Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka_

Śluby - październik 2009

Polecane posty

Dziękuję Dziewczyny za te wszystkie pochlebne opinie dotyczące sukienki :) Naprawde niczego takiego się nie spodziewałam.. mmonnikka - ja się zdecydowałam na tą sukienkę ze względu na marszczenia, bo w nich nie wyglądam tak bardzo chudo ;) ale masz rację, mogą i one zakryć leciutko już zarysowany brzuszek :) więc życzę powodzenia przy wyborze - pamiętaj i Ty i Dzidzia macie być zadowolone! :) nadina - życzę owocnych starań o Dzidziusia :) chociaż mmonnikka może ma rację, żeby nie aż tak śpieszno mu było.. bo mogłaby Dzidzia niechybnie popsuć Mamusi wesele ;) mmonnikka - udanej podróży przedślubnej :) ostatni moment, żeby się wyszaleć.. potem Dzidzia może dać Ci troszkę popalić ;) Kiedy dokładnie wyjeżdżasz? I pamiętaj - lliczymy na relacje, jak tylko wrócisz na naszym \"październikowym\" forum :) Co do podróży poślubnych to my się wybieramy 5 dni po weselu do Tunezji na 2 tygodnie :) żeby odreagować wszelkie związane ze slubem stresy.. Do Egiptu też fajnie :) ale akurat my nigdy wcześniej tak daleko się nie zapuszczaliśmy.. i dlatego padło na Tunezję, bo jest ona najbardziej zeuropeizowanym krajem arabskim ;p Mam nadzieje, że pogoda będzie ładna, nie bardzo upalna i nie za zimno.. A jak będzie, to się okaże ;)

Gość Magggi
Mla-mla hi hi nie masz a co dziękować:) co do biżuterii to właściwie zamierzam zrobić podobnie do ciebie i pokręcić się razem z mamą:) choć w sumie ja szukam czegoś srebrnego albo posrebrzanego:) w sumie szkoda bo od PM mam już całkiem spora kolekcje tyle że złotej biżuterii nio i nie bardzo nadaje się do sukienki ślubnej..a szkoda bo coś starego miałabym już z głowy do ślubu:) mmonnikka mi się tez marzy zaraz po ślubie dzidziuś:) kilka moich koleżanek właśnie nie dawno urodziło i jak tak je odwiedzam to ja tez juz chciałabym mieć takie maleństwo:) choć może jeszcze nie tak zaraz bo sukienkę mam już w domu wiec za wiele nie mogę z grubnąć:) he he dziewczyny skoro jest nas tyle chętnych na dzidziusia w niedługim czasie to może za niedługo założymy nowe forum tyle że o innej nazwie:):):) nadina a propos podróży poślubnej to mi się marzą Wyspy Kanaryjskie lub Tunezja:) nic na razie jeszcze nie mamy konkretnego bo w jednym z biur podróży powiedzieli żeby o listopad pytać koło sierpnia dopiero lub tez czekać na oferty last minut.. no i nie wiadomo czy PM będzie miał tak wolne.. i jeszcze do tego wszystkiego dochodzi to że za tydz po naszym ślubie jest wszystkich świętych na którym chcielibyśmy być w Polsce..no więc zobaczymy jak to będzie czy podróży nie będzie trzeba odłożyć na późniejszy termin choć może być jeszcze gorzej bo przymierzamy się do rozpoczęcia budowy domku w przyszłym roku jak tylko uda się z pozwoleniem... ViVieen sukienka jest naprawdę przepiękna:) ja tez mam u swojej marszczenia.. szkoda że nie mogę wkleić zdjęcia..dziś zrobiłam też parę zawieszek na wódkę weselną której nawiasem mówiąc ciągle nie mamy i jedno przykładowe zaproszenie oczywiście w dalszym ciągu bez godziny ale to tak do pokazania:)

Gość monika_7
czesc dziewczynki dawno nie pisalam ale czytam Was z ciekawoscia codziennie :-)) pisze odnosnie dzidziusia tez planujemy zaraz po slubie chociaz wszyscy w rodzinie juz by chcieli zebym byla w ciazy ale musza jeszcze troszke poczekac:-) a jesli chodzi o podroz poslubna to tez mielismy gdzies zagranice jechac ale zgubilam paszport a nie oplaca mi sie wyrabiac teraz nowego bo w pazdzierniku zmnienie nazwisko i znowu bede musiala wyrabiac wiec pozostaje nam pojechac gdzies u nas i chyba bedzie to Zakopane bo jeszcze nigdy nie bylam

