Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i po ciążyyyy

jaka jest norma na cukier na czczo i...

Polecane posty

Gość i po ciążyyyy

po posiłku?miałam cukrzycę ciążową i chcę wiedzieć bo badam sobie glukometrem

Nie mam pojęcia, ale chciałam Cię zapytać o tą cukrzycę ciążową czy u Ciebie skończyło się tylko na diecie i czy dzieciątko urodziło sie o czasie?

norma to chyba od 70 do 115 na czczo tez miałam cukrzyce ciężarnych po ciąży wszystko wróciło do normy

Gość i po ciążyyyy
termin miałam na 19 grudnia jesli by gin liczył olus 5 dni jesli liczył by 7 dni to na 21 grudnia, mnie jednak wystawił na 19 grudnia i teg sie trzymałam. 22 grudnia pojechalam do szpitala lekarz zaproponował cesarke bo duze dziecko 4 kg ja sie zgodziłam odbyła sie cesarka 23 grudnia z rana a cały pn przelezałam w szpitalu i badali serce płodu. mała jest zdrowa jak diabli, silna. tylko miała zasinienie skóry bo miała mało miejsca juz w brzuchu. powiedzieli mi w szpitalu ze mogłam sie nawet zgłosić 2 tyg wczesniej a nie po terminie- bo tak mi powiedział lekarz ze mam przyjsc po terminie, jego nie było więc do szpitala pojechałam i dobrze ze tak sie skończyło. dobrze zenie czekałam jeszcze bo miałam juz przed samą cesarką rozwarcie na 2 palce jakbym zaczeła rodzic w domu niewiem jakby sie to skończyło dla mnie i dla dziecka!!!!niechce nawet myśleć. radze ci nie zwlekaj jesli masz cukrzycę bo dziecko moze byc duze i jak zaczniesz rodzic to juz bedzie za puźno:(

Gość i po ciążyyyy
była tylko dieta-dodam

Gość babajagaa.........
od 90 do 120

Dzięki. Jeszcze nie wiem czy to cukrzyca, ale być może. Wczoraj robiłam test 50 g glukozy i wyszło190. teraz muszę powtórzyć z 75 g i się okaże. Ja na pewno końcówke ciąży spędzę w szpitalu bo urodzę bliźnięta.