Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

czy w przypadku kobiety można mówić o występowaniu zjawiska geniuszu

Polecane posty

Gość Brak klamki
Nie tylko, Luśka. Jako ktoś w rodzaju człowieka renesansu, posiadam szereg innych zainteresowań i pasji. :-)

Gość Brak klamki
Rety! Fikimori! To musisz łykać intensywnie Rexetin albo Lexapro...

dzięki za rade. Jak na razie ciężko mi cokolwiek zrobić, ale mieli mnie zapisać do psychiatry. Zresztą to nie temat o mnie.

Gość Brak klamki
Moja droga koleżanko? Newton odkrył i opisał zjawisko istnienia ziemskiego ciążenia (nie mylić za nic z ciążą, bo to nie jest to samo) bycząc się na ogrodowej leżance z filiżanką herbaty w dłoni. Jego ulubionym zajęciem było uprawa zajęć, które można bez przeszkód uznać za hobby. :-) Natomiast konsekwencje tych odkryć daleko wykroczyły poza ich zabawowy charakter. Myślę, że ze mną może być podobnie. :-)

Gość Brak klamki
Luśka? Czy ja wyglądam na osobistość cierpiącą na na jakieś kompleksy lub fobie?

No nie, skądże. Na pierwszy rzut oka już raczej łatwiej Cie posądzić o kompleks wyższości, chociaż krokodyli to się chyba trochę boisz, co? Więc może jakiejś fobii można by się ostatecznie doszukać :D

Gość Brak klamki
(Tylko dureń, albo głęboko pijany człowiek nie boi się krokodyli. :-)

Gość Brak klamki
Nie możemy. Na mnie pora, Luśka. :-) Miej się dobrze. Do widzenia. :-)

Gość Niektóre barwy wyobraźni
No i co dalej? Wznawiam dyskusję.

Gość
czy w przypadku kobiety można mówić o występowaniu zjawiska geniuszu => może od czasu do czasu jakiegoś Eugeniusza między nogami... :P

Gość udowodnijcie
że mężczyźni są geniuszami.....podajcie nazwiska kilku prawdziwych geniuszy mężczyzn.....znacie jakieś nazwiska? Tylko nie szurajcie tu z nazwiskami debilnych i mało rozgarnientych facetów którym przypadkowo udało się jakies genialne odkrycie, albo mało inteligentny ale pracowity i też mu się udało jakieś odkrycie.....tylko podajcie tą rzeczywiście genialną większość męską....no autorze tematu.....wymienisz nam po nazwisku tych geniuszy rodzaju męskiego? ........................................................................a co będzie z twoim tematem jak się okaże że do mężczyzn NIE MOŻNA przypisać zjawiska geniuszu?

Gość
Ciicho, ciiicho... Już dobrze... Zaraz przyjdą sanitariusze...

Gość Niektóre barwy wyobraźni
No Ainsztajn był geniuszem. Wielki Leonardo także. I Stradivarius - w dziedzinie sztuki. I Jan Sebastian także. Watt, Bell, Newton, Ojler, Kant, Aleksander Wielki. Betowen, Gauss, Michał Anioł, Dante, Szekspir, Pitagpras, Kopernik (choć wg niektórych źródeł Kopernik była kobietą)...

no w przypadku Mańki Skłodowskiej to dla ludzkości lepiej by było aby nie odrzucał jej ten polski szlachcic, on się nieszczęśliwie ożenił, a ona wymyśliła promieniotwórczość, na co mieszkańcy Hiroszymy i Nagasaki zgody nie wyrazili.