Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość syla1111

Klinika w Czechach dr LIBOR POLAK

Polecane posty

do MAJKA1105 jak cie meczy udzielanie sie na w/w temat to tego nie rob a nie unos sie tak dziewczyno ,po co te wywody ???dlatego ze dziewczyny sa ciekawe?czy dlatego ze zaprosilam dziewczyne na wizaz bo sama tam trafilam,nie rozumie cie.szanuje twoje zdanie ze niemasz ochoty pokazac swoich piersi nikt cie za to nie skrytykowal przeciez a juz napewno nie ja,ale smieszy mnie ze tak reagujesz debilne tematy ???to nie odpisuj ale sa osoby ktore sa przed operacja i moga na forach liczyc na porady zyczliwych forumowiczek:-)ja sama do nich naleze i mam mnostwo na ktore dostaje odpowiedzi,zgadzam sie kazda porod przezywa inaczej ale wiekszosc z nas pyta z ciekawosci i zwyklej potrzeby tak samo z cyckami jest I NIKT PODKRESLAM NIKT NIE KRYTYKUJE CIE ZA TO ZE NIECHCESZ ICH POKAZAC I TO NIEJEST KWESTIA WYLUZOWANIA:-)MASZ SWOJE ZASADY I OK,SPOKOJNEJ NOCY POZDRAWIAM:-)

Gość Majka1105
Oczywiście zgadzam się z Amanda 313131,wkurza mnie to,że ktoś,kto pierwszy raz pojawia sie na forum i ni z gruchy ni z pietruchy...pokaż mi swoje cycki...nie jest to dla Ciebie dziwne???Dla mnie jest,bo to rzecz indywidualna,intymna,i nie jest to dla mnie takie oczywiste,że powinno sie zaspokajać ciekawosć pierwszej lepszej osoby,która Cię o to poprosi...Niektóre osoby przesadzają,bo od str.1 do 19 piszą ciągle te same pytania i ciągle ktos nowy ma ten sam problem....Doktor wielkośc dobiera i tak ostatecznie na stole operacyjnym,ja miałam mieć 550 pod mięsień,a dostałam 600 częsciowo pod mięsień,częściowo pod gruczoł...Pisałam wcześniej,ze jest dużym ryzykiem dla zdrowia,że niektóre kobiety widzą lekarza tylko na drugi dzień przy wyciąganiu drenów i nigdy więcej już nie wracają...Mam inne zdanie na ten temat,bo jest to poważna sprawa,dziewczyna która miała operacje w tym samym dniu,co ja,dostała martwice...Niestety o niemilych przypadkach nikt tu nie chce pisać,opowidać o ryzyku,następstwach,skutkach nieporzadanych...wszystko jest takie śliczne,bo się ma nowe cycki,bez względu na wszystko....Gdyy ta zainteresowana pani chciała,żeby jej opisać jak to wygląda,jak samopoczucie po pół roku,to proszę bardzo!A nie z grubej rury...ja o czymś innym,a ta POKAŻ CYCKI....Dlaczego ta ZAINTERESOWANA sie nie wypowie,nie odezwie sie więcej,tylko w Twojej osobie znajduje OBROŃCE...Pomyśl...Ja mam ciągle ten sam problem,który mnie dobija...wciąż nie mam czucia i nie wiem czy się cieszyć z poprawy wyglądu nowego biustu,czy plakać,że jest coś nie tak...Czytałam różne opinie na forach i kazda tylko się podnieca jakie ma cudne cycki,ale jak widać jestem odosobnionym przypadkiem...pomimo 6 wizyt u doktora...Każda chce ,żeby było idealnie i nie dopuszcza do siebie myśli,że będzie coś nie tak...Mam nadzieje,że teraz rozumiesz dlaczego nie uwazam za stosowne,aby pokazywać całemu światu efekty operacji....ja nie potrafię się tym tak cieszyć,jak inne dziewczyny,a zaspokajać czyjąś ciekawość....bez sensu...każda wie na co się pisze,każda ma rozum i niech przemyśli swoją decyzję,nie sugerując się czyimiś efektami operacji,bo efekty to nie wszystko...Są jeszcze inne aspekty...Ja się zdecycowałam,bo chciałam poprawić swój wizerunek i samopoczucie,ale nie pytałam nikogo jaki ma rozmir,czy to boli,czy nie,bo to rzecz indywidualna,a doktor odpowiedział na wszystkie moje pytania...łącznie z tym,dlaczego nie mam czucia...to jest niestety jedno z powiklań i skutków ubocznych...byłam ciekawa,czy miał ktoś podobny problem,bo może jest coś,co można jeszcze zrobić i jakoś sobie pomóc,bo uwierz mi...uczucie nie jest przyjemne...Pozdrawiam:)

