Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ojjj...

Chce poznac chlopaka .Sa chetni ?

Polecane posty

ten tamten... ok.. to byl tylko taki przyklad.. dobrze ze mas ztu jeden nick.. jakie to ma znaczenie, widzisz roznica jest naprawde kolosalna powmiedzy powiedzeniem komplementu komus kogo znasz, prywatnie, a komus z kim piszesz na jakims forum.. umowmy sie ze wartosc takiego komplementu jest znikoma.... dla mnie bez znaczenia zupelnie;) natomiast co w tym dziwnego,ze kobieta patrzac na siebie w lustrze, powie sama do siebie.. no no calkie fajnie dzis wygladasz... ect.... nic... to tylko swiadczy ,ze nie jest zakompleksiona dziewczynka szukajaca pocieszenia wszedzie tylko gdzie sie da!!! ja wiem,ze tu przyzwyczaili sie mezczyzni do kobiet typu "slodka idiotka" ale przypominam,że jest tu tez mile grono dojrzalych kobiet...:)

Afrodyta_ mysle, ze tak naprawde kazdy musi zdobyc troche doswiadczenia, potem jakkolwiek sie wypowiadac. Podobnie jak wlasnie z naszymi mlodymi dziewczynami, ktore wchodza na tego typu fora szukajac milosci...Zanim sie nie przejada na wlasnej skorze niewiele wyniosa z naszych porad.

Rzecz w tym, ze dzis nikt nie szuka madrosci, lecz glupoty...Bo jak inaczej mozna to nazwac...Chyba nie musze rozwijac mojej puenty?

dokladnie masz racje... czlowiek najlepoiej jednak uczy się na wlasnych błedach... choc i tak czasem je powtarzamy :)

Drogie panie nigdy nie powiedziałem że są tu głupiutkie dziewczyny :) wręcz przeciwnie znalazłem tu kiedyś i i teraz wiele interesujących i naprawdę mądrych kobiet i tylko takich wyszukuje tu i rozmawiam :)

I tym miłym akcentem zakończę naszą rozmowę bo niestety moja wiedza jeszcze nie przerosła życia :) Pozdrawiam i polecam się na przyszłość :D

ten.... a czy któras z nas napisała,ze nazwałeś tu jakas kobiete głupia? prosze cie... ale przyznaj,ze bawisz się słowami.. jesli tylko uznasz ,ze spotkales kobiete, której wystarczy napisac kilka milych slow ... podpuszcasz, flirtujesz... nie jest tak? robisz to na co ci pozwalaja:)

Byc moze jeszcze kiedys bedzie okazja podzieleniem sie pogladami, a tymczasem TenTamten zycze spokojnej nocy :)

dziadek wladek rozumiem, ze chcesz tym razem Ty uslyszec cos na temat zycia?

jestem zainteresowany rzeczona powyzej madroscia - rozumiem ze posiadasz ogolny pogląd na zycie,pewien "schemat"... Chetnie go poznam.

dziadek.. \"schemat\" na zycie? haha dobre... najlepiej miec szablon:) wyczuwam sarkazm:) echhhh

dziadek... ale "madorsc" jest pojeciem wzglednym... ja cenie sobie najbardziej tzw"madrosc zyciowa"...lubie wiedziec,że oosba , z ktora rozmaiwam nie mysli schematycznie, jest "otwatra", umie sluchac... ect....

kazdy mysli schematycznie ,bo kazdy ma okreslony stosunek do swiata-ja jest on okreslony bo kazdy cos przezyl i na podstawie swojego doswiadczenia przedstawia rzeczywistosc. slowem jest to pewien schemat ,ktory sie zmienia po kolejnych doswiadczeniach,ale w kazdym momencie jest okreslony-nawet teraz.

dobrze ,a wiec skad takie niefortunne pytanie o scemat na zycie... nie ma.... kazdy postrzega zycie przez pryzmat swoich doswiadczen... i niekoniecznie dzieki temu dziala -mysli schematycznie...uczymy sie ciagle czegos nowego, poznajemy swiat, ludzi siebie samych ciagle.. wiec nie mozna mowic o zadnym schemacie myslowym

dam przykład: napisałaś,że cenisz tzw.'madrosc zyciową"- dla Ciebie to jest najwazniejsze i oceniasz innych przez pryzmat tejze madrosci zyciowej i to jest twój tok rozumowania i Twój schemat oceny czlowieka. kazdy ma taki schemat-nie wykl;ucza jego zmiany,ale na "tu i teraz" jest on okreslony.

dziadek wladek kazdy mysli schematycznie ,bo kazdy ma okreslony stosunek do swiata-ja jest on okreslony bo kazdy cos przezyl i na podstawie swojego doswiadczenia przedstawia rzeczywistosc. slowem jest to pewien schemat ,ktory sie zmienia po kolejnych doswiadczeniach,ale w kazdym momencie jest okreslony-nawet teraz. schemat- nie moze sie zmieniac... schemat z zalozenia jest taki sam..

nie oceniam ludzi... ja albo sie z nimi zgadzam albo nie.. i jasno to wyrazam.... cenie sobie doswiadczenie, tzw madrosc zyciowa owszem.. bo to cenne cechy.... a razi mnie glupota i naiwnosc... jak wiekszosc ludzi zreszta:)

cenisz madrosc zyciową,a ja jej nie cenie. moj schemat rozumowania jest iny niz Twój,ale na dzień dzisiejszy zarówno tWOJ JAK I MOJ JEST OKRESLONY, po jakims czasie moze sie zmienic. czlowiek przechodzi z jednego schematu w inny,a wolnosc myslenia jest wtedy gdy czlowiek nie posiada rzadnych wartosci ktore umozliwiają ocene-wtedy moze mowic ze nie jest schematyczny.

dziadek wladek cenisz madrosc zyciową,a ja jej nie cenie. moj schemat rozumowania jest iny niz Twój,ale na dzień dzisiejszy zarówno tWOJ JAK I MOJ JEST OKRESLONY, po jakims czasie moze sie zmienic. czlowiek przechodzi z jednego schematu w inny,a wolnosc myslenia jest wtedy gdy czlowiek nie posiada rzadnych wartosci ktore umozliwiają ocene-wtedy moze mowic ze nie jest schematyczny czlowiek bez wartosci moglby sie nagle stac jak dzikie zwierze.... nie umiejace odroznic dobra od zla... slepo pedzace do celu.. nawet kosztem innego czlowieka... uwazam,ze wyzbycie sie wartosci nie byloby wyznacznikiem,myslenia nieschematycznego... napewno nie ma czegos takiego jak schemat na zycie.... ( w mojej ocenie rzecz jasna), a jak sie tak chwilke zastanowie, to moze masz racje, mowiac ,zę nie ma czegos takiego jak wolnosc myslenia... :)