Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka_

Śluby - październik 2009

Polecane posty

Gość Aicha86
Piosenka Od dziś jest extra. Super pasuje na pierwszy taniec. Byłam dzisiaj na próbnej fryzurce i makijażu. Jestem bardzo zadowolona z efektu. A jaki będziecie miały bukiet? Ja z doniczkowych storczyków i róż.

Witam wszytkie przyszle panny mlode:) Nie odzywalam sie bo w mojej dalszej rodzinie tak nagle wydarzyla sie tragedia...do tej pory mam lzy w oczach...Przez to troszke odeszlo mi gosci...no ale rozumiem i mimo wszstko lacze sie z nimi w bolu... Dzis odebralam suknie slubna:) Jest cudna:)Juz nie mmoge sie doczekac tego 17 padziernika... No o ciagle zastanawiam sie nad piosenka na pierwszy taniec...dziewczyny juz was prosilam bardzo moze wy mi cos podsuniecie jakie macie piosenki?? No i zostalo pare spraw do zalatwienia, ale samych drobnych naszczescie:)tj. winetki, kupno owocow, napoi,win. PM musi jeszcze kupic koszule, krawat, spinki i buty. Ja mam juz wszstko a zdjecia w plenerze robimy w inny dzionek, bo chyba nie damy rade w dniu wesela. Glownie ze wzgkledu na dziecko. POdejrzewam ze bede musiala czesto do niego porzychodzic (wynajelismy dla niego i kolezanki pokoj niedaleko sali), bo on ostatnio taki cycus sie zrobil ze beze mnie zyc nie moze...no ale wiadomo to synus mamusi;) Co do panny mlodej w ciazy i bialej sukni jest mi to obojetne...a ile z nas idzie przed oltarz czysta i niewinna;) Ja mam dziecko i smialo zakladam biala na dodatek do tego jeszcze welon:) Jezeli mowa o spowiedz to naszczesie mnie to omija ale my bierzemy slub ekumeniczny wiec chyba to zrozumiale.I pewnie tak czy siak bedziemy poscic bo doslownie po calym dniu ostatnio jestesmy padnieci hihihi:)

meg85 witaj z powrotem:) heh właśnie szczególiki są najgorsze:0ale z pewnością dacie radę:) a Paula od dziś jest super sama na pewno dam ją gdzieś na płytkę z wesela:) i tańczyć do tego powinno wam się super:) my jeszcze o pierwszym tańcu nie rozmawialiśmy z kapelą:) ale bardzo podoba się nam piosenka wykonywana przez nich ekstra: Szczęście dał los:) piosenka stara a oni zrobili do tego fajną aranżację:) moniaap84 ojej to wyrazy współczucia...:( i bardzo dobre podejście do tego całego szumu koło białej sukni:) popieram:)

czesc Panny Młode:) nie było mnie tu jakis czas, ale poprostu nie byłam w stanie ani pisac ani zajmowac sie sprawami ślubnymi:( dopiero wczoraj doszłam do siebie po pogrzebie Marcinka no ale musze sie cieszyc tym co mnie czeka juz za tydzień:)jejku, to już za tydzień...:) My pleneru nie robimy, wiec ten problem nam odpada. a jesli nawet sie zdecydujemy, to ktoś nam porobi zdjecia naszym aparatem. bedziemy miec zdjecia studyjne, oprócz tego fotoreportaż i kuzyna, który sie pasjonuje robieniem zdjeć, wiec pamiątka bedzie;) Piosenka dla Rodziców to "Cudownych Rodziców Mam". moze oklepane, ale piękne:) też Pażdziernikowa🌼wracaj do zdrowia:) atlantyda600🌼 nasz ksiadz to dopiero teraz robi nam problemy:o bylismy u niego w środe, chciałam omowic kwestie piesni na slubie - ma grac naz kolega ze swoim zespołem i chcielismy na wejscie Ave Maria - a on zdecydowanie NIE! piesn na ofiarowanie "Juz we mnie kwitna Twe ogrody" tez niebardzo, na komunie "oczyszczenie", które gra nasz katechceta w naszym kosciele, ale Kryspinek nie, bo słowa mu nie podobaja sie:o łaskawie zgodził sie na Barke na koniec(jak jestesmy w kaplicy na modlitwie), a marsza nie wiem czy organista zagra:o a jak sie go pytam co na wejsci, jaka piesn "idzcie sobie bo ja nie mam juz czasu!" no myslałam ze mnie szlak trafi😡 na tydzien przed slubem on takie cyrki odstawia:/ jakby Marcin żył, wszystko poszłoby gładko... My nie rozsadzamy gości, kazdy siada gdzie chce. Tym bardziej ze nasze całe Rodziny sie znaja:) My nie cwiczymy do nocy poślubnej. była spowiedz, wiec było postanowienie. Nawet nie robimy wieczorów panienskiego i kawalerskiego, tak postanowilismy ze względu na ta tragedie. tak chcemy uczcic Naszego Przyjaciela. My juz podziekowanie zrobione:) Bratowa mi pomogła i poszło migiem;) Wczoraj bylismy i kamerzysty wszystko omówic. w pon. jedziemy do restauracji wpłacic część pieniedzy i omowic szczegóły kulinarne. Mamy jeszcze do odbycia jedna poradnie(w niedziele) i konferencje z ksiedzem, ale tego sie boje. Ogólnie zaczynam sie bac tego ślubu, przede wsztystkim ze względu na ksiedza i jego widzimisie:( U mnie wiązanke slubna odbiera narzeczony i równiez za nia płaci. Aha, wczoraj Kochanie kupił mi pierscionek do obraczki, jest śliczne:) Mnie nie razi biała suknia i ciąza. jesli kocha sie tego mężczyzne i chce sie z nim byc, a ciąza była przypadkowa, to luzik. gorzej kiedy tylko ciąza jest powodem ślubu...a później same kłótnie. U mnie teraz wielkie upiekszanie mieszkanka, tzn. porządeczki, jakies ostatnie poprawki niedociągnięć itp. Ide dzisiaj jeszcze kumpeli wreczyc zaproszenie na ślub, nieawno wróciła z Francji i nie było szansy wczesniej.

