Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka_

Śluby - październik 2009

Polecane posty

Eee tam Bajbajka opowiadasz;) ja obiecuję poprawę więc się nie obrażaj:) a jak tam w pracy? jest jakaś poprawa? A co do przygotowań świątecznych to choinkę i ozdoby to dopiero w ostatnim tyg:) za to może się zmobilizuję i zrobię gdzieś teraz pierniczki i choinkę z szyszek bo mam sprzed dwóch lat ale małe same mi zostały...heh ale to dopiero jak mnie leń opuści bo się chyba ostatnio do mnie przyszył;) normalnie nic mi się nie chce...

Magggi Ty jesteś usprawiedliwiona :) bo w ciąży, ja niestety nie :( i nie mam nic na swoją obronę Dziewczyny, przeproaszam...

Vivieen no nie wiem bo teoretycznie to w ciąży ma się najwięcej czasu;) potem jak urodzę i się nie będę za często odzywać to proszę o wyrozumiałość;) Madeleine mam nadzieję że się swoją choineczką pochwalisz:) ja uwielbiam oglądać choinki zwłaszcza ubrane:) a w tym roku zostaje tak jak było rok temu kolorystyka złota:) pewno się skuszę jeszcze na parę dodatkowych ozdób:) i poszukam jakichś fajnych światełek do okna w kuchni:) może właśnie na allegro bo jakoś chodzić mi się nie uśmiecha przed świętami;)

Cichawo tu trochę...co tam dziewczyny u was? Wszystkie takie zapracowane? Czy zajęte szukaniem prezentów pod choinkę?

Witam:) Widzę, że nadal mamy cisze na kafe:(szkoda. ja zaglądałam codziennie, tylko nie pisałam, bo strzeliłam focha:D U mnie tak średnio na jeża... pracy nie ma za wiele, chociaż ten poprzedni tydzień, nie był zły, ale od jutra zaczyna sie totalna susza w pracy:( nie robię śniadań, bo nie ma za dużo ludzi, tylko wieczorami będę chodzić. Byle do świąt, które spędzimy z mężem tylko we dwoje w hotelu. To już drugie takie święta Bożego Narodzenia, w Szkocji.Mam nadzieje, że za rok będziemy je spędzać z naszymi Rodzinami:) Aha:D jedziemy do Polski już 5 stycznia już kupiłam bilety i mam w nosie, że kucharzom się to nie podoba! nie będę tutaj siedzieć i nic nie robić. Dominik też miałby tylko kilka godzin dziennie pracy i nic więcej. Na wyspę wrócimy jakoś w marcu. Nasza choinka stoi od zeszłego grudnia:D to była taka całoroczna choinka z pisankami na Wielkanoc:D Dzisiaj chciałam zrealizować czek z wypłata, a szefowa do mnie czy nie moglibyśmy trochę poczekać, bo nie mamy za dużo pieniędzy na koncie hotelu:/tylko nam chodzi o to, żeby zabrać kasę do Polski, więc za długo czekać nie możemy! w ogóle ostatnio jest tak zakręcona, że szok. Kurcze, ona nie ma kasy na wypłaty dla pracowników, a na ląd(jeździ średnio 2 razy w miesiącu) czy wakacje sobie jeździ kilka razy do roku! A kucharz nam mówił, że ona tak w każdy miesiąc mu mówi! Co kupujecie swoim Panom na prezent gwiazdkowy? Bo my chyba dopiero o czymś pomyślimy jak wrócimy do Polski. śmieje się, że naszym prezentem mikołajkowym są cegły na budowę, które stoją już na podwórku:D A u Was jak przygotowania do Świąt? Idę zaraz po wypłatkę za zeszły tydzień:)

Aj dziewczyny pewno zapracowane:) a tu jeszcze święta tuż tuż..więc pewno jeszcze mniej czasu będą miały... O Bajbajka to już nie długo i znów będziecie w Polsce:) no i do marca to sporo czasu macie:) fajnie:) kurcze z tego co piszesz to nie za fajna ta wasza szefowa...szkoda bo wy tak daleko jedziecie żeby zarobić a ona takie numery wycina...ale może od nowego roku się poprawi...dobrze że choć wypłaty z tego co piszesz macie co tydzień:) A u mnie nic nowego...zima na całego sypie tylko nigdzie nie chce się wychodzić...na całe szczęście nie muszę za często:) w sumie to tylko na zakupy do lekarza na badania i do Kościoła a tak to siedzę w domku:) poprałam dziś wszystkie dzidziusiowe rzeczy w dzidziusiowym proszku:) he he trochę się tego nazbierało i może jutro lub w środę zabiorę się za prasowanie:) bo w przyszły tydzień to już bardziej tak pod święta trzeba coś porobić:) no a lepiej mieć chyba wcześniej gotowe poskładane:)

hop, hop:) widzę ze przygotowania do świąt idą pełną parą, nie ma nikogo. ja siedzę dzisiaj w domu, może wieczorem pójdę do pracy.

