Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paleniezabija

Jaki powinno sie stosowac krem na cere tłustą?

Polecane posty

Gość paleniezabija

bez tradziku.Jaki ? a drugie pytanie dotyczy teraz zimy...wychodzac na powietrze mrożne jaki krem stosowac?

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
ja stosuje matujacy firmy aa dla mnie rewelacyjny,ale na zimę nie bardzo.Odkryłam krem ujedrniałacy firmy ziaja sopot 30 plus który stosowałam na noc ale w tą pogode swietnie sprawdza sie w dzien.

Gość paleniezabija
Ale mi chodzi o to czy maja to byc kremy nawilzajace, czy odzywcze, czy moze jakies inne? bo chyba tłustych i półtłustych to sie nie powinno uzywac do cery tłustej??

Gość Iwonka84
Tak samo jak na inne rodzaje cer, myjesz, dajesz tonik aby przywrocic kwaśne ph i wklepujesz krem, na zime są także kremy wlasnie specjalnie na tę porę roku, ja ostatnio zakupiłam z Avonu, na zimę i chroniący od wiatru, ale troche tłusty, długo sie wchłania. Jeśli chodzi o firmy, to rewelacyjne są z AA, Garniera, Nivea tez ok , Dave nie bo czesto uczula, z ziaji tez są git :))

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
na dzien jak nalbardziej matujacy a na noc odzywczy lub przeciwzmarczkowy.Z reguły serie dla cery tłustej maja cała gamę kremów wiec napewno znajdziesz cos dla siebie. Ja zakochałam sie w matujacej serii aa,wczesniej stosowałam bibalans z ziajki,tez niezłe.Za to garnier czysta skóra mnie nie powaliło.

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
a do mycia zamiast mydła stosuj zele myjące własnie dla naszej cery.Polecam garnieta zel krem dla cery wrazliwej jesli kremy sa do bani to zel jest rewelacyjny a z tanszych to ziaja nuno dla tradzikowej lub ziaja herbikaplant dla tłustej i mieszaniej .AA równiez ma zel ale jakos mnie nie zaskoczył jakoscia

Gość paleniezabija
no ale chyba do mycia dla cery tłustej to własnie mydła z nie żele, przeciez mydło wysusza , a o to chodzi w tłustej cerze zeby wysuszyc ją aby nie była tłusta

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
mydła nie oczyszcza ci dobrze porów,a żele dokładnie to robią.MYdła poza tym podrazniaja cere.Nie zauwazyłaś latem ze gdy sie opalimy na chwile cera ładnie wyglada a potem wszystko wraca ze zdwojona siła/? Ja ci ne siłe przekonywac nie zamierzam ale wiem co mówie.Walcze z tlusta cera juz długi czas..

Gość piezecie
piszecie o matujacych, przeciwzmarszczkowych, ale nikt nie wspomniał o nawilzajacycy dla cery tłustej, ja słyszałam ze cere tłusta powinno sie nawilżać!!

Gość paleniezabija
Napiszcie mi ktore z tych rodzajów kremów powinno sie uzywac a ktore nie, przy cerze tłustej, wymieniam: nawilżajace, odzywcze, tłuste, półtłuste. Bo mi nie chodzi o firmy z kremami, tylko rodzje kremów.Wymieni mi ktos?

Gość Iwonka84
Oczywiscie ze tak, cera tłusta tak samo potrzebuje nawilzenia jak cera sucha lub normalna. Sama mam bardzo tłustą cerę, świece sie zaraz po połozeniu pudru ale nie narzekam dlatego bo cena tłusta dużo dłużej wygląda młodo, cera sucha starzeje sie srednio 10 lat wczesniej :)

Gość Iwonka84
Odzywcze, nawilzające, moze byc nawet tłuste kremy stosuj na noc, bo to na pewno nie zaszkodzi twojej skórze, natomiast na dzien oczywiscie matujące, chodz nie musisz ich stosowac jesli nie przeszkadza ci swiecenie sie cery, mozesz na dzien tak samo nawilzające, bardziej tłuste.

Gość ale chyba
jesli chodzi o cere tłusta, to nie nalezy uzywac do niej tłustych kremów, przeciez ta cera i tak jest tłusta.nalezy przeciez ją ''odtłuscic''

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
no ja tez to widze inne kolezanki biegaja z kurzymi łapkami a ja jeszcze nic:)

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
podrzuciłam ci artykuł przeczytaj.Przejdz sie do drogerii i zobacz jaki duzy asortyment kremów ma cera tłusta.?Nawilzyc to nie znaczy natłuscic nie myl pojec

Gość ale chyba
''Nie należy używać kremów tłustych, najlepsze są preparaty nawilżające (kremy i emulsje), dostarczające składników odżywczych, które poprawiają ukrwienie skóry i regulują wydzielanie gruczołów łojowych. Dobre efekty dają peelingi (1-2 w tygodniu) i maseczki ziołowe do stosowania domowego. ''

Gość Iwonka84
"Ale chyba" nie masz racji, jestem konmetyczką, tłustą cere trzeba tak samo nawilzac jak suchą czy inna, kiedys tez probowalam sobie ją odtłuscic, stosujac kremy do cery normalnej albo tylko matujące, po 2 tygodniach mialam szorstką, brzydka i niezdrową cere.

Gość Iwonka84
TAK peelingi do cer tłustych rewelacja jak najbardziej:)

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
iwonka dlaczego ty jako kosmetyczka rowniez mylisz krem nawilzajacy z yłustym????

Gość Iwonka84
ooonnnnnnaaaa oczywiscie ze nie myle, po wyslaniu postu przeczytalam dopiero poprzedni:)

Gość nie lubie żeli to twarzy
jakos mi nie pasuja, czy w takim razie zamiast zelu dp twarzy moge uzywac do cery tłustej mydełka do mycia? a jesli tak, to jakiego?

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
zele sa idealne,ale jesli nie pasuja ci to moze pianki np antiacne flos leku z mydeł no ja czasem stosowałam siarkowe firmy barwa tyle ze po pewnym czasie skóra na policzkach bardzo mnie sciagała i zeby ja doprowadzic musiałam stosować mydło dove. Dove ma mydełko z peelingiem i teraz nowosc ogórkowe,ale ja jakos do mydeł przekonana nie jestem. A jeszcze protex ale nie stosowałam wiec nie pomoge w tej kwestii

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
iwonka a co powiesz na microdermabrazje firmy dax vulkanic matt?? Dla mnie rewelacja a ich maseczka sauna powalna na łopatki:)

Gość Iwonka84
Hmmm, najlepiej żel ale jesli już naprawde chcesz sprobowac czegos innego to mydełka dla dzieci, one sa hypoalergiczne i delikatne.

Gość Iwonka84
Mikrodermabrazja jest oki, ale wg mnie dla dojrzalszej cery na spłycenie zmarszczek, ja sie tym nie zajmuje, ja pazurki w szczegolnosci robie :)

a co to oznacza jak pisze na mydle''ph jest neutralne dla skóry''

albo''ph zasadowe'' to zasadowe to jest dobre czy nie?

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
znaczy ze ci nie zaszkodzi:) microdermabrazja po 35 rz mnie wiele nie brakuje,niestety:P

Gość ooonnnnnnnnnnaaa
niestety ja w tej kwestii odpadam,nie znam sie na tym zupełnie.Nie jestem kosmetyczką :)