Gość anius88
PAŹDZIERNIKOWE PANNY MŁODE 2009 1 Figaa 23 Zawiercie 03.10.2009 14:00 2 Bajbajka1986 23 Turek (okolice) 03.10.2009 16:00 3 sci6237 21 Ciechanów 03.10.2009 17:00 4ViVieen 25 Katowice 03.10.2009 15:00 5 monika_7 ? Wrocław 03.10.2009 15:00 6 anius88 21 k. Krakowa 03.10.2009 14:00 7 iwona ? ? 03.10.2009 ? 8 mmonnikka 29 Bielsko 03.10.2009 15:00 9 Deauville 26 Bydgoszcz 10.10.2009 16:00 10 zainteresowana 26 Katowice 10.10.2009 14:00 11 Medea 23 k. Poznania 10.10.2009 17:00 12 mysia7a 22 k. Warszawy 10.10.2009 15:00 13 Mla-mla 23 Łódź 10.10.2009 17:00 14 Madeleine_85 24 ? 10.10.2009 16:00 15 witam i pytam ? ? 10.10.2009 ? 16 Augu ? Warszawa 10.10.2009 ? 17 Nadina 27 Turek 10.10.2009 15:00 18 cymanonka 23 Lublin 17.10.2009 ? 19 smerfetka 23 Katowice 17.10.2009 13:00 20 wrotka85 24 k. Wrocławia 17.10.2009 16:00 21 alles gute 24 Katowice 17.10.2009 13:00 22 Migotunia25 25 k. Opola 17.10.2009 13:00 23 evievi ? ? 17.10.2009 ? 24 effiem ? ? 17.10.2009 ? 25 sixflags ? ? 17.10.2009 ? 26 patilllllka 23 Katowice 24.10.2009 16:00 27 Magggi 23 k. Nowego Sącza 24.10.2009 ? 28 michalina_505 ? ? 24.10.2009 ? 29 październikowa panna młoda ? ? 24.10.2009 ? 30 pannamloda ? ? 24.10.2009 ? Chciałam uaktualnić ze względu na znaną mi już godzinę ślubu:)Pozdrowionka:*

Widzę dziewczyny, że jest Nas sporo tych, które planują dzidziusia zaraz po slubie :) bedziemy mogły dzielić sie staraniami na forum;) ja chciałabym abysmy śiweta Bozego Narodzenia obchodzili już z dzidzia w brzuszku, ale czas pokaże;) najpierw slub a pozniej troszke poszalejemy...:) dzisiaj idziemy z Narzeczonym na ostatnie spotkanie indywidualne do poradni rodzinnej i wlasnie wydrukowałam z netu wykres obserwacji cyklu;) troche to nieuczciwe, ale nie mialam głowy, ani siły zeby codziennie rano mierzyc sobie temperaturke.. a niestety wymagaja tego u nas co do podrózy poslubnej, to my czekamy do wrzesnia i bedziemy rozgladac sie za jakims Egiptem w formie last minute, chcemy wyjechac ok 5 dni po slubie, czyli ok 15 pazdziernika, mysle ze cos sie znajdzie??

Gość niutenka
a ja podejrzewam , że jestem w ciąży ,ślub też planowany na pażdziernik 3, boję się brzuszka

A ja wręcz przeciwnie... Za żadne skarby świata nie chciałabym mieć dzidziusia przed/zaraz po ślubie. Chcemy się troszkę sobą nacieszyć, a dopiero potem zacząć myśleć o dziecku. W planach jest przynajmniej dwójka :) Zresztą ja mam dość specyficzny stosunek do dzieci. Kto mnie zna osobiście to wie, że żadna ze mnie \"mamusia\". Instynkt macierzyński jest mi raczej obcy ;)

