Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polianna

Allegro już mnie dobija-gdzie sprzedać ciuszki dziecka!

Polecane posty

Zaczyna mnie już dobijać totalnie. Mam do sprzedana 100 ciuszków mojej córki, 2 foteliki i gondole. Niestety za nic w świecie nie jestem w stanie przebić się przez setki ofert KUP TERAZ. Dodatkowo nawet jeżeli coś sprzedam za 5zł to wszystko zabiera mi allegro. Jak wy sobie z tym radzicie? Gdzie jeszcze spróbować? Owszem jest jeszcze swistak.pl ale generalnie niczym nie różni się od allegro. Poza tym wczoraj dostałam jakiegoś maila ze strony kupito.pl ale tam może i jest dobra segregacja(nowe i używki) ale istnieją od 2 dni i boje się, że nic nie sprzedam. Jak wy sobie drogie mamy radzicie? Lepiej sprzedawać w pakiecie czy pojedyńczo? Ja nie planuje drugiego dziecka, a i za darmoche oddawać nie będe, bo kupowałam niektóre ciuchy po 80 i więcej złociszy.

Dobre zdjęcia i dokładne opisy to klucz do sukcesu. Bez tego nie sprzedasz za tyle za ile byś chciała.no i warunek, by ciuszki faktycznie były tyle warte, bo zwykła koszulka, w stanie dobrym raczej nie pójdzie za 15-20 zł a prędzej za 1-5 zł.

Gość pytanie mam do mam..
znam ten bol;/ ja juz odpuscilam, co z tego ze UDALO mi sie sprzedac cos za kuika zlotch, jak potem i tak allegro zabieralo prowizją! jak raz wrecz DOLOZYLAM do interesu- od tej pory nie sprzedaje ;/ wole kupowac. Choc znowu te koszty przsylki ;/

Witam. Jeśli ciuszki sa po małym dziecku to znaczy od 0-6 miesiecy lepiej sprzedawac w komplecie Jeśli dla starszego dziecka tak jak napisala poprzedniczka, dobre zdięcia, dobrze opisane Ja od kilku lat sprzedaje i kupuje na Alegro i z tego co zauwazylam włąsnie cieżko sprzedac po malutkim dziecku (o-6) bo tego jest pełno, dziecko jeszcze nie niszczy ciuszkow. Lepiej schodza ubranka w rozmiarze od 86 w zwyz i dla chłopczykow, bo dla dziewczynek wszedzie jest masa cudownych ubranek, a dla synkow niestety ale nie ma az tak duzego wyboru. Ja pisze to z własnego doświadczenie, poniewaz mam córke i syna i widze ze łatwiej jest kupuc coś corce niż synkowi

Gość z drugiej strony...
tak, ale jak ja patrze na ciuszki z allegro, to krzyczycie sobie od 5 do 10 (albo i wiecej?) zeta za stare, wyswionione jedne body.. do tego dolicząc koszty przesylki to sie po prostu nie oplaca! jakby byly cale zestawy, paki dla malucha to owszem, ale nie za jedna rzecz tyle kasy!

Gość animowana bonita
ja oddałam wszystko.. też miałam drogie ubranka (nowe z nexta). Na szcęście wiem do kogo trafiły - do dziewczyny, która w życiu nie kupiłaby nawet w tesco nowych.. poszukaj kogos kto na prawdę będzie ich potrzebował. oddanie na caritas itd to nie to samo

Ja nie sprzedaje body, bo uważam, że to tak samo jakby sprzdawać swoje gacie!! Chce sprzedać wyłącznie sukienki, spodnie, śpioszki, kurteczki itd. Jak jakaś mama chce body to może sobie faktycznie w tesco czy w lidlu za 9zł kupić. Owszem wszystko z Chin ale wydatek 25zł w H&M za jedno body to już lekka przesada.

polianna mozesz mi wyslac linka albo zdjecia ciuszkow? interesuje mnie roz 68 wzwyz

Gość oddaj dla biednych
Ja tak robie od lat , zanosze na plebanie do księdza , jest naprawde wiele rodzin potrzebujących. Na allegro się nie opłaca jak mówisz. Z twojej strony prowizja , ze strony kupującego przesyłka . U nas ksiądz okresowo zbiera rzeczy dla rodzin potrzebujących , ale zawsze można zanieść, oczywiście wyprane .

wiesz, jakby chciala oddac to pewnie mialaby komu, chce sprzedac i wcale sie jej nie dziwie, bo to jednak są pierniądze.

