiasz ze dla dzieci kosciol staje sie przykrym obowiazkiem i jestes na najlepszej drodze do tego, zeby tenze kosciol zostawily. Jak myslisz, co twoja corka myslala, siedzac na mszy, przez ktora nie pojechala na fajna wycieczke? Moze teraz jest za slaba zeby ci sie sprzeciwic ale cierpliwosci, poczekajmy ze 4 lata.

Gość fidsgdhpiug
Ja swoje nastoletnie dzieci ciągnę na siłę do kościoła. Wiem, że jak będa dorosłe, to raczej chodzić tam nie będą. Jedynym powodem dla którego to robię jest to, że na ich chrzcie przysięgałam wychować je w wierze katolickiej. Kosztuje mnie to sporo zdrowia. Powiedziałam sobie, że dopilnuję, żeby otrzymały wszystkie sakramenty (aż do bierzmowania), a potem niech się dzieje ich wola. Próbowałam.

bedzie ćpać, chlać i rozdawać na lewo i prawo :) przyjdzie moment kiedy zacznie nadrabiać powstałe dzieki tobie zaległości - kościelny pajacu

Moja corka cieszy sie, jak idzie do kosciola. Sprawia jej to przyjemnosc. Wasze uwagi sa podyktowane jakas chorą nienawiścią, ktorej nie rozumiem i której sie boje.

Widziecie jak wyglada wasza "milosci" o ktorej tyle mowia ludzie niewierzacy. Juz zaczely sie wyzwiska, podszywanie sie pod nick, obelgi itd. Dla mnie to niesamowicie zalosne.

Gość pod nicka tu sie kazdemu
podszywaja, nie tylko katolikom :P czy fanatykom :P