Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pękająca

Moje odchudzanie

Polecane posty

Gość Pękająca

Witam. Od kilku dni sie odchudzam , w topic w którym byłam jakoś nie funkcjonuje , więc założyłam własny. Będe sobię tutaj spisywać to co zjadłam. Kieruje sie prostymi zasadami. Odrzuciłam słodycze , tłuste potrawy , puste kcal , białe pieczywo. Oczywiście mam zamiar kiedyś tam sobie pzowolić np. na kostke czekolady ,aby nie wpaśc w paranoje. Jem w małych ilościach , ale tak ,aby nie być głodna .Nie mysle za duzo czy w mojej diecie jest wystrczajaco białka , weglowodanow czy tłuszczy ... po prostu nie mam do tego sił ... ;)) Zapraszamw szystkich chętnych do odchudzania ze mną :) Pozdrawiam.

hej ja sie chetnie przyłączę :) ja tez po kolei trafialam na topiki ktore po nkilku dniaCH umieraly smiercią naturalna ja osobiscie staram sie przede wszystkim ograniczacf kcal... i zmobilizowa sie do ruchu - z tym jest u mnie ciezko, tym bardziej ze nie mam zbyt wyczerpującej pracy :) i dlatego do tej pory nie mam prawie zadnych efektów ale co,ż staram sie wierzyc , że ze sie uda , nawet jesli bardzo bardzo powoli

Gość Pękająca
Kajsa witaj :) Cieszę się bardzo ,że nie bede sama :) Od kiedy sie odchudzasz ? Ile kcal zjadasz ? Bo ja chyba za mało ,ale to jakoś tak wychodiz samo ... od nastepnego tygodnia bede sie strała zwiekszyć o 100 kcal. Narazie mi wychodzi tak 500 - 600 kcal ,a to nie zdrowe ... Ja nawet nie wiem ile waże. Tak około 80 kg przy wzroscie 173 cm. To dużo ,ale wiem ,ze uda mi się schudnąć do lata. Narazie sie nie waze, dopiero za jakiś miesiąc hehee :) Myśle ,że napewno masz rację i UDA nam sie schudnąć :)) Ja mam duzo do zrzucenia ,a TY ?

ja wychodze z zalozenia ze ruch jest lepszy i wlasciwie kalorii nie ograniczam za bradzo - staram sie tak ok. 1 500 - 1700, - dlatego tez efekty sa powolne, ale z drugiej strony , jesli zalicze jakies obzarstwo w pizzerii albo cos podobnego, to nie tyje od tego, bo organizm przyzwyczail sie do wiekszych porcji ;) w zeszlym roku schudlam kilka kg , jedząc ok. 2 000 kcal i cwiczac godzine dziennie, wiec wiem ze to przynosi efekt tylko ze teraz jakos tak ciezko mi sie zmobilizowac do cw. na razie jest 73kg/167cm, chcialabym na początku schudnąc do 65, a pozniej sie zobaczy :)

hej dziewczyny:) ja tez zaliczylam pare topickow ktore odeszly juz w zapomnienie ;) moge sie przylaczyc?

Gość Pękającaa
Kajsa - masz racje ruch jest podstawą w odchudzaniu i dlatgeo mam zamiar sobie wykupic karnecik na aerobic i siłownie ,ale musze jeszcze poczekać na przyjaciolke. Ja nie potrafie sie zmobilizować do cwiczeń , mam steper w domu i chyba zaczne go uzywać. :) Hej Adziam ! :** Pewnie ,ze mozesz :) Razem bedzie nam razniej :) :*

witajcie ja sie odchudzam od 5.01, jem kolo 1000-1100 kcal dziennie i cwicze na orbitreku i abs 8 minut, chcialabym w ciagu 3 miesiacy czy do 5 kwietnia zobaczyc 6 z przodu, waze sie co miesiac zeby nie zeswirowac:) rowniez uwazam ze ruch jest najwazniejszy:) buziaki😘

kiedys wazylam 91 wiec juz troche za mna:) a moja waga docelowa bedzie taka waga w ktorej bede czula sie najlepiej, ale przypuszczalnie mysle ze kolo 66-67:)

witaj:) ja w swoim imieniu dziekuje za doping 😘 aha kochane zapomnialam dodac ze mam 179cm, boze jaka ja jestem roztrzepana..:P

Cześć dziewczyny ! Strasznie się ciesze ,ze jestesmy razem hehehe :)) Napewno na, sie uda wszystkim podołać , muismy miec tylko wiare w swoje możliwości :) Jeszcze raz witam :**** Ja przed soba mam duzo do zrzucenia. 15 kg ... DAMY RADE !!! Co dzisiaj jadłyście ciekawego ?? :) Ja właśnie idę na zupke ;))

pekajaca dziekuje:) ja dzisiaj zjadłam: sn. serek wiejski light II sn: jabłko a teraz ide podgrzac obiad: 2 małe gołabki w sosie pomidorowym:) jesli mi to wystarczy to na kolacje tylko jeszcze activia truskawkowa a jak nie, to zawsze mam grejfruta:) a ty pekajaca co zjadłas?:) ja tak z 12 jeszcze mam do zrzucenia wiec podobnie:)

