Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrra

Chorobowe w Krusie

Polecane posty

Gość allegrra

Jestem w ciazy, piaty miesiac, prosilam lekarza o zwolnienie ale nie dostalam.Powiedzial ze aby dostac zwolnienie trzeba miec chorobe, wkurzylam sie ...bu..

Gość blue-true
zmień lekarza... należy Ci sie i juz.

w nosie jej się należy:p ciąza to nie choroba:p jak ktos zachodzi w ciażę po to zeby sobie wolne zrobic to lepiej zeby nie zachodził:p

Gość blue-true
w takim razie jak ma pracować w gospodarstwie będac w ciąży????????????????????????????? tak to jest jak sie ktos nie zna, a zajmuje głos...

Gość allegrra
Mama mi powiedziala ze trzeba bylo mu cos dac, ale to byla wyjatkowa sytuacja , bo dowiedzialam sie dopiero dzis ze zmienily sie zasady rejestracji po nowym roku i do mojego ginekologa dostalabym sie dopiero w lutym bo sa kolejki a ja chcialam juz teraz w styczniu , bo nie chcialam ominac co miesiecznej wizyty, wypadala wlasnie dzis .Zastanawiam sie czy jak pojde w lutym to dostane , pewnie by trzeba bylo z 50 zl dac , jak dostane na 2 tyg. potem na kolejne 2 to nic wiele mi nie zostanie .A moze ktos sie orientuje ile sie nalezy z krusu ? czy wogole warto i czy mi sie to oplaci?

Gość upupupupu majtki z drutu
Spadaj na bamboo z krusem, bo to oszustwo reszty spoleczenstwa. Nic ci sie nie nalezy :O

Gość blue-true
ta, trzeba było mu dac w pysk- co najwyzej... nie orientuje sie jaka teraz obowiazuje stawka... mi lekarz bez problemu wypisał zwolnienie jak sie dowiedział czym sie zajmuje... ale byłam odwodniona i na podtrzymaniu- nie wiem czy to cokolwiek zmienia...

Gość blue-true
w kazdym razie powodzenia. miłego dnia 🌻

Gość allegrra
Ja w pierwszej ciazy mialam cholestaze , w drugiej jeszcze sie nie pojawila i oby raczej jej nie bylo , nie chce choroby dla pieniedzy , tak tylko pytalam o to bo slyszalam ze sie nalezy blue...dziekuje za zrozumienie ...

jezeli to jest jej gospodarstwo to na cholerę jej zwolnienie?? co krowie jej pokaże i powie: nie mućka dzisiaj żryć nie dostaniesz bo ja w ciaży jestem i właśnie dostałam zwolnienie:D a twoje podtrzymanie wiele zmienia bo to zagrozenie dla ciąży. wtedy zwolnienie jest uzasadnione:p

Gość blue-true
juz powiedziaąłm "do widzenia" ale musiałąm powrócic :P Campini- czegos nie rozumiesz... i chyba nie chcesz zrozumieć... praca w gospodarstwie dla ciężarnej niesie za soba ogromne ryzyko..nawet w zdrowo przebiegajacej ciazy.. Twój przykład z "mucką" tylko obrazuje Twoja niewiedze w tym temacie. pracując w gospodarstwie czy nawet prowadzac gospodarstwo (bo to wielka róznica) ma się do czynienia z różnymi niebezpiecznymi czynnikami- wymienie te, które dla ciężarnych (i nie tylko) są najniebezpieczniejsze: 1. zwierzęta- bywaja agresywne, zwierze moze Cie ugryżc, kopnąc, przydusic 2. zwierzęta bywaja chore- a choroby często sa zakaźne 3. w gospodarstwie jest duzo artykułow- nazwijmy je- chemicznych 4. zapylenie w obrębie miejsca wytwarzania, porcjowania i dystrybucji paszy 5. ciężary- tutaj chyba nie musze wyjaśniać- nawet w najbardziej zmodernizowanym gospodarwie trzeba coś podnieść cięższego, coś dźwignąć. Wiadomo, niebezpiecezństwa czyhaja w kazdej pracy, nie tylko rolnicy sa narazeni, ale ja juz w tym "innym" zakresie nie jestem kompetentna...

Gość Ależ campini ma rację
Skoro to jej gospodarstwo, a ona się źle czuje to niech po prostu nie pracuje. Po co jej zwolnienie? żeby pieniądze wyciągnąć?

Gość blue-true
o żesz... Autorka nie napisała cy jest właścicielka gospodarstwa czy w nim pracuje... zakladam dwa scenariusze 1. jest włascicielką- jako właściciel tez sie pracuje drogie Panie!!!! i to nie tylko przy papierach :P 2. pracuje tam... to juz wyjaśniłam w poprzednim poście. No tak, tego mozna było sie spodziewac... Jak sprzedawczyni w sklepie bierze L4- wszystko gra Jak wlasciciel sklepu bierze l4- ok jak nauczycielka i dyrektor szkoły idą na zwolnienie- nikt nie ma pretensji ale Tobie Rolniku- nie wolno!!! mozesz przecież rodzic zbierajac ziemniaki i rozmawiać z mucką= jaki ciemnogród :(