Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka321

poród w niemczech

Polecane posty

Gość majka321

Witam serdecznie mam pytanie czy ktoś wie jak wygląda poród w Niemczech? jestem w 4 miesiącu ciąży, mąż jest Niemcem i nalega na poród właśnie w Niemczech ja jestem przeciwna ponieważ nie znam języka i nie wiem czy sobie poradze

Gość masz niemca
za meza a nie umiesz po niemiecku? :) mysle ze w Niemczech lepiej

Gość stelina
rodzilam w niemczech ale ja umemiem mowic po niemiecku. warunki w niemczech sa na wysokim poziomie i rodzi sie w super warunkach napewno zalezy od szpitala w niemczech mozna wybrac szpital w ktorym chce sie rodzic i mozna isc obejrzec wczesniej ..co do twojego jezyka to maz powinnien ci pomoc jesli umie po polsku bo niewiem w jakim jezyku sie z nim porozumiewasz...pozdrowionka jak masz jeszc ejakies pytania chetnie odpowiem

Gość majka321
rozmawiamy po angielsku :) tak to się w życiu dziwnie układa

Gość majka321
Stelina czyli nie ma problemu żeby ktoś z bliskich był przy porodzie? mam jeszcze siostrę w niemczech i chyba wolałabym żeby ona mi towarzyszyła

Gość *******BECZKA*******
tu prawie kazdy lekaz tez umie po angielsku wiec keine panik

W Niemczech rodzi sie podobnie jak w Polsce, tylko kobiety lepiej sie traktuje i jest wiecej udogodnien. Mozesz sobie np. zyczyc znieczulenie i nic za nie nie zaplacisz. Nie musisz oplacac lekarza czy poloznej- wszyscy sa na miejscu- mili, sympatyczni- i wiedza, ze to ich zasrany obowiazek, zeby odpowiednio troszczyc sie o pacjentki. Lewatywa jest na zyczenie- jak nie chcesz, to ci nie dadza. Sale porodowe sa jednoosobowe- nie ma rodzenia za zaslonka. Nie trzeba placic za porod rodzinny, ani tym bardziej zglaszac tego- to tu oczywiste. Sale poporodowe sa jedno- lub dwuosobowe. Pielegniarki przychodza do pacjentek na dzwonek- nawet w srodku nocy. Nie trzeba zabierac pampersow ani kosmetykow dla dziecka- wszystko jest na miejscu. Tak samo podklady. Sa tez szpitalne ubranka i wozki. Dopiero na wyjscie trzeba sobie przygotowac cos dla dzieciaczka. Radze zabrac sobie kogos do porodu, w razie problemow jezykowych.