Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dasia8

zaczerwienione oczka u niemowlaka - zapalenie spojówek

Polecane posty

Kilka dni temu u mojej 5 miesięcznej córki zauważyłam zaczerwienione oczko z popękanymi naczyńkami, rano jej to zeszło a popołudniu znów i to w obu oczkach, wczoraj tez były zaczerwienione i jakby lekko szkliste. Dzis jest lepiej ale nadal nieco sa czerwone. Byłam dzis u pediatry ale trafiłam na starzystkę bo mojej lekarki nie było. I niby stwierdziła zapalenie spojówek ale nie była pewna, szukała w ksiazce co ma przepisac i w końcu przypsiała krople z antybiotykiem z grupy tetracykliny Atecorin. I w sumie sie boje go zastosowac gdyż w ulotce jest napisane ze u dzieci stosowac tylko w razie koniecznosci i tylko jak jest stwierdzone zapalenie a tu w sumie lekarka pewna nie była. Mówiła ze to tez niby moze byc alergia tylko nie wiadomo na co. Nie chce jej zaszkodzic tymi kroplami, oczka ją nie swędza nie bolą bo nie trze ich i wogóle jest pogodna i wesoła wiec nie chciałbym jej podraznic antybiotykiem w ulotce jest tez napisane ze moze podrazniac i wywołac pieczenie. Czy kotos miął tak z oczkami u dziecka?? Czy moze stosował ten lek?

Gość a to dobre .....
starzystka szukala w ksiazce co przepisac ha ha idz do okulisty , nawet pojedz po 19 na pogotowie . dostaniesz odpowiednie krople , byc moze to alergiczne zapalenie spojowek . ale tu musi wypowiedzic sie jakis okulista bo z oczmi nie ma zartów

Moja Lidka przeszła ostatnio zapalenie spojówek. Oczywiście wizyta u okulisty jest konieczna. Dostała krople do oczu, które miałam wkraplać, ale nie za bardzo sobie dała :o Przemywałam oczka częściej niż wkraplałam ;)

no stażystka szukała w ksiązce dlatego boje sie zastosowac tego leku. Bo mam wrażnie ze sama nie wiedziała co przepisuje i na co. Wiem że z oczami żartów nie ma dla tego sie martwie. Pozostało mi własciwe tylko pogotowie bo do okulisty są terminy niezemskie bo wszystkich obdzwoniłam a nie moge znaleźć żadengo prywatnego gabinetu okulistycznego dla dzieci w Krakowie. Napewno są ale nie wiem gdzie.

Gość a to dobre .....
DASIA MOJA RADA JEDZ JESZCZE DZIS NA POGOTOWIE . WIEM ZE TERMINY DO OKULISTY SA NIEZMIESKIE ( NO CHYBA ZE PRYWATNIE ) JA LUB MOJE DZIECKO JAK MIALO COS Z OCZAMI TO ZAWSZE JECHALAM NA POGOTOWIE - TAM TEZ JEST OKULISTA .