do Majka milo bylo przeczytac Twoja wyczerpujaca odpowiedz,nie staje w obronie jednej osoby tylko odnioslam wrazenie ze masz problem z zyczliwoscia bo powiedziec NIE kazdy ma prawo jest to zrozumiale niewiedzialam o Twoim problemie teraz wiem dlaczego masz takie mieszane odczucia i rozumie Twoje nastawienie :-)przykro mi ze u Ciebie nie obeszlo sie bez powiklan,i mam nadzieje ze to da sie jakos odwrocic albo minie samo:-)kazda ktora sie decyduje ma mnostwo watpliwosci wlacznie zemna czyms sie sugerujemy pytajac o rozmiary piersi czy implantow,doszukujemy sie informacji negatywnych rowniez i ja osobiscie biore je pod uwage.Jest to powazna decyzja zgadzam sie z Toba i kazdy ma swoje przeslanki ze decyduje sie na taka operacje.Ja osobiscie mam miske b wiszaca nieladnie i zanim zaczelam szukac info,bylam pewna ze chce podniesc piersi pomimo iz zmniejsza sie do miski a po,mailowaniu z dr.polakiem ktory doradzil mi wypelnienie piersi implantem zaczelam intesywnie szukac pytac i co ??zaspakajam ciekawosc i nic wiecej bo nadal niewiem zbyt wiele procz jednego albo sie zdecyduje albo zrezygnuje bo ja wiem ze moze pojsc cos nie tak ale na starcie przeraza mnie rozmiar imlanta ktory mi zaproponowano tzn.450cc brzmi jak dla mnie ogromnie tymbardziej ze mam 160 wzrostu i 57kg waze niechce miec cyckow wiekszych od wlasnej glowy chce tylko by nie wisialy i niewiem co lepsze??a z ryzykiem sie licze i kto nie ryzykuje ten niema:-)pozdrawiam i trzymam za Twoje czucie kciuki by wrocilo:-)

Gość Majka1105
Do Amanda 31 31 31-Byłyśmy z koleżanką na konsultacji u dr.Lucaka w Ostravie,ale oglądała nas tylko jego żona,która jest kosmetologiem,,botoxy te sprawy,ale niby też sie zna...Kolezance zaproponowała do małego rozm.niezbyt duży implant a na moje zwisy poradziła tylko podciąganie za 24 tys.koron,a po pór roku implant...To mnie trochę przeraziło,bo 2 operacje...Zdecydowałyśmy sie na Polaka i tu okazało się,że bez podnoszenia można u mnie zastosować implant.Koleżanka ma 450 i uwierz mi,ma przepiękny biust,nie jest mega olbrzymi,jest zajebisty!Końcową decyzje doktor i tak podejmie wraz z zespołem na sali operacyjnej,bo wkładają ci wkładki,które pompują do odpowiedniego rozm.i widzi jak to wygląda...Sadzają Cie i mają obraz wygladu nowego biustu.Do operacji nie jestes intubowana,dostajesz epidural i słodko śpisz.Na nogi zakładasz pończochy przeciwzakrzepowe,ubrana jesteś w swoje majtki,dodatkowo zakładają Ci kitel,po operacji budzisz się na sali obok ju na łózku...Na zawołanie dostajesz środki przeciwbólowe,ale też po jakimś czasie każą wstawać i chodzić,żeby krew szybciej schodziła-drenami do pojemnika...Piersi są mocno ściśnięte,dopiero rano doktor rozwija i wyciaga dreny-mnie to bolało,koleżankę mniej,ale za to ja szybciej doszłam do siebie i mniej boleśnie to przeszłam...Miałam 2 zwisy po karmieniu dziecka,nosiłam rozm.C,ale dopychany stanik wkładkami...masakra!Miałam kompleksy na punkcie piersi,więc poszłam za ciosem...Nie żałuję,ale męczę sie z tym brakiem czucia...Mam b.duży biust-600ml.implant,ale do mojej budowy i ilości skóry,która była do wypchania-jest super efekt:)Ja nosiłam opaskę uciskową 2 tyg.a stanik 3mies.-po 2 mies.ubierałam tylko w domu i na noc...Jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć-pytaj!Klinika jak PRL,ale jest czysto o obsługa super.Doktor jest ok:)Pozdrawiam:)Powodzenia:)

