Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika567569

czy mam nowotwór?

Polecane posty

niedawno zrobiłam prześwietlenie zatok. na opisie zdjęcia pisało że mam polipowaty cień średnicy ok 8-10mm na ścianie bocznej lewej zatoki szczękowej. obawiam się że mam cystę. czy wiecie coś na ten temat???????????pomózcie!!!!!!!

Gość fddddddfg
no masz polipa.

lekarzy nie ma u ciebie w miescie??? ty na forum pytasz o takie powazne sprawy ?>>> :D

Gość polip to jakiś twór
niekoniecznie nowotwór, ale może nim byc. Na pytanie czym jest polip odpowie tylko badanie histopatologiczne.

Gość sweden
Kobieto polip to zmiana, a nie nowotwór!!! Oczywiście każda zmiana niesie za sobą ryzyko, ale bez przesady. Ja miałąm plipy na wiązadłach głosowych. Nie dałam usunąć operacyjnie i ku zdziwieniu zszokowanego ordynatora pewnego szpitala wyleczyłam się w 6 mcy ziołami. Więc nie martw się na przyszłość, bo są ciekawsze rzeczy do roboty.

Gość polipy powstają
prawdopodobnie od zarażenia wieusem brodawczaka ludzkiego, wirus jest przekazywany podczas porodu przez zarażoną kobietę swojemu dziecku dopiero teraz się o tym dużo pisze, dlatego kobiety z objawami infekcji HPV (kłykciny kończyste, opryszczka intymna) powinny rodzić przez cesarkę

no wiem że to nie jest nic poważnego. ale od lekarza usłyszałam że jest to prawdopodobnie cysta a nie polip. to ja juz nie wiem...

Gość tajemniczy 777
polipy zatok to nie nowotwory, bardzo rzadko z polipow albo cyst robi sie nowotwor ja mam wykryte polity/torbiele cysty zatok od 3.5 roku, a mam je zapewne z 15 lat.. i zyje... minusem jest przewlekly kaszel i katar ale u kazdego polipy/cysty wywoluja rozne objawy jesli objawow brak, to mozna je zostawic i obserwowac mozna usuwac operacyjnie, mozna probowac lekami, a czasem moga sie one nawet sie zabsorbowac samositnie ja przymierzam sie do operacji, ale tylko dlatego, zeby usunac wiecznie zatkany nos i kaszel (z powodu wydzieliny z zatok splywajacej do gardla) jak Ty nie masz zadnych objawow, to sie nie przejmuj az tak bardzo, ale oczywiscie skonsultuj z dobrym laryngologiem

Gość chanelparis
wez idz do lekarza,bo tutaj cie tylko wystrasza :( predzej cie tu w nerwice wpedza niz sie czegos dowiesz

objawy to ja mam od dawna. ciągły katar i wydzielina spływająca do gardła to dla mnie codzienność. no ale jak mówicie że żadko robi sie z tego nowotwór to pewnie macie racje:)

ale z tego co zrozumiałam to tajemniczy napisał że polipy to to samo co torbiele. a torbiel to przecież nowotwór. no to ja juz nie rozumiem:):) ale jesteście pewni że to polip?? dziekuje za strone:*

Gość udajesz glupia
to czy to nowotwor stwierdzi badanie histopatologiczne ... narazie to tylko gdybanie;/ A w sumie to jestes niezle walnieta, gdybym sie tak bardzo bala jak ty na drugi dzien bylabym w szpitalu ;/

ja sie nie boje. a na to forum wchodze tylko po to żeby porozmawiac z innymi ludzmi bo może mają większe doświadczenie. wchodze tylko po to żeby mi pomogli i doradzili!!!!!!!!a nie żeby ktos mówił mi że jestem walnieta!!! jestes tu tylko po to żeby kogoś obrazać??jak tak to lepiej nie wchodz tu więcej bo ludzie oczekują tylko pomocy, chyba zapomniałas po co to forum jest

Gość tajemniczy 777
polip to polip a torbiel to to samo co cysta i w przypadku zatoki, to nie jest to nowotwor.. czasem trudno rozpoznac czy to polip czy torbiel na podstawie zdjecia male cysty moga zostac cale zycie o ile nie powoduja objawow u Ciebie srednica polipa albo cysty 8-10 mm to bardzo malo, ja mam w prawej zatoce cyste zajmujaca 1/3 zatoki a w drugiej zatoce mialem zacienione 80% zatoki i zylem... a teraz zrobilem nowe zdjecie RTG i podobno w tej lewej zatoce sama cysta (?) sie zabsorbowala w wiekszosci, tak powiedzial jeden laryngolog, ale ja jestem sceptyczny, moze po prostu zdjecie zle wyszlo, bo w koncu przeswietlenie jest malo dokladne w porownaniu z tomografia.... ale tomografii nie nalezy robic za czesto bo t bardzo duze promieniowanie ide za pare dni do innego laryngologa, zobacze co on powie suma sumarum przymierzam sie do zabiegu na zatokach i moze takze na zabiegu zmniejszenia malzowin w srodku nosa, bo mam wiecznie zatkany nos

czyli prawdopodobnie masz nowotwór. i też mam nadzieje że to tylko to zdjęcie żle wyszło i nie masz cysty. a tez Ci sie zaczeło z polipów czy odrazu miałes torbiela??