A ja z Dzidzią chciałabym też jakiś roczek, dwa poczekać.. ale jakby się zdażyło, to tragedii nie będzie, tylko sama radość :) ale wiadomo, do tego czasu chcielibyśmy pomyśleć o jakimś własnym gniazdku.. Ale za wszystkie starające się, będziemy 3mać kciuki :) a w odpowiednim czasie, założymy sobie nowy topic :) Mla-Mla - Czy przed, czy po.. to konieczni Kraków :) monika_7 - rzeczywiście dawno się nie udzielałaś.. Ale przynajmniej nie masz zaległości z czytaniem ;) Co do tego paszportu to masz rację - teraz wyrabiać chyba już nie warto.. Ja tak pomyślalam o Moim PM, bo On właśnie będzie sobie wyrabiał, ale przecież to nie On zmienia nazwisko, tylko ja :P PS. Ja w Zakopanym też jeszcze nigdy nie byłam.. a nie ukrywam bardzo bym chciała się kiedyś wybrać.. nadina - my jesteśmy jeszcze przed poradnią.. ale wiem, że my również będziemy mieć podobne \"zadanie domowe\" i z początku myślałam, żeby zrobić tak, jak Ty :D ale.. niestety Mój się troszkę napalił.. i bardzo nalegał, żebyśmy przeprowadzili taką próbę :| tylko, że to nie On będzie musiał się mierzyć :P za to obiecał wszystko nanosić na wykresy, jak mu już w poradni wytłumaczą jak :) Hehe, czy któraś z Was ma takiego pokręconego Faceta? :P Co do podróży \"poślubnej\" nadina, to ja uważam, że spokojnie na tego 15 października coś znajdziecie z lastów :) w sumie jest to ostatni taki termin, na kóry bym liczyła.. Na pewno coś fajnego się trafi :) niutenka - chcesz się zapisać do naszej listy październikowych Panien Młodych? Bo chyba Cię na niej nie ma.. A brzuszka się nie obawiaj - troszkę sztuczek krawieckich i na pewno uda Ci się go zamaskować, jeśli rzeczywiście okaże się, że jesteś w ciąży :)

Gość Magggi
monika_7 Zakopane osobiście bardzo gorąco polecam:) o każdej porze roku jest tam pięknie ale Zakopiańska jesień ma w sobie coś szczególnego:) my byliśmy już tam wiele razy ale to bardziej dlatego że mieszkamy stosunkowo nie daleko bo do Zakopca raptem niecałe 50km:)ale zawsze chętnie tam wracamy:)tylko oczywiście nie radzę wybierać się w tą podróż w święta ani długi weekendy bo więcej czasu spędzicie w kolejkach niż dobrze się bawiąc:) Co do dzidziusia to my mamy zamiar się zaraz starać choć w sumie nie wiem czy to taki dobry pomysł bo w lipcu za rok będzie mnie czekała obrona i nie wiem czy uda się to tak dobrze pogodzić...ale bądźmy dobrej myśli:) nadina my tez jesteśmy jeszcze przed poradnia i naukami i szczerze powiedziawszy to tak nie bardzo wiem o co chodzi z tym wykresem..tylko tak ogólnie się domyślam...mam prośbę czy mogłabyś mi przesłać linka do strony gdzie taki znalazłaś...bo chciałabym zobaczyć na czym on polega i jak to wygląda..z góry ślicznie dziękuję:) niutenka proponuje się upewnić i dłużej nie stresować:) w sumie do października to tak bardzo dużo czasu nie zostało więc myślę że niewielkie poprawki krawieckie i podobne jak pisała ViVieen sztuczki wszystko zamaskują:) tak że będzie dobrze:) trzymaj się i ja również zachęcam do dopisania się do listy:) A jeszcze tak ogólnie do was wszystkich mam pytanie czy planujecie na waszych weselach księgę gości weselnych? może któraś z was była na weselu z taką księga? pytam bo zastanawiam się nad zrobieniem takiej na wesele tylko nie wiem czy goście będą chcieli się wpisywać.... co o tym myślicie?

Gość monika_7
Magggi ja bylam na weselu gdzie byla ksiega gosci i powiem Ci ze to pozniej fajna pamiatka jest my chyba wlasnie sobie ja kupimy

Gość Magggi
monika_7 no właśnie pomysł mi się podoba i pamiątka myślę że fajna by była tylko trochę boje się że nie będzie chętnych do wpisywania się...:( powiedz mi czy na tym weselu na którym byłaś goście chętnie się wpisywali? co właściwie pisali?