Gość do majka
tez mam zwisy i sie troche tym interesowałam, bylam tez na 2 konsultacjach 1 w Posce a drugiej w Czechach i lekarze zgodnie powiedzieli, ze jak sa takie piersi zduzym nadmiarem skóry i wsadzi sie duzy implant to dobrze wyglada zaraz po operacji-natomiast juz kilka lat później moze tak naciągnąć skóre że piersi mogą wylądowac na brzuchu. Oczywiście nie życzę ci tego ale przeraża mnie ta beztroska waszego doktora w szafowaniu wielkością implantów i dobieranie ich nastole. Taki zabieg robi się na wiele lat a nie zeby efekt był ładny zaraz po. Weźcie sobie to dziewczyny pod uwagę :)

Gość majka nie strasz
jak to dostała martwicę???????????????????? przecież martwicy się nie dostaje w dniu zabiegu? skąd to wiesz? to przecież bardzo poważne powikłanie!!!

Gość anetka32
witam dziewczyny....ja jestem juz 5 dni po....wczesniej myslalam tylko o tym aby juz to bylo za mna a teraz modle sie aby wszystko bylo ok....mam 164 i waze 61 kg a doktor wlozyl mi jak dla mnie za duze wkladki.Mam jedna 550 druga 600.....narazie ten rozmiar mnie przeraza....od drugiego dnia po operacji nie biore srodkow przeciwbolowych,ale spanie i wstawanie z lozka jest dla mnie koszmarem...dobrze,ze ciagle podnosi mnie moj facet...piersi bola i mam wrazenie jakby chcialy mi eksplodowac......mam nadzieje,ze bede miala czucie w piersiach i bedzie wszystko dobrze.....powinnam sie cieszyc a sie zamartwiam....

Gość mam pytanie????
na jakich implantach dr Polak pracuje? chodzi mi o firmy i czy dostaje sie u niego jakies certyfikaty i gwarancje na implanty bardzo proszę o info :)

Gość Majka1105
Normalnie MARTWICA!Widziałyśmy się tydzień po operacji,potem 2 tyg. i wiem o tym problemie...Mam z tą dziewczyną kontakt,miała podciągane piersi,nie wiedziała co się dzieje,ale dostała gorączkę,z blizny wyciekała ropa,miała to czyszczone-stąd o tym dobrze wiem!Nie sądzę,aby po kilku latach skóra pod wpływem implantów miała się naciągnąć do pasa,bo po to są takiej wielkości implanty,żeby je odpowiednio zastosować wedle potrzeb...Po to też wkłada częściowo pod mięsień,a częściowo pod gruczoł!Jak ktoś chce,to niech czeka ze swoimi zwisami aż się zestarzeje,to sprawa każdej z nas,po co dupe zawracać,jak wszystko się wie najlepiej...o efektach wypełnienia obwisłej skóry...Nikt nikogo do niczego nie namawia,wię dziwie się że niektóre osoby podziwiają,lub krytykują te,co już mają powiększone,ale same ciągle szukają dziury w całym...Martwica i brak czucia to najczęsciej spotykane powiklania,więc niech każda wie na co się pisze!!!!Nie straszę,ale podałam 2 przypadki z operacji,które były tego samego dnia...troche pechowego...

