Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale dużą tak z 60 cm

pytanie do mam które karmią swe niemowlaczki i cycem i butla?

Polecane posty

Gość ale dużą tak z 60 cm

czy wasze maluchy tez wolą butlę? czasami jak mała widzi widzi cyca to wrzeszcy na cały dom smuci mnie to woli butle bez dwoch zdan

No niestety butelka wymaga od dziecka zdecydowanie mniej wysiłku niż ssanie piersi. A próbowałaś przejść tylko na pierś?

Gość no wlasnie próbowałam
i niestety okropnie sie to skonczyło teraz musze tak ale makabra ,mała woli butle a cycek jak ma doby humor i jest w miare najedzona

A butelką karmisz swoim odciągniętym mlekiem czy mieszanką? Może spróbuj ją przystawiać częściej do piersi, nie dopuszczaj, żeby była bardzo głodna i zniecierpliwiona. Urządź kilka dni tylko z piersią, poleżcie razem i przystawiaj małą jak najczęściej jeśli chciałabyś zrezygnować z butelki.

Gość no wlasnie próbowałam
boje sie mam za mało pokarmu (i własnie nie wiem czy udałoby sie wzmocnic laktacje orzez odstwienie butli) omały włos nie wyladowała w szpitalu wiec butle z miesznka poszły w ruch czasami da mi się ją w nocy oszukac na cycek-wtedy lepiej pije

No jeżeli chcesz karmić piersią to butelka na pewno nie pomaga. Laktację można pobudzić i przejść tylko na pierś, ale to nie jest takie hop siup. Jeżeli ci zależy to powalcz trochę, poświęć kilka dni tylko dziecku, przystawiaj jak najczęściej, pij dużo wody i herbatki pobudzające laktację i odstaw butelkę oczywiście. Pewnie trochę łez się poleje i twoich i dziecka, ale to jedyne wyjście moim zdaniem. No i pamiętaj, że mleko w nocy jest tłustsze niż w ciągu dnia dlatego żeby dziecko nie traciło na wadze trzeba je w nocy też często przystawiać. No i oczywiście nie zapominaj, że ty też musisz jeść:)

Ja karmie i butlą i piersią. Z tym że mała woli cyca. Cycuś jest dobry na wszystko. Taka przylepka z niej. A mam pytanie jakiego smoczka używasz. Bo może za łatwo z butelki idzie. Moja je z butelek Aventu, smoczek silikonowy, nie jest z niego tak łatwo jeść, jak np. z kauczukowego.

Gość tez z aventu
poprostu po tej akcji ze szpitalem miałabym stracha przejsc tylko na cyca smutne i chyba musze sie z tym pogodzic chodź serce sie kraje jak widz ereakcje małej na pierś

wiesz co ja karmię piersią przez sylikonowe osłonki. w klinice małą nauczyli jeść z butli, po cesarce dopiero ja 3 dobę ją miałam. potem nie umiała już chwycić cycka. Mi się wyć chciało. Położna poleciła mi nakładki na piersi. I jak się mój głodomór zassał . I tak je przez nakładki do tej pory. Ponoć przez nakładki jest trudniej ssać maluszkowi. Jednak mojej lepiej idzie właśnie z nimi. Ja mam jakieś małe brodawki i jej usteczka nie mogły sobie poradzić żeby je chwycić. A nakładki pomagają zassać sutka do środka i mała fajnie je.

Gość tez z aventu
tez jestem po cc i tez mialam ja przy piersi po 3 dniach no niestety u mnie nie poszło tak dobrze próbowałam przez nakładki ale nie przybierała