Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamaaaaaaaaaaaaaaaaa

jak wygląda usg bioderek?

Polecane posty

Gość mamamamamaaaaaaaaaaaaaaaaa

możecie mi mamy napisać? jak to wygląda, czy dziecko trzeba rozebrać do golaska itp? z góry dziękuję za odpowiedź

Ja musiałam rozebrać od pasa w dół (ściągnęłam również pieluchę). Badanie wygląda dokładnie tak jak usg w czasie ciązy (brzuch).Też jest monitor,smaruje się bioderko żelem i jeździ się tym urządzeniem(nie wiem jak to się nazywa :P) Po badaniu dostałam zdjęcie z usg bioderka.

no więc nie jest to bolesne badanie ale nieprzyjemne dla dziecka. dzidzia rozbiera się do golaska od pasa w dół. kładzie się na boczku, kolanka podkulone razem aby dawały kąt prosty, w takiej pozycji trzeba dzidzia utrzymać dłuższą chwilę. dlatego też lepiej wziąć sobie kogoś do pomocy. sama nie byłabym w stanie otrzymać mojej gwiazdy. standard żel do usg no i jeździ się głowica po bioderku. u nas chwile to trwało. mała darła się w wniebogłosy, nie szło jej utrzymać. uspokoiła się dopiero jak dałam jej flachę. jadła na boczku i lekarz robił usg. i tak badają oba bioderka. no i tak się złościła, że najpierw zsikała się na leżankę, potem puściła pawika, a na koniec poszła mega kupa. bo badanie jest bez pieluszek.