Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caramella

Czy można spożywać Komunię będąc aktywną seksualnie kobietą?

Polecane posty

Gość caramella

Mam na myśli nie w małżenstwie

nie mozna :P i antykoncepcji tez nie mozna :classic_cool: to dla tych hipokrytow co komunię przyjmują a tablety łykają :P

Gość caramella
Ok, przyjmować Komunię, jacy Wy jesteście cholernie szczegółowi :O Chodzi o to, że zdaję sobie sprawę, że nie mogę zrezygnować ani z Komunii, ani z seksu. Ale jak to połączyć, przecież Kościoł nie uznaje seksu z miłości przed małżenstwem :/

Gość caramella
oczywiście mam zamiar w przyszłości wyjść za mąż, założyć rodzinę, ale... jeszcze nie teraz :P

kościól nie uznaje przedmałżeńskich stosunków seksualnych a ty będąc aktywną wyznawczynią tego Kościoła łamiesz jego zasady i tym sposobem grzeszysz, więc nie możesz przyjmować komunii świętej.

Powiem ci tak, że roochać się możesz do woli tylko nie mozesz robić OzP bo jak wystawisz ozór po komunie po uprzednim łykaniu :classic_cool:

Gość caramella
Chciałam aby temat został potraktowany poważnie.........

Gość dddddooooooooooraaaaaa
I ile jeszcze takich samych topikow zalozysz??

A ja mam dwa ptaki :) jeden na smyczy, a drugi się byczy :p Nowy dzień nastał, jeden spośród milionów Wiele tu już było tyranych kafe-lachonów Jest jednak warkocz-matka, kobieta, kochanka Jest KULT jej wielkiej doopy; jest do niej przepychanka szuflada mi się zacięła :o🖐️

11:54 [zgłoś do usunięcia] caramella Ok, przyjmować Komunię, jacy Wy jesteście cholernie szczegółowi Chodzi o to, że zdaję sobie sprawę, że nie mogę zrezygnować ani z Komunii, ani z seksu. Ale jak to połączyć, przecież Kościoł nie uznaje seksu z miłości przed małżenstwem :/ Pytasz nas, jak sprawic, by miec zezwolenie na postepowanie WBREW NAKAZOM KOSCIOLA (a czynisz to bez wyrzutow sumienia) i jednoczesnie przystepowac do Komunii -> NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI. Chyba, ze nie bedziesz sie spowiadac, ale oczywiscie Komunia taka nie ma zadnego znaczenia, co wiecej jest grzechem. Nie istnieje taka opcja, a samo pytanie swiadczy o hipokryzjii, wygodnictwie i nieznajomosci zasad Kosciola. p.s. nie jestem chrzescijanka, ale skoro ktos sie za takiego uwaza, niech trzyma sie zasad wiary

storczyku twoja poezja mnie zniewala ;) Doceniam to ze zadałeś sobie wiele trudu i musiałes wiele wysiłku umysłowego w to włozyc by napisac te cztery wersy :o czy myslałes juz o wydaniu tomiku wierszy ?

Może i religia katolicka jest obłudna, ale nikt nie każe ci byc praktykującym katolikiem. Bardziej od ksieży są ludzie którzy chodza do spowiedzi świadomie łamiac jej zasady. Ja rzadko chodze do spowiedzi, ale jak sie spowiadam to szczerze. Zawsze dostaje błogosławieństwo ale nigdy nie dostaje rozgrzeszenia. Układ jest uczciwy bo nie po to ide się spowiadać żeby pominąc połowe niewygodnych grzechów a potem wyrazić żal którego nie czuję

a troche tu troche tam :) Legia dobrze gogo :P popieram :classic_cool: ja juz 4 lata u spowiedzi nie byłam ;)

Warkoczyk a teraz poprosimy o usmiech :)

Warkoczyk i juz nam lepiej :D Muszę ci powiedzieć ze przyciągasz go jak magnes :D:D

Tak myslisz Viciu ??? Nie zauważyłam tego, myślę, że to raczej jego chęc kąsania mnie :( A ja trwam w swoim noworocznym postanowieniu :o

Gość ziimmma
to chyba dość proste. po spowiedzi postanawiasz chociaz przez 2 tygodnie nie być aktywną seksulanie, wtedy mozesz chodzic do Komunii. jak już zgrzeszysz, to nie przyjmujesz Komunii. Znam wielu ludzi, ktorzy tak robią.