Ja kukam od czasu do czasu ale cisza tu jak makiem zasiał...ale teraz pewno wszyscy przygotowaniami do świat zajęci..:) Bajbajka a Ty jak tam kiedy do Polski ruszacie? jak spędzicie święta?

Magggi🌼my do Polski lecimy 5 stycznia, o ile nam pogoda na to pozwoli... a święta tylko we dwoje... w drugie święto idziemy do jednego z kucharzy na kawkę:) jedzonko będziemy robić w samą Wigilie, na dwie osoby nie trzeba za dużo;)podzwonimy po rodzinkach, złożymy życzenia i tak zlecą nam święta... a później tylko troszkę pracy,bo Sylwester i do domku:)ciesze się ze tak szybko wracamy,bo nie ma pracy,a siedzieć tu bezczynie, nie ma sensu.a a co u Ciebie, jak się czujesz?

Pewno ciężkie takie święta...ale do 5 już nie dużo zostało:) a jaka tam u was pogoda? ja czuję się tak sobie.. ale to już niedługo więc wytrzymam..muszę:) Wesołych Świąt dziewczyny:)

No i po świetach...szkoda trochę:( ale niech czas leci:) byle do 1:) he he odliczam dni do nowego roku a potem niech już się dzieje co chce:) fajnie Bajbajka że u was taka aura w śwuięta była:) w sumie u nas też ale dopiero od Bożego NArodzenia:) szkoda że nie dzień wcześniej ale co zrobić... a jak tam u was po świętach????

oj jakie tu tłumy:P wiem, że może to głupio zabrzmieć, ale ja sie cieszę, że już po świętach. Minęły nam one baaardzo leniwie, spaniem do 13, jedzeniem i nic nie robieniem. W drugi dzień świąt mieliśmy iść do kolegi, ale pogoda sie tak spieprzyła, że lepiej było nie wychodzić:/to nie to co święta w domku, w Polsce! może gdybyśmy mieszkali gdzieś na lądzie, gdzie są jakieś rozrywki, sklepy i możesz coś więcej kupić, to byłoby inaczej.No ale nie ma co narzekać, teraz tylko zapieprz w Sylwestra i Nowy Rok, i 5 do domu:)w sumie więcej pracy zaczyna sie już od jutra, a od czwartku mam śniadania!a w piątek już full hotel. Nowy Rok będzie mega ciężki, mam trzy zmiany, tzn. śniadania,lunche i kolacje, a że w Sylwestra wieczorem też pracuje,wiec będę chodzić jak kret:D Dziewczyny zastanawiam sie nad kursem ang z ESKK, może któraś robiła jakiś kurs z tej firmy? nie chce wyrzucić kasy w błoto, a jakiś kurs mi jest mega potrzebny,bo mój nag kuleje:( tyle lat nauki w szkole i co? i du*pa😠 a sama jakoś nie potrafię sie zmobilizować:( Aha, teraz non stop oglądam i czytam dzienniki budowy, bo wiecie, jak już sie zaczniemy budować, to trzeba będzie o wielu sprawach pomyśleć...:D tyyle rzeczy mi sie podoba....

Oj Bajbajko to faktycznie święta mało udane...ale ja też się w sumie cieszę że już po... bo w Boże Narodzenie spuchły mi ręce i nogi wieczorem do rana nie przeszło...w niedzielę przeleżałam cały dzień i co chwilę mierzyłam tylko ciśnienie...aj dobrze że się bez szpitala obeszło...no a tera odliczam już dni i godziny do nowego roku;) a potem mogę już rodzić;) i niech się dzieje co chce:) Współczuję Bajbajko takiego sylwestra i Nowego Roku:(...ale wytrzymacie i dacie radę...na pocieszenie napiszę Ci że u nas też bez szaleństw będzie:) przeleci szybko a potem już tylko do środy i będziecie znów w Polsce:) to prawie będzie weekend i jeszcze coś poświętujecie:) więc głowa do góry nadrobicie zaległości:) Kurcze pewno fajnie tak pooglądać dziennik budowy..-ja nawet czegoś takiego nie widziałam... aj mam nadzieję że wiosna szybko w tym roku do nas przyjdzie i będzie można szybko coś zacząć działać w kierunku budowy domków:) Bajbajko a wy długo potem w Polsce zostajecie?

