Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jest co raz gorzej

Mam problem z alkoholem

Polecane posty

Go艣膰 jest co raz gorzej

Ju偶 zda艂am sobie z tego spraw臋. Mam 25 latm, pije na imprezach, gdzie zawsze mi si臋 urywa film, pij臋 sama w domu, siedze w pracy i my艣le jaki alkohol kupi膰 i si臋 napic. Prosz臋, niech mi kto艣 powie, gdzie mam z艂osi膰 si臋 o pomoc. AA? Czy jestem jeszcze w takim starowym stadium, gdzie nie zajmuj膮si臋 jeszcze takimi przypadkami. Prosz臋 o pomoc...i nie piszcie g艂upich post贸w....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 im wczesniej tym lepiej
znajd藕 sobie hobby, zeby myslec o czym sinnym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest co raz gorzej
Mieszkam sama, jestem sama, nie mam znajomych, wiec uciek艂am w alkohol. Jestem z Warszawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak znam zycie................
jak znam zycie zglosisz sie do AA, pojdziesz na spotkanie i uciekniesz, bo zobaczysz ludzi ktorzy pili 20,30 lat, moze beda i w twoim wieku, nie wiem ale takie miejsce uswiadamia czlowiekowi, jak nisko upadl, zwlaszcza tak zagubionym osobom jak ty, na pocieszenie powiem ci ze ja tez jestem zagubona za jakis tydzien lub dwa bede w warszawie, pewnie nie zechcesz, ale mozemy sie spotkac tez nie wiem co dzieje sie z moim zyciem, wlasciwie,to chyba mi sie urywa, gdzies znika, mam problemy, nie radze sobie i tez lubie alkohol straszne to, brak mi sli, a on wydaje sie taki silny silniejszy ode mnie i niby go nie chce, a jednak ciagle jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest co raz gorzej
jak znam 偶ycie...chyba jestesmy w podobnej sytuacji, my艣le, 偶e 偶ycie mi ucieka miedzy palcami, wiec po co si臋 smuci膰 i matro膰, skoro moge si臋 napi膰 i przez chwile nie my艣le...ale rano nie jest tak kolorowo, wi臋c wieczorem zn贸w to samo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ohmygod
Alkohol kocha takich zagubionych i szybko wciaga w swoja straszn膮 pu艂apk臋. Dziewczyny, to choroba emocji, z kt贸rymi nie dajecie rady. Ma艂o prawdopodobne, ze z tego o w艂asnych si艂ach wyjdziecie. dlatego radz臋, zeby艣cie zwr贸ci艂y si臋 do poradni leczenia uzale偶nie艅, porozmawia艂y z psychoterapeuta i zaplanowa艂y prac臋 nad sob膮, bo o to chodzi, ze trzeba nieco inaczej zaprogramowa膰 swoje wn臋trze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest co raz gorzej
ja juz by艂am w poradni psychologicznej, d艂ugo bardzo czeka艂am na wizyt臋, a kiedy zjawi艂am si臋 w wyznaczonym terminie to pani w rejestracji mi powiedzia艂a ..."bardzo przepraszamy, ale p. psycholog zachorowa艂a...":-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ohmygod
To zapisz si臋 jeszcze raz. W zasadzie kolejka nie powinna ci przepa艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest co raz gorzej
Zaproponowali mi kolejn膮, bardzo odleg艂膮 dat臋....chyba ju偶 si臋 nie odwa偶e...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktoriawiki
chyba jakies a aa to bedzie dobry pomysl dobrze ze chcesz sobie z tym poradzic podziawiam ja z alkoholem nie mam problemu ale fajki chetnie odstawila ale nie mam tyle sily co ty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ohmygod
jest coraz gorzej---alkohol=piek艂o. Je艣li czego艣 z tym nie zrobisz, to poznasz jego smak, wierz mi. Wciagnie ci臋, jak listek w wir bezgranicznego cierpienia. Zniszczy ci臋. Nie wygrasz z nim. Dlatego ratuj si臋 za wszelk膮 cen臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ohmygod
艢sledzi艂am tu , pojawiajace si臋 od czasu do czasu, w膮tki kobiet uzale偶nionych, kt贸re same walczy艂y z w贸dk膮, wspiera艂y si臋 nawzajem, wspiera艂y je inni. Ico, w膮tki pada艂y, bo dziewczyny p艂yn臋艂y i przestawa艂y pisa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdgdfgdgdf
Cieszy to 偶e widzisz w tym problem ; 偶e zauwa偶asz 偶e nie do ko艅ca jest jak by膰 powinno... przeczytaj sobie w necie o programie "12 krok贸w" ; pos艂uchaj kiedy艣 w niedziel臋 wieczorem http://warszawa.antyradio.pl/index.html?id=62&m=1 - facet i jego go艣cie czasem nudz膮 ale m贸wi膮 nieraz wiele bardzo ciekawe rzeczy...warto po艣wi臋ci膰 par臋 chwil 偶eby ich pos艂ucha膰...mo偶esz p贸j艣膰 do AA, cho膰 to fakt 偶e tam jest wi臋cej tych co swoje ju偶 przepili i to mo偶e da膰 wra偶enie 偶e jeste艣 nie z tej bajki...; nie czekaj bo b臋dzie coraz trudniej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest co raz gorzej
