Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pękająca

Moje odchudzanie

Polecane posty

Gość marzycielka21
nie wiem czy wytrzymam- jedz spagetti ale tylko malutka porcje, a bez slodyczy da sie zyc kwestia przyzwyczajenia. a raczej odzwyczajenia.

nie wiem czy wytrzymam :D:D no cos ty:):) to przeciez dudnie od poczatku ze mozna jesc normalnie i chudnac :D ja jem ziemniaki, makaron, slodycze, chlebek ale rozsadnie i np raz w tygodniu i co? 5kg do tylu bez wyrzeczen ide do kolezanki i moge zjesc ciasto, torta napic sie wina czy piwka moge zjesc placki ziemniaczane trzeba cwiczyc:) odchudzanie to nie katorga, to nie wyrzeczenia, dieta nie trwa do konca zycia chodzi o zmiane zywienia po co sie katowac? ok . ja juz wiecej nic nie mowie bo jeszcze ktos mnie posadzi o madrzenie sie :P:P:P:P

Gość nie wiem czy wytrzymam
hehe:) czyli jeden slodki dzien w tygodniu z caistem to nie przestepstwo? a jutro śledzik w ramach obiadu? :D

aaa dodam, że nie ćwiczę.. najwyżej 20-50 brzuszków wieczorem

nie wiem czy wyrrzymam- owszem mozna ale np jeden kawalek a nie a drugi, rzeci, czwarty.. jeden i koniec, a wieczorem ciwczenia zeby to spalic:) ja nie jem slodyczy bo sie juz odzwyczailam, moze dopiero cos slodkiego zjem na swieta wielkanocne:) ale to wiadomo z umiarem:)

zastanow sie nad cwiczeniem skakanka, hula hoop - cos co jest przyjemne:) pomoze w rzezbieniu sylwetki, w spalaniu tluszczyku jak bedziesz malo jadla i nie cwiczyla spalisz miesnie nie tluszcz wiesz..ja mam tak. wiem ze moge sobie pozwolic na kawalek ciasta poniewaz mam swiadomosc tego ze to spale :) ale dodam ze nie przesadzam ze slodkim odkad zmienilam tryb zywienia nie kupilam sama z siebie nic ze slodyczy jednyne cukrzane rzeczy jakie zjadlam byly w gosciach ;) ale byly, nie odmowilam sobie bo po co :) ja sie tam z odchudzaniem nie spiesze ;) meza mam, slub za mna, dziecko mam hihi ;) najgorzej nie wygladam, teraz chudne dla przyjemnosci dla sprawdzenia samej siebie ile moge:)

Cześć dziewczyny :) Widze ,że znów nasze grono się powiekszyło :) Świetnie ! Ciesze się ,że sobie dobrze radzicie z dieta i tak madrze do niej podchodzicie. Ja troche nie potrafię. Najchętniej szybko bym zrzuciłam wszystko ,ale to błąd. Heh , całay czas zwiększam ilość kcal ;)) do 1000 musze dojść powoli. Jak tam wasze samopoczucia ? Po pieciu dniach jeszcze nie mam kryzysu , ale wszytsko przede mna i musze sie przygotować hahaha :)) Dzisiaj zjadłam : Dwie kromki Wasa z srekiem smarowanym Zupe pyrzna pomidorową Na podwieczorek moze zjem banana - chociaz nie wiem a na kolacje Jogobelle z musli ta co ma 200 g :)

widze ze topik pieknie sie rozwija :)) ja wczoraj zjadlam dokladnie 1774 kcal - jak je licze tro lepiej sie z tym czuje dziosiaj tez podobnie zamierzam z tym ze na pewno dodam troche aerobkiu jestem juz po pracy wiec mam sporo czasu i glupio byloby go nie wykorzystac :))