Vivieen Madeline odezwijcie się? jak tam u was po świętach i w ogóle?

Gość Bajbajka
Dzień doberek:) jak też mi sie nie chce rano wstawać, to sie w głowie nie mieści:/ a jutro mam śniadania, więc jakoś sobie tego nie wyobrażam:( czeka mnie ciężki okres. Magggi🌼to też nie do pozazdroszczenia. no ale już niedługo będziesz miała Słodziaka w domku:)Tylko obyś w Sylwestra nie jechała do szpitala na porodówkę;) moja kuzynka tak miała:D Kochana, świętować to my będziemy:)musimy sie spotkać ze znajomymi, z którymi nie udało nam sie ostatnim razem. no i Rodzinki też mamy troszkę do odwiedzenia:) Jednak najważniejsze to mój zabieg oraz załatwienie tych papierzysków budowlanych. w Polsce będziemy jakoś do marca, bo wtedy powinien zacząć się ruch w hotelu, ale jak patrzyłam w kalendarz to nie ma za wiele rezerwacji. Nasza szefowa to myślała ze my zostaniemy tu do następnego zakończenia sezonu, chyba ocipiała! ludzi nie ma i ja nie miałabym pracy. nie wiem jak ona sobie to wyobrażała... A dzienniki budowy to ja na stronce muratora przeglądam:) niestety nikt nie buduje tego projektu co my wybraliśmy, bo to nowy projekt. Idę dzisiaj na lunche i później wieczorem, mamy coś około 25 osób i no tyle ludzi będą 3 kelnerki, nie wiem po kiego czorta...a później szefowa marudzi ze musi dużo kasy wypłacać pracownikom, szkoda gadać. To nie jest dobry biznes, a właściwe polityka prowadzona przez szefostwo.w pon nie mieliśmy żadnych rezerw. na wieczór i nie było wcale ludzi, a wiesz ilu pracowników? ja, szefowa, mój mężulek, barman i dwóch kucharzy!!!super:D Dziewczyny gdzie Wy sie podziewacie??

Ale mnie te święta pochłonęły. Za szybko mi jednak ten czas minął ;). Dziewczyny, oby ten Nowy Rok był lepszy niż poprzedni i był rokiem pozytywnych zmian ;)

Witam dziewczyny:) ja również życzę wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:) mam nadzieję że spełnią sie wasze wszystkie marzenia:) Madeline zatem czekam na zaproszenie:) Bajbajka pewno pakowanie:) ale fajnie że tak szybko zleciało i już jutro wracacie do Polski:) Przyjemnej podróży życzę:) Vivieen puk puk gdzie jesteś? Co tam u Ciebie???? Dziewczyny a jak tam u was po sylwestrze???

hejka:) Magggi🌼 no powoli sie pakujemy.tylko że cały dzionek dzisiaj pracuje i jakoś mało czasu mamy. teraz mam krótką przerwę miedzy śniadaniami a lunchami, więc troszkę podszykuje sobie rzeczy. Ogólnie nie zabieramy za dużo, co by później tego spowrotem nie tachać. A Ty jak sie czujesz, Kochana? Oby pogoda był dobra! Wzywam do pojawienia sie na forum!!!!plizzzz

Spokojnie Bajbajka na pewno zdążycie wszystko spakować co wam potrzebne:) he he tylko nie zapomnij o forum po powrocie do Polski:) A u mnie w porządku:) heh jak można tak w ogóle powiedzieć w ostatnim miesiącu ciąży:) ale nie ma co narzekać udało się wytrzymać do stycznia i teraz czekamy:) zobaczymy jak długo jeszcze:)

Magggi, a jak mogę Cię namierzyć? Dziewczyny miałam wcześniej i pamiętałam ;) Jak zaczął się Wam rok? Magggi, jak myślisz, długo jeszcze musimy czekać, aby powitać nowego obywatela? Czujesz już coś?

