Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokokokoszka

Usg 3D w 22 tygodniu.

Polecane posty

Gość kokokokoszka

Czy lekarz bedzie je robil dopochwowo czy już przez powłoki brzuszne. Z jakich miast jesteście i ile u Was kosztuje. Ja mieszkam w Gryfinie a koszt takiego usg w Szczecinie to 260zł, czy to drogo? Czy podczas tego usg dowiem sie tego wszystkiego czego dowiedzialabym sie na usg połowkowym cz genetycznym?

Gość kokokokoszka
up

Gość vinlyy
Od ok 12 tyg robi sie juz USG przez powloki brzuszne...wiec tym bardziej w 22 tc:)

Gość kokokokoszka
vinyly ja bedac w 13 tygodniu mialam usg dopochwowo, zastanwiam sie jak bedzie teraz bo chcialabym zabrac meza ale waham sie bo nie chce by patrzal jak lekarz wklada mi to urzadzenie do srodka.

Gość Ola_blaszczyk
Ja w 13 tygodniu ciąży też miałam robione dopochwowo, ale przy następnym razie (w 18 tygodniu) już miałam prze powłoki brzuszne. :)

Gość ja mieszkam w legnicy
i koszt to c150 zl dowiesz sie wszystkiego, w 22tc przez powloki brzuszn e.

Gość kokokokoszka
wiec zabiore meza;-) mam nadzieje ze poznamy płeć.

Ja jutro jade na badania do Rudy Sląskiej jestem teraz w 21 tc. Kosz takiego badania wynosi210 zł. Jest to badanie prenetalne nieinwazyjne wykonywane przez brzuch. To badanie ma wykluczyc wszystkiego rodzaju wady. Uważam że warto zrobić takie badanie.

Hej ja mialam takie usg w 20 tyg. i mialam robione przez brzuch i poznalam plec. Tez robilam takie usg w Szczecinie i dalam 150zł u mojego prywatnego lekarza wiec nie wiem gdzie ty chodzisz ale 260 to duzo.

drogo ale w bydgoszczy ceny sa takie same za usg 3d, 40 minut filmu, plus zdjecia na oddzielnej plycie wg mnie warto ;)

Gość kokokokoszka
samanta 27 a gdzie dokladnie to robilas u jakiego doktora? ja jestem zapisana w protodensie na felczaka

Ja chodze do lekarza nie daleko wydziału Matematyki Politechniki Szczecińskiej na Królowej Jadwigi. To prywatny gabinet, przyjmuje tam małzenstwo Anita i Antoni Głaz. ja chodze do kobiety.

na pewno bedziesz miala USG przez powloki brzuszne.dopochwowe robi sie tylko na poczatku ciazy, choc ja juz w 11 tyg mialam przez brzuch (dopochwowego nie mailam).Jestem z Katowic u mnie koszt takiego badania w gabinecie prywatnym kosztuje podobnie-250zl wraz z plytka z nagranymi badaniami :) ja akurat mialam skierowanie od lekarza na te badania,wiec placilam tylko 10 zl za plytke. Mozesz juz poznac plec dziecka:)

Gość kokokokoszka
ja tez chodze prywatnie jednak moj lekarz nie ma sprzetu do usg 3d, a ile placisz za wizyte?

Ja od lekarza usłyszałam że badanie 3D służy bardziej rodzicom a nie lekarzom. USG połówkowe pozwala zajrzeć do części ciała nie widocznych na USG3D które pokazuje tylko morfologię . Możesz oczywiście trafić na lekarza, który za jednym razem zrobi Ci i 3D i połówkowe, na którym zmierzy i zbada wszystkie ważne układy ( ukł. pokarmowy, kręgosłup, mózg itd). W poznaniu też kosztuje 250 zł. Aha i że lepiej robić je ok 28 tygodnia bo wtedy więcej możesz zobaczyć i dzieciaczek wygląda bardziej jak człowieczek :)

Ja takie usg, miałam robione w 30 tyg. ciąży. Zapłaciłam 180zł. Badania miałm robione w Łodzi. Moja pani doktor, robi badania w 3d i 4d. Po badaniach dostałam kilkanaście fotek mojego maleństwa i taki jakby film na płycie dvd. Na filmie widać takie zwykłe badanie usg, gdzie pani doktor mierzyła mojego dzidziusia tzn. jamę brzuszną, wymiary główki i całą resztę którą trzeba zbadać do 30 tyg. ciąży. I są nagrane również sekwencje, kiedy widać jak moje maleństwo porusza się, otwiera buźkę, dotyka rączkaim buźki. Super sprawa takie usg. Faktycznie, jest to taki bajer... ale sprawia dużo radości rodzicom.

Gość kamidzi25
witam ja jutro jade na usg do szczecina na felczaka do dr wegrzynowskiego... naczytalam sie troche na jego temat zarówno dobrze jak i zle i teraz sama juz nie wiem. nie bardzo chcialam robic 3d poniewaz samo zwykle usg gdzie mozna zbadac cale dziecko, czy dobrze sie rozwija itp plus echoserca kosztuje tam 240zł i plus 80zl 3d, tak przynajmniej powiedziala mi pani w rejestracji... dla mnie 340zł to juz jest spora kwota :( mam pytanie do kokokokoszka bo wyczytalam ze byla tam umowiona na poczatku stycznia - bylas tam? ile zaplacilas i wogóle jakie usg robilas? jesli ktos moze mi powiedziec, napisac cos na temat protodens w szczecinie to chetnie przeczytam :) pozdrawiam

a czy usg 3d pokaze wszytsko to samo co usg polowkowe tylko ze w lepszej jakosci ??

Samanta, ja tez chodze na krolowej jadwigi, do Glaza- ale faceta, rzeczywisie jest taniej niz 260zl, a sprzet jest najwyzeszj jakosci..polecam

Gość olga.op
podnosze wczesniejsz pytanie jednej z dziewczyn -czy usg3d pokaze wszystko to samo co zwykle usg polowkowe?czy podczas usg lekarz jest wstanie stwierdzic czy np.skraca sie szyjka?

Miałam usg połówkowe w 21tc właśnie 3d. Trwało ono około 35 minut. Lekarz sprawdza rozwój płodu, pracę serca i wiele innych rzeczy. Usg było przez powłoki brzuszne. Położna sprawdzała również szyjkę poprzez usg dopochwowe. Jest to bardzo szczegółowe usg i niema znaczenia czy jest w 3d czy normalne bo dowiesz się tego samego.