Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

Jakie parówki dajecie swoim dzieciom?

Polecane posty

Gość mama córeczki

od czasu do czasu moje dziecko domaga sie paarówki, szczególnie jak jemy z mężem, zazwyczaj kupujemy morliny, maja nawet niezły skład w porównaniu z innymi, ale zastanawiałam sie nad takimi przeznaczonymi dla dzieci (np bobaski) , czy maja lepszy skład czy to chwyt marketingowy? a jakie Wy kupujecie?

musisz popatrzec na sklład i zobaczyc czy zawierają konserwanty a wiekszosc tak ja dawałam bobaski, smakowały dziecku nawet bardzo, są nawet takie z serem

Gość mama córeczki
a od jakiego wieku moge podawać? czy 1,5 roku to nie za wcześnie? a konserwanty to chyba wszystkie zawierają? bo jakby utrzymywaly swiezosc?

a znajdz teraz cos co nie zawiera konserwantów:o ja swoijemu dziecku nigdy nie dam parówki! nigdy przeciez tam daja najwieksze odpadki:o i nie wazne czy sa to morlinki czy nie morlinki:o

Gość mamka synka
Dużo osób mówi,że parówki to najgorsze gó.... i dzieciom nie powinno się dawać ich ,ale mój synek nie wyobraża sobie innego śniadania.. Też bym się chętnie dowiedziała,które są w miarę... (jeśli takie istnieją)

bobaski nie są złe z morlin tez robą niezłe parówki zresztą jak by nie patrzec wszędzie konserwnty, nawet w szynce, masle itd pilnuj aby nie było we wszystkim (nie da sie ominąć ich) a parówki sama uwielbiam, moje dziecko tez :) i jest zdrowe... nie ma co przesadzac i juz, najlepiej ograniczac a sa tez w sokach, napojach im mniej tym lepiej ale nie bez przesady

najlepsze [wg mnie] sa parówki BABUNI z SOKOŁOWA :D :D miodzioooooooo :D

Gość bobaski
moje dziecko uwielbia parówki odkad skonczylo roczek je je.

Gość mama córeczki
po przeczytaniu tego artykułu odechciało mi sie parówek: http://dziecko.onet.pl/9976,6,43,parowkom_mowimy_nie,artykul.html

Gość a ja polecam
parówki z Łukowa firmy Łmeat. tylko te odtłuszczone. smak najlepszy ze wszystkich parówek, lepsze nawet od tych z sokołowa. moja 2 letnia córka przepada za nimi.

kurde coś sie chrzani kafeteria. chciałam powiedzieć że nie we wszystkich parówkach jest to co akurat dziecko powinno jeśc. moja mała miała faze na parówki jakiś czas temu. teraz ma 3 lata i nie chce tego jeść . może i dobrze...

Gość u mnie w parafii jest
ja czasem-raz na 2 tyg. daje drobiowo parowke-jubilatke.Czasem kuipie cieleca.Paroowki sa beee-fakt,leiej unikac.Ale na nich moje dziecko nauczyło sie samodzielnego jedzienia.Jesli ktos daje je dziecku codziennie-przesadza

Gość rafoo
Nie karmcie tym dzieci w bobaskach jest 57% mięsa mechanicznie oddzielonego tzn. wrzuca się kadłub ptaka bez nóg, piersi, fileta gdzie mamy najlepsze mięso i ślimak wyciska je przez sito razem z chrząstkami, piórami, ścięgnami, trujecie dzieci polifosforanami.

Ja kupuję tylko Drosedki, można je dostać w Polo Markecie. Jedyne parówki, które nie smakują mdło i chemicznie. Moja córka uwielbia parówki. Poza tym starsza chodzi do przedszkola i tam często są parówki na śniadanie, więc tak zupełnie nie da się ich wyeliminować.

Gość karen_880
Gość aga89
nie rozumiem komentarzy typu w parowkach sa konserwanty. W kazdym produkcie zawierajacym mieso musza byc konserwanty inaczej taki produkt bylby niezjadliwy przez jad kielbasiany wytwarzany przez miesko! Kupujac parowki kochane mamy zagladamy na sklad im wiekszy procent miesa tym lepiej, nie moze byc skrotu MOM (mieso oddzielone mechanicznie - same skory, chrzastki i najgorsze rzeczy) Sama mam zamiar podawac paroweczki swojemu synkowi ale po roku narazie ma prawie 9 miesiecy, do tej pory jadlam Berlinki ale swojemu malenstwu kupie jakies dla dzieci jak znajde odpowiednie

Gość Absolutnie żadnych!
jak wiesz, parówki są produkowane z parówek. To najgorszy rodzaj wędliny i nie wolno tymi śmieciami karmić dzieci. Nie stać cię na ugotowanie normalnego kawałka mięsa, by podać dziecku choćby rozdrobnione, jeśli samo nie potrafi dobrze pogryźć, to przerzuć się na słoiczki, ale z parówkami daj sobie spokój. Jeśli nie wierzysz, spytaj innych, z czego to świństwo jest obecnie robione i w jaki sposób dziecku możesz zaszkodzić.

i nie pisz, ze NIE WOLNO...ty nie musisz karmic dziecka parowkami,ale wiekszosc dzieci je parowki i zyje i ma sie dobrze:D w tym moje:D ps.poczekaj az twoje dziecko pojdzie do przedszkola-wtedy zobaczysz jaki shit zywieniowy mozna miec w menu-parowki to przy tym male miki:P

i jeszcze jedno-jak moje pierwsze dziecko mialo z pol roku to tez bylam taka radykalna:D teraz przy drugimj uz mi przeszlo, co nie znaczy ze nie analizuje skladu na opakowaniu, staram sie kupowac wiekszosc zywnosci eko, nigdy w markecie mięsa ani warzyw czy owocow:)

Gość majajaja
Krew mnie zalewa jak czytam takie pierdoly!!Ludzie zarliscie cale dzieconstwo parowki i co??Wasze matki dawaly wam ta padline??Opamietajcie sie ,,ten swiat spada na psy..Nawiedzieone mamuski!!A w czym nie ma chemi i konserwantow??Nawet mleko modyfikowane je posiada??zaskoczone??moze przeczytajcie sklad..ehhh durne baby!!