Zdaje sobie zpsrw臋, 偶e z tym nie wygram. Ilekro膰 si臋 wstydzi艂am za siebie na imprezach....wszystkie bzdury....nie umia艂am nie pi膰, wi臋c ju偶 nigdzie nie chodze, siedze w domu, i pije....sama. Coby by艂o ciekawiej, abym mog艂a nie my艣le膰, 偶e znowu narozrabia艂am, abym nie my艣la艂, ze zaraz id臋 spa膰 do pustego 艂贸偶ka...sama. Jak wypije to wszystko ot tak...zniknie. Ju偶 wiem, 偶e to za daleko zasz艂o, nie umiem si臋powstrzyma膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ona bardzo smutna
tez mam ten problem, pije na imprezach az urwie mi sie film, pije w domu, zeby zasn膮c pogubilam sie z tym wszystkim, musze miec w zapacie 4 piwa (zawsze) zeby byc spokojn膮, ze w razie czego moge sie napic.. w moim przypadku pije z nerw贸w, alkohol mnie uspokaja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ona bardzo smutna
zajrze tu jutro...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest co raz gorzej
Kochane ja te偶 zajrze jutro, dzi艣 ju偶 jestem zm臋czona. Pozdrawiam Was wszystkie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ohmygod
Alkohol generalnie "pociesza", gdy sobie ze sob膮 nie radzimy. Oszukuje, ze 艣wiat nie jest taki z艂y, a wr臋cz pi臋kny. Gorzej, gdy si臋 wytrze藕wieje. ju偶 nie jest tak r贸偶owo. Na tym polega pu艂apka, pije sie wi臋c zn贸w, a kazdy pretekst jest dobry. Tyle ze im wi臋cej si臋 pije, tym straszniejsze jest trze藕wienie. Wi臋c si臋 z czasem przestaje trze藕wie膰, czyli wpada w ci膮gi. Co ja tu bed臋 pisa膰.To okrutna choroba.zabiera rado艣膰 偶ycia , a potem i 偶ycie. w moim miasteczku poradnia uzaleznie艅 jest przy przychodni rejonowej i nie widuj臋 tam kolejek do psychologa. Moze spr贸bowa膰 od innego rodzaju terapii, niekoniecznie "12 krok贸w", np od poznawczo-behawioralnej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auto pilot
witam, rowniez mam problem z alkoholem. uspokaja mnie, odpreza, czuje sie znakomicie. bardzo lubie pic sam w domu przed komputerem. leci moja muza, mam swoj swiat i zimny browarek. najgorsze jest jednak to, ze nie potrafie skonczyc na jednym browarze. jak wypije jeden to musi ich byc tak duzo, az kompletnie bede zamulony. dochodzi do takich sytuacji, ze o 1 w nocy lece na stacje, zeby dokupic brakujace piwa. czasami jednak staram sie powstrzymac. mija kilka trzezwych dni. czuje sie co raz lepiej itp...ale przychodzi piatek wieczor [imprezy, znajomi] i sie zaczyna, trwa caly weekend, az przychodzi poniedzialek. I znowu karuzela, pilem cale 3 dni i nie moge sie powtrzymac wiec kolejny pijany poniedzialek, potem wtorek, sroda itd... dzis udalo mi sie powtrzymac i jestem caly dzien trzezwy, ale odbija sie to na wszystkich. jestem jednym klebkiem nerwow, wszystko mnie wrecz wku*wia. czasem zastanawiam sie czy to juz alkoholizm? czy mam odstawic piwa? bardzo lubie wypic i nie potrafie sobie wyobrazic celibatu do konca zycia. najlepsze z tego wszystkiego jest poranek na kacu. ten obrzydliwy posmak piwa, bolacy leb, wtedy wrecz z obrzydzeniem patrze na puste puszki. mowie sobie ze to koniec i nie pije...ale przychodzi wieczor i czegos mi brakuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PIJ臉 BO LUBI臉...
DO JEST CORAZ GORZEJ... PIJ臉 CODZIENNIE OD DAWNA, CZASAMI MNIEJ CZASAMI BARDZO DU呕O JESTEM ATRAKCYJN膭 KOBIET膭, NA STANOWISKU. OSTATNIO WI臉KSZA ILO艢C ALKOHOLU SPRAWIA, 呕E TRAC臉 FILM, NIE PAMI臉TAM RZEBIEGU IMPREZ , ROZM脫W Z LUD殴MI. JE艢LI NIE JESTEM NA IMPREZIE, PIJ臉 MNIEJ ALE BARDZO CZ臉STO SAMA. WIEM, 呕E MAM PROBLEM, ALE TEGO NIE WIE NIKT. MIESZKAM SAMA, NIKT MNIE NIE PILNUJE. RANO DO PRACY, A JA JU呕...EH....WCORAJ IMPREZA W SUMIE OD RANA, DZI艢 GRILL- A TERAZ SIEDZ臉 SAMA CI ROBIE?:( MO呕E UDA MI SI臉 OD JUTRA TO ODSTWI膯....:(:(l(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PIJ臉 BO LUBI臉...
AUTO PILOT 艢PISZ JU呕?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auto pilot pisal miesiac temu
dawno juz go tu nie ma:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PIJE BO LUBI臉...
DO "ONA BARDZO SMUTNA"... TE呕 TU JUTRO ZAJRZ臉, O KT脫REJ B臉DZIESZ