Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watpliowsci młodej mamy

panie po cesarce jestescie tu?mam pyt.

Polecane posty

Gość watpliowsci młodej mamy

ile wam sie goiła rana po cesarce ze juz jej nie czułyscie? po ilu dniach wstałyscie z łózka w szpitalu i jakie sa wasze wspomnienia

ja wstawałam od razu choć sprawiało to ogromny ból rana zagoiła sie juz po 7 dniach a po 10ciu zdjęto szew niestety blizne czuje sie nawet do pól roku, swedzi czasami pobolewa ale to normalne w koncu mięśnie brzucha zostały przecięte w poprzek ;)

Gość Jessy27
ło boziu zaś ten sam temat. Nie chce mi sie już o tym pisac. Znajdź stare topiki na ten temat.

Ja wstalam z lozka na drugi dzien po cesarce. Rana goila sie u mnie bardzo dlugo, poniewaz papralo mi sie i szwy mi sie rozeszly, a to dlatego, ze ciecie mialam pionowe, nie poziome. :(

Gość Jessy27
tak, na pewno od razu, może ze stołu operacujnego wstałaś i poszłaś na sale co?

Ciecie miałam o 7 rano,a z łóżka kazali mi wstać dopiero o 12 dnia następnego. Najgorzej brzuch bolał jak były szwy.Kiedy zostały ściągnięte(7 doba ) chodziło się zdecydowanie lepiej,bo nic nie ciągnie. Do miesiąca czułam ból brzucha oraz bolał mnie kręgosłup po znieczuleniu. Po3miesiącach po porodzie dostałam komplikacji gdzie wylągowąłam na 7 tygodni w szpitalu.

jasne ze nie ze stołu Jessy :):) podoba mi sie co piszesz a tak serio wstałam 12 godzin po...

Gość Jessy27
wstaje sie 24h po zabiegu z reguły. bój jak diabli ale do zniesienia jak dali głupiego jasia. Goiło sie , hmmm, ja wiem,z miesiac, a czasami boli do dziś, tzn. prawie 2 lata po.

Gość Jessy27
w szpitalu gdzie bylam na 4-tą dobe wypisywali do domu. Ale ja byłam 9 dni bo maluch musiał antybiotyk dostawać. generalnie wracałam do domu w jeansach biodrówkach i nic mnie nie bolalo. Od razu byłam skazana na wysiłek fizyczny i ruch bo poród zbiegł sie z kupnem swojego mieszkania, i remontem i tak wszystko na raz.Nie oszczedzałam sie , nie miałam czasu na to.

Gość Jessy27
nie wiem jak jest po ogólnym , ale mialam zewnątrzoponowe. W kręgosłup. Przyszedł anastezjolog- za sam wyglad 5 lat- szramy na gębie, - tylko fajki mu brakowało. ale znieczulenie zrobił 1 klasa, nic nie bolało. wogóle. nawet po wszystkim.

Gość Dydzia
ja o 10 mialam cesarke a o 18 kazali mi wstac z lozka przy znieczuleniu miejscowym, po miesiącu blizna mi juz wogole nie przeszkadzala, teraz jestem 4 miesiace po drugiej cesarce i tez od okolo dwoch miesięcy nie odczuwam. Oba cięcia miałam poziome

ja miałam znieczulenie miejscowe, wstałam po 24 h. W piatej dobie zdjęto szew i potem już było zdecydowanie lepiej. Dziś jestem prawie 4 lata po ale nadal jak chcę coś dzwignąć czy gwałtownie wstać z łóżka to czuję dyskomfort tak samo jak śpię na brzuchu