A ile dwa goląbki maja kcal ? Z ciekawości pytam , bo sie nie orientuje hehee :)) :* Ja dzisiaj zjadłam : Rano kisiel z mandarynką Teraz zupe , pozniej zjem sobie kilka mandarynek i jak bede miała jeszcze ochote to jogurt. Tak naprawde strasznie dzisiaj mam zły dzień i kolezanka mnie zdołowała hahaa , najchetniej bym nic do ust nie brała z desperacji , nawet nie mam ochoty ... ehh ... Nie masz takich mysli ,ze jeszcze tyle do zrzucenia ? Bo mnie to czasami dręczy hehee :))

moja dieta to brak diety ;) hehe nie no ograniczam slodycze i weglowodany ogolnie ale jem wszystko ok 2000kcal dziennie moja broszka co cwiczenia, codziennie i nie ma ze boli i mam efekt 5kg w 1.5 miesiaca :) a dzisiaj jadlam sniadanie - jajecznica z 2 jajek + kromka chlebka razowego z szynka 2 sniadanie jogurt sliwkowy + dwa lupetitki ciasteczka zaraz bede jadla smazona nozke kurczaczka w pieczarkach z ryzem a potem lece do znajomych na urodzinki ich coreczki wiec bedzie tort, ciasta i winko :)

Sprawdziłam na tabeli - 250 g golabka to jest 270 kcal , czyli nie tak dużo. Tez pomyśle nad takim obiadkiem :)) Ja dzisiaj tak samo powinnam miec torcika , bo mojej sasiadki dziecko konczy rok ,ale zrezygnowałam hehee :)) po switach itaks ie najadłam tych ciast

hej dziewczyny, moge sie przylaczyc? :) bylam przez tydzien na diecie norweskiej, ale stwierdzilam, ze jest bezsensu i postanowilam od dzisiaj po prostu ograniczac kalorie i tluszcz, slodyczy nie jadam, wiec nie czuje za bardzo tego wyrzeczenia ;) mam 168 cm i waze ok. 68 kg, chcialabym schudnac 15 kg. a oto co dzisiaj zjadlam i polecam: sniadanie: 1 pomidor, 1/2 bulki z ziarnami - 89 kcal II sniadanie: jogurt truskawkowy, plasterki selera i marchwii - 164 kcal obiad: brokul, piers z kurczaka (smazona bez tluszczu i bez panierki) - 127 kcal czyli na razie wychodzi w przyblizeniu jakies 380 kcal, a jestem zdrowo najedzona i nawet zaskoczona, ze na razie tak malo tych kalorii sie uzbieralo!

Aly lilen :)) Witaj :)) Widzę ,że masz całkiem podobną dietke do mojej :)) Fajnie ,ze do nas dolanczasz :) Ja mam 15 kg conajmniej do zrzucenia :) Napewno do lata nam się uda :)) Stosowałam kiedys norweska i trcohe schudłam , ale ile dokładnie to nie wiem. :))

na norweskiej bolal mnie zoladek i wprawdzie nie wazylam sie, ale po ciuchach czulam, ze zeszlo mi max 2kg, a nastawilam sie na wiecej przy rygorystycznej diecie. teraz sama ukladam sobie jadlospis, jem 5 posilkow dziennie, najpozniej o 18, nie lacze weglowodanow z bialkiem i nie popijam w czasie posilku (tylko pol h przed lub po)

ja wlasnie wcisnelam 5 sucharkow- niecałe 200 kcal:) sn: serek wiejski light- niecały- ok.150kcal snII- jablko- 60 obiad: golabki - max 350kcal przekaska- suchary 5 szt.- niecale 200kcal kol: activia- 120 kcal:) idealnie:D z ruchu: zaliczone po sniadaniu 30 min orbitreka przede mna kolo 20.30-21 - 20 min orbi plus abs 8 min na basior:D dzien zaliczam do super udanych:D

Fantastycznie dziewczyny ! :) Musimy teraz tylko brnąć do celu :) U mnie też gładko poszło :) W dodatku pokusiłam się na steper i poćwiczyłam sobię 20 minut - mało ,ale to dopiero poczatki :) Będzie super , mówie Wam :****

pekajaca podaj jadlospis dnia dzisiejszego:) spoko z czasem uda sie wydluzac czas cwiczen:) pamiuetaj ze kazdy ruch jest cenny:)

No to tak : Ś : kisiel z mandarynką Ob : Zupka jarzynowa Pod : 4 mandarynki Kol : Jogurt natualny mały. :))

Dziękuje ,ale nie ma czego , bo to tak troche nie zdrowe jest ... heh ,ale nie mam ochoty bawic sie i komponować , liczyc węgl. i tak dalej , nie mam sił na to haha , a głodna wcale nie jestem , bo zupa bardzo syci :)) Bede sobie zwiekszała co tydzine po 100 kcal az dojde do tysiaca , bo narazie jak na moje oko ten moj jadłospis wynosi 500 - 600 kcal. Masz plany na jutrzejszy dzień co do menu ? ;)

Gość arctg
mozna dołaczyc?

jutro jestem na uczelni dosc duzo to tak z posilkow: sn: activia i 2 suchary- ok 200 kcal snII- jablko 60 kcal obiad: serek wiejski i 2 suchary ok 330 kcal podw: 3 suchary- 120 kol: activia 120 suma ok 930 kcal ruch: 30 minut orbi + abs 8 min brzuch wieczór: mecz w siatkówke- liga międzyuczelniana:) spadam cwiczyc kochane im szybciej tym lepiej, z glowy bedzie:) a juz mnie tak nogi po tym 30 minutowym orbim w poludnie hehe:D