Gość Kasiutka44
adziam... a powiedz mi jak możesz oczywiście Twoje przykładowe menu.Ja dziś zładłam Śniadanie: jajecznice z 2 jajek i herbatę gorzką II Śniadanie: Jabłko Obiadek: pomidoróweczka z ryżem (właśnie skończyłam jeść) No i kolacja została ale chyba jej nie będę jeść, bo w sumie nie wiem co ;p

jestem w pracy, orgomny głó przyszedl ;/ kryzys mam :D tak mi sie marzy kawalek ciasta... ech... a w domu jarzynowa...znowu... kryzys..

zadnego ciasta!:D wytrzymaj 2 dni a potem juz nie bedziesz pamietala o dobrosciach:) mysl o tym ze juz na swieta bedziesz mogla zjesc ciacho:)

kurcze dzisiaj zjadlam ryz z warzywami z takiej kuchni azjatyckiej, co prawda polowe porcji reszte oddalam facetowi, ale jakos mam wyrzuty.. mysle ze mial gdzie z 400 kcal wiec w sumie dzisiaj to z 800 zjadlam, a jeszcze activia na kolacje wiec do 1000 sie zamkne, tylko jakos tak dziwnie:P no nic zaraz zmykam na orbiego pomykac z 30 minut:D a potem kolo 20.30 znowu 20 min na rozgrzewke i wracam do abs:)a wam jak tam idzie, bo chyba dobrze co?:)

Kasiutka44 :) specjalnie dla ciebie ;) 1 dzien 3 kawalki weetabix + szklanka mleka + polewa (2 gruszki, garsc winogron,banan)+ garsc orzechow 3 kromki pelnoziarnistego chleba posmarowane awokado + 3 liscie salaty + pomidor + kawalek swiezego ogorka 1 kotlecik warzywny Jogurt sliwkowy Gotowana piers kurczaka w sosie pomidorowym (ze swiezych pomidorow) zawinieta w tortille + liscie salaty + 2 plasterki sera zoltego 2 dzien Jajecznica (3jajka) (200) + 4 lyzki fasolki w sosie pomidorowym (87) 2 pomarancze (146) + 5 suszonych sliwki (80) Talez ryzu (250)polany musem z jablek (126) i winogron i posypany cynamonem (80) 3 dzien cala rybka z puszki (makrela w sosie pomidorowym) zawinieta w dwie tortille kanapeczka jogurt sliwkowy 4dzien jajecznica (2jaja) + fasolka w sosie pomidorowym gruszka + jogurt sliwkowy 5 kotlecikow warzywnych 2kromki razowego chleba z lososiem w musztardzie i kawalkami swiezego ogorka hmmm...

berta_kasia - NIe masz sie czym przejmwoać , bo zjadłas odpowiednią ilość kcal hehe :) Bardzo dobrze sie trzymasz :*** Ja dzisiaj jednak jakas glodna byłam heh , lece poćwiczyć trochę :)))

wlasnie skonczylam i nawet jezdzilam nie 30 a 31 minut:) powoli bede zwiekszac czas zeby coraz wiecej wytrzymywac:) ja kolo 18.45 zjem activie i wsio:D

Berta brałaś therm line 2 ? Ja biore od 5 dni i codziennie przed sniadaniem biore pol godzimny ,a potem jak mam jesc to zbiera mi sie na wymioty. Eh ... może powinnam odstawić ? Troche nie chce , bo ten srodek mi głód zmniejsza ;)) Ale nie moge wymiotować. Już dwa rayz mi sie zdarzyło , nie chce wpaść w chorobe. Poradz mi cos kochana :* Smacznego jogurtu hehe :* Ja sobie jeszcze na steperku pocwicze troche ;) Pa :*

Gość Kasiutka44
adziam... dziękuję ślicznie :) Mi odchudzanie jak najbardziej dobrze idzie nawet nie czuję, że się odchudzam, bo chodzę najedzona :) Kolacji nie będę jeść, bo jak zjem obiad o 15 to już jeść mi się nie chce :P Jeszcze ćwiczenia 8 minut ABS no i 3 razy w tygodniu na basen. Mam nadzieję,że schudnę do marca chociaż 5 kg

ja sie przyznam do zjedzenia wlasnorecznie upieczonej pizzy - ale w wersji light w każdym razie dzisi juz nic nie zjem poruszam sie jeszcze tylko troche :))