Magggii wklejam link do stronki z wykresikami, stad ja korzystalam do poradni: http://28dni.pl/charts/tour/10 Ja tez uwazam ze taka ksiega gosci to fajny pomysl, ale nie wiem jak nasza rodzina, czy beda sie wpisywali?? musze porozmawiac o tym z Narzeczonym co on o tym mysli? w sumie to nie jest taki duzy wydatek , a warto miec pamiatke. wczoraj szukalam sobie butów slubnych i widze ze bede miala problem z moim 34 rozmiarem.. tymbardziej ze sukienke mam smietankowa, a buty sa albo biale albo ecri.. juz nie wspominajac ze rozmiaru swojego w ogole nie znalazlam... co prawda nie szukalam w salonach slubnych bo tam sa drozsze, tylko w zwykłych butikach obuwniczych i nic... :(

Gość monika_7
Magggi bardzo chetnie sie wpisywali tylko to nie bylo na poczatku wesela tylko jak juz goscie byli po kieliszeczku :-)) wpisywali zyczenia przede wszystkim

Gość Magggi
nadina dziękuję za stronkę:) hi trochę mi to rozjaśniło:) co do księgi gości to ja planuję zrobić ją sama więc koszt to będzie jakieś 15 zł tylko za oprawę z drukiem:) a co do butków to życzę powodzenia i wytrwałości w szukaniu:) w typowych salonach z obuwiem ślubnym na pewno będą a w normalnych obuwniczych to u mnie przynajmniej mają butów ślubnych jak na lekarstwo:( monika_7 dzięki:) no właśnie po kieliszku może prędzej by się wpisali.. hmmm właściwie to wpadłam na pomysł żeby poprosić wodzireja by zachęcał gości do wpisu..no zobaczymy muszę to jeszcze przemyśleć:) na razie zrobiłam weselniki i schowałam do pudełka i powoli zabrałam się za zawieszki na wódkę:) no miłego weekendu dziewczynki:)

Dziewczyny, o Księdze Gości właściwie pierwszy raz słyszałam niedawno od Kolegi z pracy, który też się niedługo hajta.. Pomysł fajny, aczkolwiek ja nie wiem czy moja Rodzinka miałaby ochotę się do takiej Księgi wpisywać.. przynajmniej ja bym nie miała :P więc chyba ich też nie będę tym mordować ;) Ale dobrze wiedzieć, że coś takiego jest na przyszłość, jeśli przyszłoby mi być na takim weselu ;) nadina, rzeczywiście masz malutką nóżkę.. Bucika szukać, jak dla Kopciuszka ;) Ale mam nadzieje, że znajdziesz coś odpowiedniego :)

Ja z księgi gości raczej zrezygnuję. Znając życie goście nie byliby super zachwyceni wiedząc, że mają się jakoś specjalnie wykazać twórczo. A jak już coś napiszą to pewnie standardowo "wszystkiego dobrego na nowej drodze życia życzy wujek X i ciocia Y" ;) Niech się już skupią tylko na tańczeniu i piciu ;) Miłego weekendu :)

Mla-mla Instynkt macierzyński jest Ci obcy? A kto przytuli Twojego przyszłego męża? Chyba nie chcesz, żeby uciekał do mamusi ;)

Zresztą, mąż też ma potrzebę się przytulić, np.. do cycuszka :D

Gość buaheheheheh
ślub w październiku co za idiotyzm :D

myśle ze wszyscy faceci sa czasami jak dzieci;) jeden mniej drugi bardziej, ale każdy czasem zachowuje sie jak dzieciak, taka juz ich natura, a tak przy okazji dziewczyny mam pytanko do Was, czy Wy tez tak macie ze czasami wkurzaja Was tak Wasi Narzeczenie ze macie ochote ich \"udusic\"?? Ja Mojego Narzeczonego Kocham najbardziej na swiecie i nie wyobrazam sobie zycia bez niego, ale czasem tak mnie wkurza, ze szok. Zreszta nasz zwiazek jest \"impulsywny\";) czesto sie kłocimy, ale jakie godzenie sie jest przyjemne:)