Dziewczyny.. Już ostatni weekend września.. W przyszłym miesiącu my obejmujemy stery :) Ja i niektóre z Was idziemy na pierwszy ogień.. Coprawda już się tak nie denerwuję, jak 2 tygodnie temu ;) może dlatego, że już coraz więcej załatwione ;) natomiast z chęcią dałabym sobie tydzień albo 2 tygodnie na przygotowania więcej ;) chociaż nie wiem, co więcej miałabym robić.. bo są pewne rzeczy i tak do załatwienia na tydzień wcześniej, wcześniej nie miały sensu.. Więc właściwie do środy chciałabym się ze wszystkim wyrobić ;) Od czwartku biorę urlop, bo te 2 dni chcę poświęcić sobie.. chcę się przede wszystkim wyspać.. wewnętrznie uspokoić.. przygotować do tego Sakramentu.. a przecież na dzień przed trzeba będzie pozawozić alkohol do restauracji, ozdobić salę, porozkładać winietki i gości po pokojach.. Wczoraj byliśmy w lokalu uzgodnić szczegóły.. Nie wiem, ale ja jestem zachwycona wszystkim w każdym szczególe! :) :) :) Zero problemów z czymkolwiek! Naprawde.. Wciąż zastanawiam się, jak to wszystko będzie wyglądało.. A dziś miałam sen! Oboje z Narzeczonym mieliśmy sen.. Pierwszy od dawien dawna.. Oboje się z czymś nie wyrobiliśy :( Ale podobno ze snami jest właśnie na odwrót ;) Dziewczyny co z pogodą? Macie jakieś lepsze źródło niż to: http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm ? Bo tu to się co chwilę zmienia ;)

meg85 🌼 - gdy pierwszy raz usłyszałam Paulli 'Od dziś' to się zakochałam.. Niestety, puszczając tak często tą piosenkę w radiu zdążyli mi ją obrzydzić :/ ale jak nie słyszałaś jej tak często, jak ja to jak najbardziej, bo piosenka naprawdę ładna ;) W sumie mnie by troszkę przeszkadzało to, że ostatnio jest tak oklepana.. moniaap84 🌼 - takie tragedie się zdarzają :( no niestety, trzeba się z tym jakoś pogodzić i żyć.. trudniej na pewno będzie się cieszyć tym najbliższym osobom, co nie zmienia faktu, że na pewno sercem i duchem w tym dniu będą z Tobą! Bajbajka1986 🌼 - Ehh.. Szkoda że tak Wam się potoczyły losy z Waszym Księdzem :( Ale na pewno z góry dopilnuje, żeby wszystko było dobrze! Na pewno :) Więc się nie martwcie! Ale rozgorzała dyskusja na temat Panien Młodych w ciąży.. Panny Młode, jak każde inne, więc nie rozumiem dlaczego miałyby rezygnować z koloru bialego czy welonu? Dobre pytanie moniaap84🌼 - ile z nas idzie przed ołtarz czyste i niewinne? Hmm? :>

Kobietki Drogie, a czy zastanawiałyscie sie juz nad muzyka do filmy ze slubu? ViVieen🌼 oj ta pogoda wcale mi sie nie podoba:/mysle ze az tak sie nie zmieni, zeby mocno padało. bedzie dobrze. Nam zespół proponował własnie piosenke Pauli, ale sie nie zgodziłam. oni naszej nie potrafia zagrac, weic bedzie z plytki:) Ja mam nadzieje,ze On tam na górze sie postara o ładna pogode;) i pobłogosławi nam sakramentalny zwiazek małżenski.

Gość Aicha86
Dzisiaj taka śliczna pogoda Oby za tydzień było podobnie

Dziewczyny, nie pamiętam już, która z Was zamawiała te księgi na podziękowanie świadkom. Jak one wyglądają w rzeczywistości?

