Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silvia....

Sposoby na szybką naukę... Co Wam pomaga???

Polecane posty

Gość silvia....

Jakieś witaminy typu Plusz? Picie kawy? Wiem że trzeba chcieć ale wiadomo że nie zawsze to idzie. Mam sporo nauki i nic mi do głowy nie wchodzi :-o

Gość silvia....

Gość silvia....
Dziękuję :-) Może jeszcze jakieś sposoby? ;-)

Gość silvia....
Magnez brałam ale mi nie pomagał, może dlatego że krótko zażywałam? Od razu nie pomoże? Ile dni trzeba go zażywać żeby zadziałał?

systematycznie raz dziennie tak z 2 czy 3 tygodnie. jest dobry na stres i koncentracje wiem po sobie jak przestaje go brac to od razu intelektualnie cie cofam;) teraz np mam przerwe i nie biore co moze widac hehe

Gość silvia....
czekolady gorzkiej nie próbowałam, dziękuję :-) No to może zacznę znowu brać magnez, może coś da :-p

Gość meheret
magnez działa od razu. Ale nie licz ze weźmiesz cos i wzrosnie koncentracja. kawa i red bull zredukują zmęczenie, ale czasem potrafią człowieka tak pobudzić ze na nauce skupić sie nie sposób. W pluszu jest wapno, które wbrew pozorom osłabia reakcje i usypia. Koleżanka zawsze przed sesja kupuje lecytynę i wierzy ze jej to pomaga - więc pomaga (laska ma srednią 4,8). Moim zdaniem najlepiej jest pracować na notatkach a nie tylko je czytac, np pisać ściągi wypisując jedynie skrót najważniejszych informacji. albo zaznaczać na czerwono kluczowe słowa (ja jestem wzrokowcem i mi to pomaga, z resztą jeśli wyłącznie czytam to szybko mi się mózg wyłącza i juz nie wiem co czytam niestety)

Gość silvia....
Ja też zawsze przepisuje wszystkie notatki "na czysto" i najważniejsze podkreślam ale wiadomo że jak się nie chce uczyć to na siłę mało co do głowy wchodzi, dzisiaj od rana się uczyłam i niewiele z tego zapamiętałam. Właśnie czytałam o lecytynie ale jak wpiszę w googlach "lecytyna apteka" to wyskakuje dużo innych leków. Możecie podać jakąś konkretną nazwę? I żeby nie były drogie bo nie mam dużo kasy :-p

Gość silvia....
apple a co to jest ta sesja? ;-)

Gość silvia....
o już wiem :-) to też tabletki :-)

Gość silvia....
a czy ta sesja działa?

Gość loles
Jedna rzecz pomaga genialnie. Systematyczna nauka a co do chemicznych wspomagaczy to z góry dziękuje, sam nie duże się ucząc ale za to systematycznie mam na studiach średnią 5.0.

Gość meheret
systematyczna nauka na pewno pomoże osobie, która w tym momencie obudziła sie z reką w nocniku że zaraz egzaminy..... to mozna zostawić na nastepny semestr;)

Gość silvia....
też uczę się systematycznie ale mając z 4 przedmiotów zaliczenia w 2 dni z całego semestru to jest ciężko :-) Jeszcze teraz kiedy jest wolne tym bardziej się nie chce. Ja jak się uczę to nie mogę usiedzieć, ciągle albo wchodzę na chwile na neta albo wychodzę z psem na spacer i tak leci :-p Jak już zaczynam się uczyć to jedną krótką regułkę powtarzam bo 20 razy i nie mogę zapamiętać :-o

Gość meheret
wyjście z psem, czy kawałek dobrego filmu jest ok..... ale siedzenie na necie pożera czas najbardziej. Jak nie wchodzi do głowy to pobaw się z psem albo przeczytaj kawałek interesującej książki. czytanie na siłe nic nie daje

Gość meheret
z reszta jest cos w tym ze pokuj studenta nigdy nie jest tak porządnie wysprzątany jak w trakcie sesji;p

Gość errtee
polecam obudzić się np o 6 rano i poczytać notatki rano lepiej wchodzi:)

Gość mala cytrynkaa
jestem wzrokowcem i mi zawsze pomagało podkreślanie,zaznaczanie, przepisywanie...

Gość silvia....
Wiem ale zawsze wchodzę na neta z myślą że poszukam jeszcze bardziej rozszerzonego materiału kończy się np na kafe :-p i masz rację że na necie najwięcej traci się czasu :-( Teraz od początku roku staram się uczyć systematycznie a i tak chociaż to powtórzenia to wszystko zapominam a kiedyś zawsze odkładałam na ostatnią chwilę i uczyłam się po nocach,nieraz do rana i jakoś wszystko umiałam :-o

Gość silvia....
errtee zawsze budzę się wcześniej żeby sobie przypomnieć ale ja ogólnie szybko zapominam i w ogóle nie mam takiego umysłu jak większość znajomych, że poczytają i już umieją,ja muszę uczyć się wszystkiego na pamięć żeby się cokolwiek nauczyć a na sprawdzianie jak zapomnę chociaż jednego słowa to już nie napiszę :-)

Gość RudaHera
Z pewnością pomoże Ci po prostu dobrze odżywiony i mózg, który będzie pracował na pełnych obrotach, jeśli dostarczysz mu odpowiednich witamin. W czasie sesji możesz wspomagać się doraźnymi środkami, takimi jak pluss activ, albo tiger activ - ale radzę tylko w bardzo sporadycznych przypadkach.

Gość KarinaJaniszek
Na szybką naukę polecam Formentor Plus, super odżywia mózg i sprawia, że zapamiętujemy o wiele więcej. Wiem to po sobie, bo nie mogłam się skupić dopóki nie dostałam pałera biorąc te tabletki. Idealne dla studentów i maturzystów.

Gość gość
Ponawiam

Gość starlaczka
Duża ilość snu relaks robienie sobie co jakiś czas przerw nie uczenie się jednego i tego samego, nauka regularna No i jednak warto jest zadbać o dobrą suplementację. Witaminami, magnezem..... Na stronie jest kilka informacji o tym jak poprawić swoją ogólną efektywność: https://togethermagazyn.pl/poprawic-swoja-efektywnosc/ Poczytajcie sobie.