Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mammmma

czy sporządzone mleko z proszku można przechowywać w lodówce a potem odgrzac?

Polecane posty

Gość nowa mammmma

moja mała jest dokarmiana bo mam za mało pokarmu czy moge sporządzić mleko i wsadzić do lodówki a potem odgrzac?ile moze stac takie mleko w lodówce?

znam osoby ktore tak robia ale chyba lepiej miec przygotowana wode, ja podgrzac wsypac melko i gotowe na mleku jest napisane ze nie mozna przechowywac

Gość no co ty nie wolno.
Ja bym tak nie robiła. Na opakowaniu jest napisane, że nie wolno i tak też trzeba robi. Odstaw mleko i zobacz jak ono śmierdzi po godzinie.

Gość mamuśka1234
Nie można! Dziecko może po takim mleku boleć brzuszek... Ponowne podgrzanie raz sporządzonego mleka- najprawdopodobniej spowoduje rozwolnienie u dziecka.Informacje na opakowaniiu są pisane przez fachowców i ich należy się trzymać. Ja miałam zawsze przegotowaną wodę mineralną w specjalnym -tylko do wody dziecka -garnuszku (przykrytym talerzykiem dla zachowania higieny). A osobno- w szklance przestudzoną wodę mineralną. W ten sposób mogłam szybciej w razie potrzeby przygotować mleczko: mieszałam gorącą wodę z zimną, lub -gdy obie już ostygły- podgrzewałam tylko tę z garnuszka. Nie musiałam za każdym razem czekać aż od nowa woda się zagotuje a następnie ostudzi. Dla spokoju ducha - tę wodę zagotowaną rano a nie wykorzystaną w całości - jeszcze raz w ciągu dnia "odświeżałam" przez ponowne przegotowanie.

Gość kikimorenoo
nie mozna. Ja mam gorącą wode w termosie, w buteleczkach troche zimnej, dolewam tą gorącą i gotowe.