Ojj tak.. Dzisiaj jest przecudna pogoda :) Byliśmy na rozmowie z Księdzem odnośnie Liturgii.. Nie powiem, ale chyba znów zaczęłam się denerwować :(

ViVieen fajnie że wszystko w restauracji zyskało twoją akceptację a nawet zachwyt:) pisze to bo wiem jak mały szczegół potrafi zepsuć humor:) heh i oby z tymi przedślubnymi koszmarkami było wszystko na odwrót:)a księdzu absolutnie się nie dajcie:) Bajbajka1986 ja już mam parę propozycji piosenek do filmu i wybrałam te zdjęcia:) heh tak żeby potem było gotowe:) Madeleine_85 ja zamawiałam księgi na podziękowanie dla rodziców:) a dla świadków mam wydrukowane dyplomy i muszę je jeszcze tylko ozdobić:) ja zrobię zdjęcie to wrzucę tutaj link:) teraz już po fakcie ale takie księgi mogłam zrobić samodzielnie szkoda ze wcześniej o tym nie pomyślałam...

Gość Aicha86
Ja z moim Miśkiem idę na żywioł. Żadnego spotkania z księdzem przed ślubem nie mamy. Tylko na naukach mówił, że będzie podpowiadał.

Magggi i jak wyglądają te księgi? Tak szczerze, bo ja właśnie zastanawiam się, czy ich nie zamówić dla rodziców i świadków.

Madeleine_85 http://www.allegro.pl/item744009603_podziekowania_dla_rodzicow_jubileusz_rocznica.html takie zamawialiśmy a dokładnie wzór 28x tylko mamy czerwone różyczki:) zrobię zdjęcie to dam znać:) wyglądają fajnie:)my jesteśmy z nich zadowoleni :) i myślę że będzie efekt do tego jeszcze damy kosze z kwiatami:) i z reguły to rodzice dostają u nas na weselach tylko kwiaty.. a my damy jeszcze ten drobiazg który wytrwa dłużej niż kwiaty czekoladki wina:) i o to chodzi żeby im nas to przypominało jeszcze długo długo po weselu:)

Gość też Pażdziernikowa
hej i jak tam dziewczynki? Kurcze za tydzień będę już żoną kto by pomyślał ;) u nas dopinamy wszystko... np 3eba sie z djem spotkać i nie mam nic na ubranie domu jeszcze A no i księga gości i wstążeczki na wódce pozawieszać 3eba ;) Co do podziękowań to ponieważ mnie te księgi się nie podobają wybraliśmy takie ramki http://www.allegro.pl/item753373048_podziekowania_dla_rodzicow_swiadkow_cudo.html a do tego kosze kwiatów tak jak ty maggi ;)

Też fajny pomysł. Tylko nie wiem, czy ja nie za późno się obudziłam. Ile czekałaś na dostawę ze zrealizowanym zamówieniem?

Aaaa.. Dziewczyny, gdzie jesteście? Panikara ze mnie taka, że szok :( potrzebuję Waszego wsparcia.. Ostatni tydzień :(

Wiecie co? Chyba brakuje mi 1 tygodnia na przygotowania.. ciągle mam wrażenie, że jeszcze tyle jest do załatwienia, uzgodnienia, że się nie wyrobię..

Ciekawe czy to tylko mnie tak dopada, czy każda z Was tak to zacznie przeżywać..

Gość też Pażdziernikowa
Jeśli chodzi o podziekowania to ja dopiero je zamówiłam mam nadzieje ze na piatek beda bo przesyłka jest kurierska Po prostu nie miałam jak zamówić wcześniej ...teraz to nie istotne licze na to że dojdą ViVien ja mam wrażenie że niby tyle czasu się przygotowywaliśmy a czuję jakby wszystko było na ostatnią chwile robione... bo tyle rzeczy jeszcze ;/ Mam nadzieję, że się wyrobimy Najważniejsze sprawy są załatwione czyli sprawy urzędowo kościelne przecież priorytetem jest ślub A reszta choć ważna nie jest najważniejsza Staram się wyrobić i myślę że damy radę a jak o czymś zapomnimy trudno Byleby nie o obrączkach ;P

Gość sebol
a czy wszystkie z Was maja fotografa ? :) bo jak nie to chętnie sie polecę :D

też Październikowa 🌼 - dokładnie! ~Tyle czasu się przygotowywaliśmy a ja również czuję jakby wszystko było na ostatnią chwile.. dlaczego? :(

Gość sebol
seb - na pierwszym jest ostrosc na Pannie Mlodej :) a na drugim na ustach :)) dzieki i rowniez zycze wielu udanych fotek :)

Gość MiSia_000
widze, ze nam sie forum fotograficzne zrobilo ;) jeśli chodzi i podziekowania to te w formie ramek sa super :) natomiast te ksiegi to najwiekszy kicz jaki widzialam... :-/