Gość Majka1105
Do amanda 31 31 31-widzę,że sama prosisz dziewczyny,żeby Ci wysylały zdjęcia po operacji...po co Ci to oglądać,każda ma inną budowe,inną ilość skory do wypełnienia,więc efekty też są różne...Widzę,że zdanie masz wyrobione i na podst.2 konsultacji juz wiesz,że po takim wypełnieniu dużymi implantami na starość bedą wisieć do pasa...to będzie na starość,jezeli będzie...ale naukowo tego nikt nie stwirdził,a doktor patrzy na efekt na stole,bo musi tak dobrać,żeby nie były zbyt małe,ale też aby niezbyt duże...i to tyle o NASZYM doktorku i dopasowaniu rozmiaru...

do MAJKA1105 Ciebie nie prosze niebardzo wiem gdziie to widzisz wiec o co halo???na wizazu widze sporo i niemusze prosic glupia niejestem i wiem ze u kazdej wyjdzie inaczej itd a ja pytam o wymiary tzn wage i wzrost i ewentualny rozmiar implantu by sobie modz wyobrazic efekt i poznac zdanie dziewczyn czy oby nie za duzy rozmiar im sie wydaje,ale spoko juz sie naogladalam:-)super cycolkow roznych rozmiarow i uwierz mi dziewczyny chetnie wspieraja i dziela sie a raczej chwala chetnie swoimi nabytkami:-)a mnie chyba nie zakazesz ogladac co??ps ja nic nie pisalam o naciagnietej skorze wiec to chyba nie do mnie te info co??pozdrawiam:-)))

do Majka1105 a ja mam konsultacje przed soba tak wiec niestety pomylka ,pozatym jesli wyrazalam sie o wiszacych cyckach to tylko tych ktore mam obecnie,a nie co bedzie na stare lata,chodz decydujac sie na operacje trzeba o tym myslec by na te stare lata miec kase na wymiane imlntow lub usuniecie:-))

Gość Majka1105
Do Amanda 31 31 31-na stronie 17 prosiłaś o fotki annnnnaaa....chyba już zapomniałaś...Nie pamiętasz też ,co pisałaś do mnie,że ten nasz doktorek dobiera implanty na stole,żeby wyszły fajne po operacji,Ty pisałaś do mnie o zwisach po kilku latach,bo byłaś na 2 konsultacjach i powiedzieli Ci,że najpierw trzeba je podciągnąć,bo do takiej ilości skóry nie wklada się implantu,bo będą za parę lat do pasa...czy to nie są Twoje słowa?Chyba nie bardzo wiesz co i do kogo piszesz,bo wypierasz się wszystkiego...Wiesz,a może zaprezentujesz nam swój biust teraz,a my-te po operacji-dobierzemy Ci wspólnie rozmiar...Taka praca zbiorowa i nie jedno doswiadczenie może być dla Ciebie CENNĄ wskazówką...Jedź do doktora,jest to najwłaściwsza osoba,która konkretnie odpowie na wszystkie Twoje pytania i wątpliwości na temat czy się naciagną do pasa,czy nie....Nie wiem dla kogo są produkowane rozm.600,skoro masz w tym momencie gotową odpowiedź co do ich zastosowania i późniejszych efektów...O moją kase na wymiane po latach się nie martw,nie musiałam na to brać kredytu,ani latami oszczędzać,żaden to wielki koszt!Powodzenia-Pani ciągle szukalska i spragniona niustannie wiedzy...Nie zaczęłam ciągnąć z Toba tego pisania,zwyczajnie zwróciłam się do EMOTICA odpisując co myślę na temat wysyłania zdjęć,a Ty się mądralińska wpierniczasz i zbędnie komentujesz moją odpowiedź-nie adresowaną do Ciebie-PODKREŚLAM!Życzę miłych wrazeń na konsultacji i będę czekać na kolejne CENNE uwagi z Twojej strony,myślę,że nie jedna osoba z nich skorzysta...:):):)Pozdrawiam:):)

Gość Majka1105
Jeszcze do AMANDA 31313Zaprosiłaś kogoś na wizaz do oglądania cycków,ciekawe czy są tam też TWoje,że taka chętna jesteś do podziwiania i komentowania...????Pośrednik z Ciebie w zaspokajaniu cudzej ciekawości,czy co?Skup się na własnej osobie,kto szuka,ten wie gdzie ma trafić...-Pani wszechwiedzący doradco!Co Ty samopomoc jesteś?Najbardziej się napinasz i wypowiadasz,a pojęcia o tym nie masz,to trzeba przezyć i tyle i nikt za nikogo bólu nie podzieli,ani implantow nie dobierze-zapamiętaj to sobie!Od tego jest specjalista pt.DOKTOR!!!

