Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykupicha

NIE DAM ANI GROSZA NA WOŚP

Polecane posty

Gość bez odbioru
AnnMari, wydatki fundacji (KAŻDEJ) są jawne, każda fundacja ma obowiązek PUBLIKACJI sprawozdania finansowego), wystarczy poszukać.

a ja na tą akcję zawsze daję być może dlatego, że dzięki nowoczesnemu laserowi moje dziecko kiedy miało 1 miesiąc uniknęło operacji i skończyło się na naświetlaniu co do reszty- rozumiem, że promocja akcji kosztuje, że pan owsiak też nie żyje za wszy natomiast rzeczywiście niektórych uczestników nie rozumiem- są ludzie którzy licytują rzeczy o większej wartości niż suma jaką zabrał szanowny pan kupicha za koncert- bo ich stać! i chcą! widać pana kupichy nie stać .......na taki gest;) osobiście uważam, że w akcji liczy się dobra zabawa i spontaniczność - mogą równie dobrze grać małe regionalne zespoły- po prostu za brawa- stąd nie rozumiem dlaczego pan owsiak zgadza się na płacenie takich honorariów zamiast szukać po prostu kogoś tańszego albo z większym sercem;)

poprawka- przeczytałam pudelka i widze że pan owsiak swoje zdanie na ten temat- słuszne zresztą ma- o ile mozna wierzyć pudelkowi chociaż w 10 % ;)

dlaczego pan owsiak zgadza się na płacenie takich honorariów ike no własnie p.Owsiak od tego sie odzegnuje ... to raczej władze miasta w porozumieniu ze sztabami takie imprezy nakrecaja ... Wyscig gwiazd w ramach wielkich finansowych stawek Dobrze napisałas.... Jak ludzie maja przyjsc na taka impreze to przyjda nawet jak by wystepował Gracjan Roztocki i niepotrzebne w tym momencie jest sprowadzanie gwiazdki typu pan foka wydra za 30.000 tysków na reke ... tylko po to by zarobił na bogu ducha winnych dzieciakach

niedźwiadku to proste bo przy okazji akcji pana owsiaka miasto ma za to- rekamę a i wiele firm sprzedających w tym czasie np piwko- niezłe zyski z którymi pewnie z jakimś urzędnikiem chętnie się dzielą- oczywiście w ramach podziękowania za umożliwienie sprzedaży;)

nic na to nie poradzisz szkoda nie dawać na akcje dzieciakom tylko dlatego , że jakiś chujek na tym zarabia

cofnęłam się do poprzedniej strony o tym sprzęcie, który niszczeje mówili swego czasu w wiadomościach- więc osoba, która o tym napisała nie zasięgnęła owej informacji w kolejce po kartofle- chociaż z tego co pamiętam miał być przekazany do innej placówki by nie stać i nie niszczeć z drugiej strony takie wpadki są wszędzie- to nasza polska rzeczywistość

niedźwiedź też wolę płacić bezpośrednio na tego typu akcje- ale ta jest dla mnie szczególna

Gość jsususudydd
up

Gość spocona w basenie
ludzie kochani piszecie, że sprawozdania wośp powinny być jawne i są. proszę wejść na stronę wośp w zakładkę sprawozdania finansowe za rok 2007. jest tam bilans i rachunek zysków i strat. należy przejść do rachunku zysków i strat. mamy wyszczególnienie. część z was pisze, że owsiak nie zabiera dla siebie. na wynagrodzenia przeznaczono w roku 2007 około 800 tys zł, pozostałe przychody finansowe też są ciekawe. odsetki bankowe - 400 tys zł. pod rachunkiem jest wyszczególnienie przychodów i kosztów. ogromna część pieniedzy poszła na zakup sprzętu i popieram to, bardzo szczytny cel, ale są również takie pozycje które mi się nie podobają jak np organizacja woodstock - 2 mln zł nie popieram tej lewackiej imprezy i uważam, że te pieniadze nie powinny byc na to przeznaczone skąd się biorą te odsetki bankowe? ano pewnie z tego, że po finale cała kasa na jakiś czas idzie na konto oszczednosciowe, stąd te odsetki. na koniec widzimy wynik finansowy netto dzialalnosci fundacji jest to 2 mln zysku netto! pytanie jest co sie dzieje z tymi pieniędzmi skoro jest napisane, ze nie są wyplacane w postaci dywidend. podsumowując owsiak wykonuje bardzo szczytne zadania, ale myslenie ze on nic z tego nie ma jest mysleniem bardzo naiwnym,nie nalezy jednak wylewac dziecka z kąpielą pozdrawiam