Ja też przestałam sprzedawać ubranka. Zbieram teraz dla mamy, bo otwiera lumpeks :) Wcześniej chciałam oddać do domu samotnej matki, ale moja mama potrzebuje teraz towaru. Ja sprzedaję książki, zabawki i na tym wychodzę. Używam generatora i dzięki temu za aukcję płacę max 35 groszy plus prowizja od sprzedaży.

mnie wkurza, ze ludzie sprzedaja ciuchy w zestawach, gdzie za sztuke wychodzi po 15 zl:Otoz to zdzierstwo:Ojeszcze koszt przesylki 25 zl:Okto to w ogole kupuje?:O

a ja mam ciuchy po Maksie w różnych rozmiarach i niby dla chłopców nie ma wyboru?! miałam wystawiony śliczny 3 cz. komplet na 74 i nic! tak samo body na 80cm z długim r. i też nic! już nie wystawiam, szkoda kasy

Gość takie tam male co nieco
najlepiej sprzedaja sie zabawki postacie z bajek karuzele etc ja w 20 min sprzedalam szczeniaczka uczniaczka ktory synka w ogole nie interesowal

Gość takie tam male co nieco
ja generalnie wiekszosc rzeczy oddaje kuzynce ale czasem cos wystawiam

Gość przesylka na e-bayu zabija

Gość licza sie tez komentarze jakie
ktos posiada

Gość ja tam nigdy na allegro nie
zarobilam-zawsze sie traci-jedyne co to to ze ci dana rzecz nie lezy i masz cos kasy zeby kupic jakas nowa badz uzywana rzecz

i mimo że dużo nie sprzedaję (mam córkę i synka) to przyznam się szczerze, że jednak najlepiej do tej pory udało mi się sprzedać dzięki ogłoszeniom regionalnym. Czytam, patrzę co kto potrzebuje i wysyłam maila, jeśli ktoś chce to robię zdjęcia, opis i wtedy dogadujemy się. Tylko, że ja czasami szukam kogoś kto chce kupić, bo najnormalniej dzieci 4 i 2 lata to już niszczą ubrania i większość z nich nawet wstydziłabym się oddać, bo te bardziej ulubione to są najnormalniej zniszczone

Gość nie sprzedawac a oddawac innym
ciezarnym

Gość ja sprzedaje tak
faktycznie 100 szt ciuchow to duzo jak na kupienie najeden raz - po prostu nie kazdego stac kupic 55 szt za 400 zl czy za ile tam sprzedają. Zrob z tych ciuchow mniejsze zestawy takie o wartosci np 50 zl , zaznacz na aukcji ze kupując na kilku aukcjach koszt przesylki tylko jeden. zdjęcia mozesz zrobic w komplecie np 3 fotkli i po kilka sztuk na jednym, daj dokladny opis do kazdej sztuki. Opisz ze nie palisz uzywalas dobrego proszku itd nie zatajaj zadnej skazy czy zmechacenia sladow prania czy uzytkowania . wystaw np ze dwa takie zestawy i ze trzy aukcje na sztuki z jakims ciuchem i zobaczysz co idzie. Mozesz tez dac licytacje ale nie dawaj od zlotowki jesli i tak wystawiasz minimalną cenę . To jest wkurzające wchodzisz na aukcje a tam cena min za ktora i tak placisz wiecej ty jako sprzedawca to lepiej wystawc np 39,99 i zobacz co dalej. Ja robie tez tak ze np patrze na podobne aukcje do mojej na licytacje i patrze kto byl drugi i nie wylicytowal i wysylam do niego email ze widzialam ze byl zainteresowany taką i taką aukcja i jesli chce to moge podac mu link do mojej aukcji na ktorej jest to samo za taką cene.

Gość ło matko to trzeba 24h na dobe
na allegro siedziec i sledzic

Gość ja sprzedalam
mialam na zbyciu kilka ciuszkow w rozm. 80 po mojej cocre. bylam zaskoczona jak szybko poszly. po prostu zrobilam z nich trzy male zestawy po 6 ciuszkow, ale takich konkretnych, w kazdym zestawie byla bluza, bluzka, spodniczka, spodnie, jakis sweterek. i do kazdego zestawu po 3 dniach dorzucilam gratisy: czapki, spiochy, skarrpetki itp. kazdy z tych zestawow poszedl za okolo 30 zl.