Gość Majka1105
Doktor Polak pracuje na implantach eurosilikon ,daje paszport po zabiegu,który stanowi dożywotnią gwarancje...Też o tym jest napisane na stronie doktora,jak i na kafeterii-trzeba czytać,jak się chce coś wiedzieć!

do Majka dziewczyno wyladuj swoja agresje na kims innym bo mnie to nie wzrusza ,Przyznaje pytalam o zdjecia Ann na stronie 17 nie pamietalam tego zwyczjnie i jakbys niewiedziala to kolezanka podala skaypa i w ten sposob moze pokazac efekt bo jej wygodnieJ,NIE WYPIERAM SIE tego absolutnie natomiast na zadnej konsultacji nie bylam POMYLILO CI SIE Z KIMS INNYM .Kolejna sprawa ja tez odpisalam na pytanie EMOTICA a to ty mnie zaczepilas bo ci sie nie spodobala moja odp.pod Jej adresem oczywiscie.CZytaj kochana uwaznie i pokolei bo pije od siebie taka zlosc ze gubisz sie co od kogo jest.Nie marwie sie czy sie naciagnie do pasa podaj stronke rozwazymy kto tam to pisal bo z pewnoscia nie ja:-)dla twojej informacji ja sie interesowalam podciaganiem tylko, ale po doradzie doktorka zeby wypelnic imlantem bez podciagania by uniknac blizn przeszlam na temat powiekszenia :-)ja rowniez niewiem dla kogo sa 600setki ale pewnie doktorek mnie oswieci O WYMIANIE IMLANTOW NIE PODWAZAM TWOJEGO ZDANIA ZE MAJA GWARANCJE DOZYWOTNIA ALE NASZA MLODOSC JEJ NIEMA JAK SIE POMARSZCZYMY TO NAWET DOZYWOTNIOSC IMPLANTA NIE POMOZE,JA O TWOJA KASE NIE MARTWIE SIE ABSOLUTNIE PISALAM OGOLNIE ZE TRZEBA SIE Z TYM LICZYC DECYDUJAC SIE NA IMLANTY,CZEMU TY DZIEWCZYNO TAK ODBIERASZ WSZYSTKO JAKBY BYLO TYLKO DO CIEBIE I NIKOGO INNEGO PRZEZNACZONE???KOGO TO OBCHODZI KTO SKAD MA KASE CHWALA CI ZA TO ZE DLA CIEBIE TO ZADEN KOSZT ZYCZE ABY STATUS SIE NIE ZMIENIL:-))SA TACY KTORZY ODKLADAJA BIORA KREDYTY I JEST TO JAKIS KOSZT I SA TEZ LUDZMI NIE GORSZYMI OD CIEBIE:-).JA MADRALINSKA NIE WPIERNICZAM SIE,TY WYRAZASZ SWOJE ZDANIE,I JA JE SZANUJE ALE NIE MUSZE SIE Z NIM ZGADZAC MAM PRAWO WYRAZIC SWOJE DO TEGO SA FORA A JAK KOMUS PRZESZKADZA TO NIECH SIE NIE WYSILA BY PISAC COKOLWIEK POD MOJ ADRES NIE ZMUSZAM DO CZYTANIA,ALE CHYBA SIE ZAPEDZASZ WYSTAWIAJAC OPINIE KOMUS KOGO NIE ZNASZ CZUJE OD CIEBIE SAMA ZLOSLIWOSC OD 1SZEJ TWOJEJ WYPOWIEDZI SZKODA ZE NIE WSZCZEPILI TROCHE ZYCZLIWOSCI JAK CYCOLKI WYMIENIALI:-)A CO DO MOICH CYCKOW POWIEM TAK SWOJE ZDANIE NA TEN TEMAT MASZ TAK?? A W CUDZE CHCESZ ZAGLADAC???SKORO BEZ POKAZYWANE K BIJESZ ZOLCIA BO KTOS COS NIE PO TWOJEJ MYSLI PISZE,NO COZ KAZDEGO SZKODA I POWODZENIA:-)