ike szczególne z czym ? ze cel w tym roku jest taki a nie inny ? ??? moze osobiste sprawy ? zwiazane z orkiestra ? bo dla mnie jest to jedna z wielu akcji charytatywnych jakich mase jest w polsce

Gość hauajauayata
a ja tam dałam 50 zł na orkiestre

Gość asdas
I wychodzi typowy Polak - znaleźć dziurę w całym, zrobić ferment i się pocieszyć, ze miało się rację. 1. Owsiak i jego fundacja - to jest ogromna praca i to przez cały rok. Kto ma pracować? Sorry, ale rękami wolontariuszy nie zrobi się wszystkiego, a nikt nie przyjdzie pracować za darmo. Tym bardziej, ze trzeba się temu naprawdę poświęcić, a nie odwalać kichę bo nie płacą. Zatem 800 tyś na płace jest potrzebne. Dlaczego ludzie nie pracują za darmo? bo nikt nie zapłaci za nich rachunków ani nie nakarmi ich dzieci w imię idei itd. KAZDA FUNDACJA ma pracowników wolontariuszy i pracowników STAŁYCH, którym trzeba płacić. 2. Odsetki - oczywiście,że pieniądze zebrane wchodzą na konto. A konta mają to do siebie, że są oprocentowane. Zakup sprzętu to nie jest kwestia pięciu minut - trzeba zrobić przetargi, poczekać na oferty, rozstrzygnąć itd. To gdzie ma być ta kasa? W sejfie Owsiaka? W skarpetkach babć? W domach wolontariuszy? Wchodzi na konto i procentuje, bardzo dobrze że tak się dzieje - jest dodatkowa kasa chociażby na pensje dla ludzi z fundacji. 3.Branie kasy przez artystów - i tu też są dwa końce kija. Potępiam jakieś straszne kwoty typu 30 tyś Wydry, Kupichy itp ludzi. jest jednak druga strona medalu. Żeby taki Kupicha wystąpił potrzebny jest sztab ludzi - którzy podłączą sprzęt, zadbają o nagłośnienie itd. Niech artysta nie bierze kasy przyłączając się do akcji - wiadomo, ze koncert przyciągnie ludzi -> będzie więcej kasy, ale niech ktoś opłaci techników, elektryków itd... 4. Koncert - nie jestem fanką muzyki tego typu jaka grana jest na Woodstock, ale wiem, że sporo młodzieży tego słucha i wcale się nie wkurzam, że oś takiego jest organizowane. Przynajmniej coś jest robione I bardzo się cieszę że istnieje WOSP bo jak na razie to państwo daje dupy. To zasrany obowiązek RP wyposażać szpitale w sprzęt, robić badania przesiewowe itd. Płacimy podatki, ale jak zwykle - podatki idą na wszystko- partie polityczne, ogromne pensje dla darmozjadów posłów, ministrów, dyrektorów w ministerstwach, budynki, imprezy, samochody....dlatego jestem wdzięczna, że ktoś taki jak Owsiak potrafi i że dzięki niemu w zapyziałych wiochach gdzie diabeł mówi dobranoc, a szpitale są na poizomie średniowiecza dostarczany jest sprzęt...bo jak na razie nikt inny nie zajął się takimi sprawami...a Owsiak tak.

Gość puh
Rzeczywiście, jak Kupicha i Cugowski chcą kasy za występ na WOSP, to etycznie jest to co najmniej dwuznaczne. Ale z drugiej strony, zwiewny przyjacielu, żeby wyjąć - trzeba włożyć. To podstawowa zasada nie tylko pozyskiwania kapitału (a sprzęt kosztuje).