Kasiutka slonce schudniesz i to conajmniej 5 kg!:) pekajaca bralam ale juz przerwalam bo mialam problemy ze snem:) ale dosc mi pomoglo:) jesli jest ci po nim zle to nie wiem moze zmniejsz dawke, a jak to nic nie zmieni to to olej! szkoda zdrowka 😘

Kajsa ważne ,że jeszcze pozno nie jest :)) Berta_Kasia - Dziękuje za radę , jak tak dalej bedzi emi nie dobrze to rezygnuje heheehe :)) A jutro ide w koncu po ten karnet :) Ciesze się haha :))

Gość Kasiutka44
no i kolacji nie jadłam :P chociaż trochę już mnie ssie w żołądku. Mam dziewczynki pytanie czy jak wstajecie rano to tez wam się nigdy nie chce jeść śniadań, bo ja to w ogóle nie jestem głodna i na siłę jem to śniadanie ale wiem ze to najważniejszy posiłek i wciskam go ;p

Gość arctg
hej dziewczyny- ja tez sie trzymam, tylko nie mam zbytnio czasu pisac-praca+studia, a sesja tuż tuż ;)

Kasiutka - ja wstaje o 6 rano a sniadanie jem dopiero ok 9 rano pije kawe, po niej herbatke zielona i dopiero sniadanie nigdy nie jestem glodna tak wczesnie a nawet jesli mi zaburczy w brzuchu to nie moge nic zjesc dopoki nie zrobie 8min abs a nie moge tego zrobic dopoki moja corcia nie jest nabawiona i moge ja odlozyc do lozeczka na te 8 minut a to ma miejscie dopiero ok 8 ;) taka mam musztre :P ja dzisiaj zjadlam 2kawalki wheatabix +mleko + banan + orzechy wloskie 5 suszonych sliwek + 4 biszkopty Gotowane udko kurczaka 2 kromki razowego chleba + 2 plasterki sera zoltego + kawalek swiezego ogorka Jogurt truskawkowy z musli niestety zero warzyw...ale nie mialam czasu :( wszystko na szybko dzisiaj jadlam + 8min abs + 50 min hula hoop + 30 min rowerku ide lulu paaaa do jutra

Kasiutka44 - Ja także nigdy nie mam ochoty na śniadanie ,ale ze wzgledu na to iż jest wazne jem je :)) Ja takze lecę :) Dobranoc :*

ja jem sniadanie ale tam minimum po godzinie od wstania hehe:) jak nie je sie nic wieczorem to rano tez sie jesc nie chce, jakbysmy sie opychaly na wieczor to rano musialybysmy leciec do lodowki:D

Etapy zrzucania wagi Często po pierwszych dnia odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania: Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu Do zrzucenia wagi potrzeba więc wytrwałości i konsekwencji.

a mi waga sie zatrzymala od paru dni...hmmm..ani w dol ani w gore... dzisiaj zwiekszylam ilosc brzuszkow o 1 powtorzenie na kazde cwiczenie i moze odstawie na pare dni totalnie pieczywo niech to cholerstwo sie zrzuci te 5 kg spadlo latwo i teraz juz sie chyba zacznie pod gorke :( zwlaszcza ze ja filigranowa nie jestem i mam grube kosci jak dobije do 65 to bedzie max wiecej to beda juz skora i kosci a ja jednak tylek i cyce chce zachowac ;) chocby dla meza no nic to... dzisiaj owoce, jogurt i herbatki :)

wiem, ze sie ruszasz, ale moze po prostu zwieksz.. i kochana powiedz mi bo chyba tak u ciebi wyczytalam dlaczego cwiczysz abs na czczo??:O

poniewaz rano brzuszek jest odprezony, nie jest pelny, nic sie nie przewraca w zoladku :) chodzi o to zeby nie spalac posilku ktory sie zjadlo 2 godziny wczesniej ale ten tluszczyk ktory juz jest odlozony wieczorem robie godzinne cwiczenia na cale cialo tak sobie ustalilam:)