Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elilka 28

Doświadczne mamusie -pomóżcie

Polecane posty

Gość Elilka 28

Witajcie. Mam problem z moim 5 dniowym synkiem. Ciągle chce być przy piersi, pokazuje że jest głodny, je a jak go chcę odstawić to na chwilkę przysypia i zaczyna płakać. Znów go przystawiam do piersi, dwa razy pociągnie i zasypia. Jak pierś zabieram budzi się i płacze. Co robić? Wczoraj tak z nim leżałam 5 godzin aż w końcu gazy mu odeszły i zasnął. Karmię przez kapturki bo mam płaskie brodawki i może być, że dziecko łyka powietrze. Błagam doradźcie coś.

Gość oneczka79
ja swojego pierwszego synka karmilam przez kapturki i radze ci zrezygnuj z nich poki maly sie do nich nie przyzwyczai maly sam zacznie sobie radzic z twoimi brodawkami wyciagnie je sobie. a odradzam ci kapturki poniewaz jeszcze okolo miesiac i bedziesz produkowac za malo mleka. ja tak mialam i kolezanka ktora karmila przez kapturki tez. co do gazow to kup espumisan kropelki :)

Gość może mały nie jest głodny
tylko chce sie przytulic do mamusi ;)

Gość oneczka79
no moje dzieci jak byly takie mle tez bez przerwy siedzialy przy cycu i wlasnie tez mysle ze tu chodzi bardziej o zaspokojenie potrzeby bliskosci niz o glod

Miałam ten sam problem :) Albo będziesz silna i przetrwasz ten ciężki okres, około 3 miesięcy (czasami krócej, zależy od dziecka).. aż laktacja sie unormuje, dziecko zacznie szybciej zaspokajać głód, odruch ssania bedzie się stopniowo zmniejszać .. albo pękniesz i przestawisz na butlę. Z tego co wiem zdarza się, że kobiety nie wytrzymują 24h leżąc z cyckiem, nie mając czasu na siku ani na śniadanie. W każdym razie to normalne, więc sie nie przejmuj. Wszystko zalezy od tego czy masz silną wole :) Wytrwałości życze!

Skąd ja to znam... Godziny przy cycku, wieczny płacz, mało snu. Nie mogłam się załatwić, umyć, ubrać, zjeść śniadania, bo stale płakała i chciała być blisko. Po sześciu tygodniach zaczęło się poprawiać, a po trzech miesiącach było super. Beatka teraz ma roczek.

ja podałam dziecku smoczka, odruch ssania mial niezły wiec sie zasysał :) co do kapturkow są rewelacyjne, nie powodują ze dziecko rani Tobie brodawki a to jest dopiero ból, nie rezygnuj, bo jak masz płaskie a dziecko sie zle zassie to bedzie bolało... wierz mi a sutek sam sie wciagnie w kapturek i w pewnym momencie nie bedziesz musiala go uzywac pozdrawiam