MAJKA MYSLE ZE OBYDWIE NIE OSZCZEDZALYSMY W ZYCZLIWOSCI I OKAZANIU KULTURY WOBEC SIEBIE DLATEGO Z MOJEJ STRONY MASZ PEWNE ZE JUZ NIC WIECEJ NIE NAPISZE BEZPOSREDNIO DO CIEBIE,JESLI CZYMKOLWIEK CIE URAZILAM TO BARDZO PRZEPRASZAM NIE MIALAM NICZEGO ZLEGO NA MYSLI MOZE SIE POPROSTU NIE ZROZUMIALYSMY:-POWODZENIA I ZADOWOLENIA Z PIERSI ZYCZE:-) BEZ ODPOWIEDZI PROSZE:-)

Gość Majka1105
Więc tak to już jest...Uderz w stół a nożyce się odezwą,,,nic dodać nic ująć...ale tak na marginesie...trzeba dokładnie poczytać swoje wypowiedzi,aby nie dać złapać się na opowiadaniu hostorii w 2 różnych wersjach...-jak to zrobiła PEWNA osoba...Faktycznie jestem baaardzo złośliwa i nieżyczliwa...bo mnie interesuje,co ktoś zrobił i z jakim efektem...nie wpierniczam się do takich spraw,uważam,że po to jest forum,aby wyrażać swoje poglądy,a moje są właśnie takie,jak napisałam...Cieszę się niezmiernie,że pewnej osobie pomogłam pamięć przywrócić,bo nagle zapomniała co pisze...rewelacja!!!Nie ma to jak KONTROLOWANIE tego,co się mówi,mając przy tym wstrętne nastawienie do innych,którzy się z tym nie zgadzają...Podłość i sarkazm bije od takiej osoby,a do tego wścipskośc nieziemska...Nie wypada nic innego,jak tylko pogratulowania charakterku i wspaniałej osobowości...:):):)POZDRAWIAM:):):)

Gość Majka1105
Wypowiedź z 10.11 godz.8:37-czy tam nie padło zdanie skierowane pod moim adresem???Druga wypowiedź-11,11 godz.23:13-kto napisał to do mnie?Pewnie ja sama....????:):):)

Gość Majka1105
Do PARNO-przeczytałam Twoją historię i jesteś dobitnym przykładem zagrożeń i powikłań,które mogą się pojawić przy każdej operacji...Znam osobę po operacji nosa i jej czucie wróciło po 8 mies.więc wszystko przed Tobą...bardzo Ci współczuję...Ja jestem po powiększaniu biustu i też nie mam czucia w jednej piersi,a koleżance,która miała operację w ten sam dień wdała się martwica,w Warszawie wylądowała z gorączką w szpitalu,czyścili jej to...było niezbyt ciekawie,ale teraz jest ok,jest b.zadowolona:)Większość osób na forum opisuje tylko jak to jest cudownie mieć COŚ nowego,poprawionego,ale o powikłaniach i dziwnych przypadkach prawie nikt nie pisze...może zwyczajnie ich nie ma,albo jest tak mało...Trzeba jednak mieć też taką świadomość...Ale-jak napisała pewna osoba-kto nie ryzykuje,ten nie ma...nawet,jeśli płaci się za to cenę zdrowia,lub życia...Gorąco pozdrawiam i życzę,aby wszystko wróciło do normy...:):)Powodzenia:):)

Gość anetka32
wczoraj bylam na kontroli i na korytarzyku spotkalam Grazie....dzis pewnie juz spaceruje z drenami....trzymam kciuki i zycze szybkiego powrotu do zdrowia......

Gość Majka1105
Jeśli nie ma się racji,a człowiek czuje się winny-wtedy przeprasza!-bo ma za co:):)

Gość monia5568
hej dziewczyny proszę was nie zgrzytajcie więcej miedzy soba! Każda z nas jest tutaj po to by sie nawzajem wspierac i sobie pomagac a nie zeby sobie jakies dziwne jazdy robic nawet sie tak naprawde nie znajac, jaki to ma sens? Nie traćcie swoich nerwów na niepotrzebne sytuacje, złość pieknosci szkodzi:-) a jak widac kazdej z nas zalezy zeby dobrze wygladac:-) Pozdrawiam serdecznie i miłej nocki życze.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się