Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie takkkk

zna ktoś sposób

Polecane posty

Gość to nie takkkk

na bardzo szybkie tycie w ciąży??? Zawsze miałam problemy z utrzymaniem wagi zaczełam tyć od 15 roku życia ale się ograniczałam i przy wzroście 164 ważyłam jakieś53 kilo teraz jestem w 6 tygodniu ciązy i waże 60 masakra ale mam taki apetyt nie moge się powstrzymać i w nic się już nie mieszcze :(

Jedynym sposobem jest ograniczenie tego co tuczy i nie przynosi żadnych korzyści- słodycze, chipsy, napoje słodzone itd. Rozsądna dieta po prostu. No i trochę ruchu też się przydaje, ale w granicach rozsądku oczywiście:)

Czerwone grejpfruty zapobiegają przyswajaniu cukrów, więc może jedz ich więcej teraz:)

Aha, i oczywiście wszystkie smażone potrawy warto byłoby odstawić a jeść tylko gotowane i pieczone bez tłuszczu. Poza tym pieczywo ciemne. Sorry, że tak po kawałku piszę, ale tak mi się przypomina:P

Gość sympatyczna133
ja zawsze bylam otyla w styczniu tamtego rolku schudlam do 59 kg marzenie moje i w marcu ciaza tylam jak glupiua do 89 kg teraz ur 26 listop jeste styczen waze 75 i ciezko rzuch taki wiszacy masakra, ale to moja wina jadlam fast foody i po 18 pod konie cizay jz sie ograniczalam, jest salatki na olejach roslinnych owoce warzywa i niec od 18 pij wode nie soki i utrzymasz choc u mnie na poczatku sie naie dlo ale nie martw sie teraz masz czas zeby sobie pozwalac wariowac i jesc coo chcesz hehe

Gość to nie takkkk
niby tak ale mam tyle fajnych ubrań a ja tylko w rozciągniętej tunice i leginsach chodze :( i jeszcze zawsze farbuje włosy ostati raz farbowałam w paxdzierniku więc mam już duże odrosty ale boje się teraz farbować żeby dzidzi nie szkodzić co wy na to ??

Ja na twoim miejscu poczekałabym z farbowaniem włosów do końca pierwszego trymestru. Niby farbowanie nie szkodzi, bo farby są bezpieczniejsze, ale ja tam nie wiem. Może jakąś ziołową farbę lepiej użyć? A z tym wariowaniem i pozwalaniem sobie jeść co się chce to tak nie do końca. Wiadomo, że po ciąży jeśli się karmi piersią to już sobie pofolgować nie można, ale w ciąży warto pamiętać o tym, że czasem nie jest łatwo zrzucić te dodatkowe kilogramy niestety. Nie można sobie wszystkiego odmawiać, ale też nie warto przesadzać.

Zgadzam się z poprzedniczką...nie ma co przesadzać z tym jedzeniem w ciąży...powinna być większa profilaktyka jeśli chodzi o dietę ciężarnych. Kiedy lekarz mówi, że optymalny przyrost wagi w ciąży to 11-13 kg, wiele matek, przyszłych matek burzy się, że to mało, że to nie jest właściwe. Tymczasem jest właściwe:)My ciężarne naprawdę nie potrzebujemy więcej kalorii niż spożywałyśmy dotąd. Wiele tych ciążowych dolegliwości (opuchnięcia, bóle stawów, kręgosłupa) bierze się właśnie z wysokiej wagi :) To takie moje mądre pisanie, ale doskonale wiem, jak wygląda to w życiu...Ja sobie folgowałam, na plusie 18 kg, ale łudzę się, że \"jakoś to zrzucę \" :)

Gość taka tam asia
tez tak mysle, ja po pierwszej ciazy tak szybko wrocilam do siebie ze znajomi sie smiali ze lepsza ze mnie laska niz przed ciaza, w drugiej ciazy przytylam 15 , i co ciekawe spadlo mi tyle co waga dziecka i wody a cala reszta nie chciala, poltora roku juz sie mecze i nie potrafie, pomimo ze wcale nie przytylam duzo wiecej ponad norme.