Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarniona

Znawcy trunków ! Pytanie o Malibu.

Polecane posty

Gość zaczarniona

Kupiłam Malibu, dolałam mleka i nagle zauważyłam na powierzchni jak i na dnie czarne czy szare paprochy przypominające jakby trochę popiół... :( Czy to normalne? Nie znam się na tym... :( Proszę Was o pomoc.

Gość Jastarrnia
Nie to nie normalne. Malibu to wódka po prostu, może to był karton z mleka czy coś. Polecam jeszcze Malibu z sokiem pomarańczowym i z wiśniowym (wiśnia zabija troche smak malibu ale w ogole nie czuc że pije się alkohol:))

Jastarrnia he he dziękuję za odpowiedź :) doszłam już co to takiego!! Jak odkręcałam butelkę to skruszyła się bodajże nakrętka i nalewając płyn te odłamki wpadły razem z nim do kieliszka heh :)

Gość Jastarrnia
O fuj hehe:D Moze ktoś nakiepował jak przechodził...?

Gość sie mowi ze niby
a widzialam kiedys nazwe tego drinka w jakims barze i tez sie smialam, a jakie sa skladniku tego drinka wiesz;)?

Gość 22 lata
siedzę przy kompie i właśnie piję malibu z mleczkiem a starsi sie pluja jakbym miała 15 latek... pfffff

Gość piję drinka
Składniki: 1/4 białego rumu, 3/4 Tymbarku "Kokos", syrop cytrynowy, kostki lodu Sposób wykonania: Do wypełnionej lodem szklanki wlać składniki i wymieszać.

Gość ciekawska ja
dziewczyny a jak się pije malibu z mlekiem?po prostu do malibu dolewa sięmleka czy jest jakiś specjalny sposób przyrządzania? słyszałam też o malibu ze śmietanką...słyszał ktoś?:)

Mojito na Kubie piłam ;) Ja przepadam tylko i wyłącznie za słodkimi, ciężkimi drinkami - kokos, rum itp Ale muszę przyznać, że sie teraz trochę nawaliłam a wypiłam tylko 5 kieliszków tego Malibu :P no ale ostatni raz alkohol w ustach miałam jakieś pół roku temu heh :)

Gość no hope
ja lubię malibu z mlekiem skondensowanym i dodatkiem normalnego mleka (zeby nie było takie słodkie) mieszasz i już ;> oczywiście lód do tego. Ale kupiłam ostatnio kokosy, siostra zrobiła spore otwory i wyglądały jak szklanki do drinków, bardzo efektownie.

Gość ciekawska ja
zaczerniłam sobie nick-ja bardzo lubię zimne mleko,mogę wlać takie prosto z lodówki do malibu?czy lepiej smakuje gdy ma temp.pokojową?:) nie piłam jeszcze malibu ale słyszałam że super:)

Gość Jastarrnia
Ciekawska---->Jak masz szejkera:) to na pewno Ci się przyda ale ja biore słoik wlewam tam trzy kielony Mallibu wlewam mleko i daje 3 kostki lodu zakrecam i trzepię:D no i gotowe:D

Gość ciekawska ja
no hope-hmm z mleczkiem skondensowanym...brzmi smakowicie;)

Gość ciekawska ja
Jastarrnia-:) szejkera nie mam, więc może wypróbuję Twój autorski przepis:D

Gość no hope
ciekawska ja- tak tak polecam to melczko, ale pamietaj o dolanu jeszcze normlanego ;) no chyba że lubisz słodkie xD

pomawiacz >> :):):):):):) prawa już dawno została wyjaśniona :) he he ciekawska >> ja biorę mleko z lodówki, normalnie teraz mam "prawdziwe" :O buehehee :D no w każdym razie lodu bym nie dawała bo po co rozcieńczać? :P

Gość no hope
albo passoa ;> z sokiem pomarańczowym :)

Gość Jastarrnia
Cekawska ja tylko dobrze zakręć słoik:D

Gość ciekawska ja
Autorko ile zapłaciłaś za to malibu?nabrałąm takiej ochoty że chyba jutro kupię:)

Gość ciekawska ja
Jastarrnia-:D no hope-zdradzaj szybko sekret przyrządzenia tego passoa;) i jak to się czyta?tak jak się pisze?PASSOA?:)

Gość co wy pier
Sex On The Beach nie jest z Malibu tylko z likierem brzoskwiniowym wódką i sokami pomaranczowym i z czarnej porzeczki, a Bailey's jest o smaku irlandzjiego toffie nie waniliowym tyle