Faceci to duże dzieci :) tylko z roku na rok zabawki coraz droższe ;) czy jak to tam leciało ;p Wiecie co? Tak sobie myślę o tych dzisiaj ślubujących Pannach Młodych.. Bo pogoda taka iście nie czerwcowa :( strasznie zmarzłam na uczelni.. - i taki wniosek mi się nasuwa, że czy to kwiecień, czerwiec, sierpień, czy październik to pogoda może być różna... nadina - to chyba oczywiste, że czasami nasi narzeczeni potrafią nam tak podnieść ciśnienie ;) ale, żeby od razu \"dusić\" co to, to nie ;) Ale zgodzę się z Tobą - godzenie się jest takie przyjemne :)

Gość Magggi
Cóż co do Księgi gości nadal się zastanawiam:) dobrze że choć czau trochę mam.. no właśnie najbardziej boje się tego że nie będą chcieli się wpisywać a jak to mam być coś wymuszonego to bez sensu...może zanim będzie nasz ślub to będę wcześniej na takim weselu na którym będzie taka księga i wtedy zadecyduje... ViVieen co do pogody to masz całkowita rację niestety tego nie da się przewidzieć choć szkoda...tak czy inaczej bez względu na pogodę to będzie dla nas wszystkich najpiekn9iejszy dzień w życiu:) buaheheheheh idiotyzmem jest to że coś takiego napisałaś na tym forum! Śluby odbywają się w każdym miesiącu roku a październik biorąc pod uwagę dobrze znaną naszą Polską złota jesień może być i ładniejszy od czerwca lipca czy sierpnia! Więc zanim coś skrytykujesz następnym razem dobrze się zastanów!

Rodzice poganiają nas z zaproszeniami. Chcą, żebyśmy je zaczęli rozwozić w lipcu.. mnie wydaje się to troszkę za wcześnie, ale nie zmienia to faktu, że trzeba byłoby mieć już swój konkretny projekt, żeby zacząć go realizować.. A najbardziej boję się tego, że z powodu braku czasu niestety zaproszenia zamówimy gotowe.. Chociaż z tego co się orientuję - zamówione też mają jakiś okres realizacji.. Ehh :/ Ja niestety na głowie mam sesję, Mój się broni 22.. więc póki co nie mamy możliwości się zająć tymi zaproszeniami, ani niczym innym.. No, chociaż w tym tygodniu w środę zamierzamy podskoczyć do Poradni, żeby się już konkretnie z nimi umówić na spotkania.. i dowiedzieć, ile tych spotkań musimy \"odbębnić\" :P

Gość tahitiana
witam wszystkie przyszłe Panny Młode :) moja data to 3.10.2009 :))

Gość tahitiana
jeśli chodzi o zaproszenia to jest ich cała masa na allegro.pl :) My zamówiliśmy właśnie z allegro i powiem że szybciutko to poszło. A zaproszenia są świetne! wszystko wg. naszych życzeń a cena dużo mniejsza niż w sklepie:) Polecam

Gość monika _7
witaj tahitiana my tez wlasnie zamowilismy na allegro jest bardzo duzy wybor i moglismy dokladnie wszytsko ustalic co chcemy zeby bylo napisane na zaproszeniach , jakie maja byc wierszyki itp

Gość tahitiana
KOPIA: monika_7 hej Vivieen jak tez 3.10 fajnie ze jest jeszcze ktos z ta data. Ja tez sie wlasnie zastanawiam nad bolerkiem i na pewno z dlugim rekawkiem chce tylko nie wiem czy juz takie ciepliejdsze czy nie, w tamtym roku pazdziernik byl bardzo cieply wiec zobacze jeszcze. A jak tam twoje przygotwania bo my jestesmy na etapie zalatwiania kosciola i cos problemiki sie nam zaczynaja ODPOWIEDŹ: my tez 3.10. :) tez sie zastanawiam nad bolerkiem najpierw termin mial byc poczatek wrzesnia i zarezerwowalam bolerko z krotkim rekawem i to zreszta najlepiej pasuje do sukienki, a z dlugim rekawem calosc wyglada jakbym miala pancerz na sobie ;) wiec moze jakos wytrzymam z krotkim rekawem i nie zamarzne :) oby pogoda dopisala :D

Witaj Tahitiana - październikowa Panno Młoda :) Zapraszamy Cię do dopisnia się do naszej listy :) znajdziesz ją pare postów wcześniej na tej samej stronie :) Tak, ja też zaczynam poszukiwań zaproszeń ślubnych na allegro :) tylko tyle ich tam jest, że boję się, że zrobi mi się jeszcze większy mętlik w głowie ;)