Madeline podaj mi swojego maila (mryz@interia.pl) to podam ci dane na nk:) a co do pozostałych pytań to chyba powoli już się zbliża:) jakieś takie przeczucie mam...no i po wczorajszej wizycie lekarz powiedział że wątpi żebym do 10 stycznia doczekała w dwupaku:) tak że jak się nie pomyli to dużo nie zostało..:) ale już wszystko gotowe łóżeczko skręcone ubrane teczka do szpitala spakowana i czekam na rozwój akcji;) a jak tam u ciebie w pracy i po świętach?

hejka:) już w Pl:) ale ciężka ta podróż... jestem na nogach od wczoraj od 7 rano i jeszcze nie spałam,nie licząc próby w autobusie i samolocie. Niestety dziecka siedzące za nami,było baardzo głośne i nie dało sie spać:/ Dzieciak gadał jak najęty. W domu wszystko w porządku:) Brat po nas wjechał ze swoja dziewczyną. Ale pogoda nie rozpieszczała nas zbytnio. Nawiewało na drogi i ślisko było. ale bezpiecznie dojechaliśmy:) Już troszkę się napiliśmy;) ale to chyba dopiero początek, hihi:D Mieliśmy dzisiaj mały niespodziewany "wypadek" z zapalonymi gazetami, leżącymi na piecu naszego sąsiada. Dobrze, że tata się zorientował na czas, bo mogło dojść do najgorszego... u nas w mieszkaniu pojawiły sie kłęby dymu, zrobiło sie ciemno, a ogień już przechodził z kotłowni do spiżarki na kabel od światła:/ no masakra! Tata zrypał naszego sąsiada za nieostrożność, a ten wielce zdziwiony, że niby co się stało....😡 już drugi raz tak sie stało, że mogli sie wszyscy zaczadzić w mieszkaniu. Za pierwszym razem wszyscy, oprócz taty spali... dobrze, że tata nie! Dziewczyny, nie wiem co mam myśleć... wczoraj od rana byliśmy w podróży, dzisiaj nad ranem wróciliśmy do domu, a nasi teściowe NIC! zero jakiegoś zainteresowania jak minęła nam podróż, czy cali i zdrowi wróciliśmy do domu... jak wypływaliśmy z portu, puściłam teściowej strzałkę, ta mi odpuściła, i nie poza tym. żaden sms:( nawet nie zadzwonili do SYNA! już nie chodzi o mnie, tylko o Miśka...Jest mi smutno, bo to wygląda tak, jakby oni sie nami nie interesowali, nie zależało im na nas.... jakby się nie cieszyli na nas przyjazd. A wręcz, jak im powiedzieliśmy kiedy będziemy w kraju, to stwierdzono, że "tak szybko". Co ja mam na ten temat myśleć, jak się zachowywać? za każdym razem, kiedy wracaliśmy teściowie, nigdy nie mieli czasu, żeby do nas przyjechać i sie przywitać... zawsze mieli wymówki, mniej lub bardziej istotne... :( Magggi🌼 wszystko udało nam sie spakować:)bagaż nie był mega ciężki i dobrze:) jakbym mogła zapomnieć o Was:) nie ma mowy! Madeline🌼fajnie, że się pojawiłaś:) co u Ciebie? Magggi🌼 oj to już niedługo:) fajnie, ale się cieszę! Z nami dużo maluszków leciało do PL i tacy słodcy:) aż sie pragnie swojego... Teraz czeka mnie zabieg, zaraz po okresie... a później znowu "uziemiona" w domu z powodu tych upławów wodnistych:/ mam nadzieje, że nie będzie to znowu tak długo, jak pierwszym razem... Prawdopodobnie 19 lutego idziemy na bal do rest. niedaleko nas:) bardzo sie cieszę! a pewnie jutro jedziemy na dyskotekę. oj już dawno nie byłam... oj to sie rozpisałam:D

Magggi, już wysłałam - czekam na odpowiedź ;) Bajbajka1986, właśnie przygotowuję się do wycieczki swojego życia. Za dwa tygodnie wyruszam na podbój Jerozolimy i Egiptu ;). Wiecie co? Kiełkuje we mnie myśl o dziecku i chyba zacznę mieć w d... pracę. Czuję, że jestem gotowa. Nigdy nie będzie w 100% odpowiedniego momentu. Więc chyba przestanę przekładać tą decyzję w czasie...