Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marek13

Dlaczego ludzie niewierzący nienawidzą wierzących

Polecane posty

Gość przeczytalam caloscc
i powiem tylko ze przeraza mnie ile jest fanatycznych niewierzacych :( ciemnogrod

Gość bigfloppydonkeydick
"Niewiara wyklucza fanatyzm". Głupia jesteś. Przykłady pierwsze z brzegu - Rewolucja Francuska. Bolszewizm.

Dlaczego jednak radzisz zapomnieć o religii? Gdyż wam nie służy. Zrozum, że aby zinstytucjonalizowana religia odniosła powodzenie, musi przekonać ludzi, że jej potrzebują. Aby ludzie zawierzyli czemuś innemu, wpierw muszą stracić wiarę w siebie. Toteż pierwszym zadaniem religii jest doprowadzić ludzi do utraty wiary w siebie. Następnym jest przekonanie ludzi, że posiada ona odpowiedzi, których nie masz ty. Wreszcie, najważniejsze, musi skłonić cię do przyjęcia swoich odpowiedzi bez pytania. Kiedy pytasz, zaczynasz myśleć! Kiedy myślisz, powracasz do Źródła, które jest w tobie. Do tego religia, nie może dopuścić, ponieważ odpowiedź, jaka uzyskasz, z reguły będzie odbiegać od tego, co sama wymyśliła. Tak, więc religia musi zasiać w tobie zwątpienie we własna Jaźń, musi podważyć twoje przekonanie o zdolności poprawnego myślenia. Często zwraca się to przeciw samej religii. Jeśli bowiem wątpisz we własne sady, czy możesz nie wątpić w idee na temat Boga, które ma do zaoferowania religia? Niebawem zaczynasz wątpić nawet w Moje istnienie, co, jak na ironie, wcześniej ci się nie zdarzało. Gdy żyłeś w oparciu o wiedzę intuicyjną, być może nie rozgryzłeś Mnie do końca, ale wiedziałeś na pewno, że Ja jestem! To religia zrodziła agnostyków. Gdy przyjrzeć się temu, co narobiła religia, nie można się oprzeć wrażeniu, że nie ma w niej Boga! Gdyż to ona tchnęła w ludzkie serca bojaźń Bożą, gdzie przedtem panowało uwielbienie dla Tego, Co Jest w całej Jego krasie. To religia nakazała człowiekowi korzyć się przed Bogiem, gdy przedtem wznosił się do Niego z radosną ufnością. To religia narzuciła człowiekowi brzemię obawy o Boży gniew, gdy przedtem zwracał się on do Boga, aby mu ulżył! To religia uznała za wstydliwe ciało człowieka i jego naturalne funkcje, gdy przedtem człowiek czcił owe elementy jako najwspanialsze dary życia! To religia wpoiła wam, że konieczny jest pośrednik, aby dotrzeć do Boga, gdy przedtem uważałeś, iż zbliżasz się do Niego przeżywając swe życie w dobroci i prawdzie. I religia nakazała człowiekowi wielbić Boga, gdy przedtem ludzie wielbili Boga, gdyż niepodobna było inaczej. Gdziekolwiek się obróciła, stwarzała podziały – co jest Boga przeciwieństwem. Oddzieliła człowieka od Boga, człowieka od drugiego człowieka, mężczyznę od kobiety. Niektóre nawet posunęły się do tego, iż wynoszą mężczyznę ponad kobietę, jak stawiają Boga ponad ludzkością – co stało się przyczyną najdzikszych swawoli, jakich dopuszczono się wobec połowy ludzkiej rasy. Powiadam ci to: Bóg nie jest wyższy od człowieka, ani mężczyzna od kobiety. Nie jest to żaden “naturalny porządek rzeczy", lecz odbicie życzenia tych, którzy mieli władze (a mianowicie, mężczyzn), gdy ustanawiali swój męski kult, skrupulatnie usuwając całe partie materiału z końcowej wersji swych “świętych pism", a resztę naginając zgodnie z męskim widzeniem świata. To religia po dziś dzień upiera się, że kobiety są czymś gorszym, obywatelami drugiej kategorii, i nie “nadaję się" do uczenia i głoszenia Słowa Bożego czy spełniania posługi kapłańskiej. Niczym dzieci, kłócicie się bez końca, która płeć została wyznaczona przeze Mnie na Mych kapłanów! Powiadam ci: Wszyscy jesteście kapłanami. Każdy z was bez wyjątku. Nie ma jednostek czy grup ludzi lepiej “nadających się" do czynienia Mojego dzieła od innych. Lecz wielu z was przypomina ziemskie narody. Żadne władzy. Nie chcecie dzielić się władza tylko ja sprawować. Stworzyliście też podobny obraz Boga. Boga żadnego władzy. Boga, który nie chce dzielić się władza, lecz ja sprawować. Lecz Ja mówię ci, że największym darem Boga jest udział w Jego władzy. rozmowy z bogiem http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=antubis12

Gość gość
bo się boją. Religia to totalitaryzm umysłowy i jak byś nie zaprzeczał to taka jest prawda a podejście do totalitaryzmu jest różne jedni współpracują inni torują a inni nienawidzą

Gość gość
wierzący zawsze narzucają swoje poglądy, które nie mają odzwierdziedlenia w rzeczywistym życiu. czasy się zmieniają i każy może sobie wybrać jak chce żyć ale zawsze znajdzie się wierzący co cie zacznie pouczać w najlepszym wypadku.

Gość gość
ludzie "wierzący" w jakieś średniowieczne patologie dla analfabetów to debile, ale to nie ich wina tylko ich rodziców bo od kołyski już byli indoktorynowani w tą pralnie mózgu, szkoda mi tych debili ale pralnia mózgu od kołyski jest bardzo trwała i trudno zerwać z takim nałogiem, szkoda bo niektórzy są fajnymi ludźmi, niestety mózgi wyprane i już nie ma dla nich ratunku

Gość gość
wierzący zajmują się sprawami niewierzących caly czas podczas gdy oni nie zajmuja się sprawami wierzących...

Gość religia pierze mózgi
proste pytanie do "katoli", jeśli religia wam mówi nie zabijaj jako jedno z przykazań to co powiecie na wojny religijne??? Czas zadawać pytania, myśleć logicznie za siebie i kopnąć w du'pe ten idiotyzm który wam wbijają do łba od kołyski. Taka moja rada, i nic nie zyskuje otwierając wam oczy.

Gość religia to hooj
każdy wyprany mózgowo religijny debil zawsze chce konwertować innych na swój debilizm, przypadek czy patologiczna choroba umysłowa?

Gość gość
Nie każdy .