Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykupicha

NIE DAM ANI GROSZA NA WOŚP

Polecane posty

Gość hehe. xD ja pomagam
A ja przed chwilą wróciłam, bo zbierałam pieniądze właśnie na Wośp. Myślę, że to najlepsza akcja jaka działa ! Mieszkam za granicą, ale w Belinie już dziewiąty raz jest również WOŚP. i koło polskiego kościoła, bardzo hojnie dawali, bo sama z przyjaciółką, uzbierałam ponad 100 euro . nie licząc jeszcze innych z puszkami... :P Więc, zobaczymy co powiecie, jak wasze dzieci nie będą na niczym badane, bo przecież, NIKT PIENIĘDZY NIE PLACI !!! Pozdrawiam. Wybieram się na koncert, i będę dalej zbierać !

Gość a w calej europie
badaja dzieciom sluch i wykonuja inne potrzebne badania i jest odpowiedni sprzet i zadnych owsiakow tam nie ma i zaden orkiestry co styczen nie graja.

Gość gwóźdź programu
Sprzęt ze składek zdrowotnych powinno kupować państwo. Płacę złodziejskie podatki, a i tak gówno z tego.

Gość osoba_trzecia
Nie dajecie na orkiestrę, tylko na ratowanie życia dzieci - to jest zasadnicza różnica. Jak komuś Owsiak nie odpowiada, niech sam zorganizuje podobną zbiórkę - łatwo krytykować innych a samemu nic nie robić :( Te pieniądze ratują życie!

Gość a w calej europie
dokladnie. placi sie skladki ale jak chce ie isc do okulistry czy dentysty to iak trzeba prywatnie bo na nfz mozna sie nie doczekac

Gość a w calej europie
tak ratuja, co nie zmienia faktu ze to panstwo powinno zagwarantowac. na orkiestre moge dac ale mam tez prawo powiedziec swoje zdanie

Gość osoba_trzecia
Gwozdziu - płacisz podatki a dzieci i tak umierają na zbyt pózno wykryte nowotwory - skoro czujesz się z tym dobrze, to twoja sprawa :(

Gość bez odbioru
Oczywiście, że to z podatków POWINIEN być kupowany sprzęt. Tak samo jak POWINIEN być pokój na świecie, ludzie POWINNI czuć się bezpieczni na ulicach, politycy POWINNI być uczciwi i dbać o dobro kraju, uczniowie i studenci POWINNI się uczyć :-o No i? Na całym świecie istnieje coś takiego, jak trzeci sektor - NGO, czyli Organizacje Pozarządowe, które wypełniają lukę pomiędzy potrzebami społeczeństwa a możliwościami państwa. WOŚP jest ngosem. W organizacji PRACUJĄ ludzie, którzy wykonują ZAJEBIŚCIE ciężką pracę. Myślicie, że zadanie Owsiaka polega tylko na wyskoczeniu raz w roku w TV, pokrzyczeniu, pomiotaniu się przed kamerami? Zarzut, że jego żona zarabia 10 tys PRACUJĄC w księgowości? Pracuje, to zarabia, no i? Biorąc pod uwagę rząd wielkości kwot, jakimi obraca, odpowiedzialność, itp. uważam, że są to po prostu przyzwoite pieniądze. A że żona? A nie wpadło Wam do głowy, że ona po prostu jest osobą WSPÓŁTWORZĄCĄ organizację od zera? Żeby rozkręcić taką imprezę, trzeba włożyć w to bardzo, bardzo, bardzo wiele pracy. I za taką pracę należy się zapłata. Bo to nie jest coś, co można zrobić "po godzinach"! Natomiast inną kwestią są gaże "artystów" :-o Tutaj pełna zgoda - za koncerty charytatywne nie bierze sie kasy

Gość aaa moim zdaniem
a nie zastanawiacie sie za co żyje owsiak przez caaały rok? przez kilka dnia zbierze taka kase że może i owszem kupi jakis tam sprzęt,ale z reszty kasy sie juz nie rozlicza...

Gość romigo
pralnia brudnych pieniedzy pod hasłem szczytnej imprezki.....

Gość nie am tesz grosza i tak jest

jak mój eksmąż miał wypadek to przyjechała po niego karetka kupiona przez wośp, korzystał z respiratora z serduszkiem i elektronicznych strzykawek z serduszkiem. podejrzewam że wykorzystano w jego leczeniu również inne sprzęty kupione przez fundację Jurka. daję i będę dawać do końca świata i jeden dzień dłużej.

Gość ewa ....
Dlaczego wam się wydaje. ze Owsiak kradnie :P . Przecież jemu koścół, urząd skarbowy i porokurator cały czas patrzy na ręcę. Przecież koścół katolicki tylko czeka aż mu się powinie noga, wtedy mieliby satysfakcję bo to satanista itp. :D On napewno nie żyje przez rok z tych pieniędzy, czy wyście poszaleli :), myślicie że to by się nie wydalo ???? :D Trzeba przyznać że Owsiak robi naprawdę porządną imprezę i kupuje fantastyczny sprzęt. A rola państwa , nie te czasy, nie ten kraj.

Gość ewa ....
moja córka miała badanie słuchu , leżała w inkubatorze . Też będę płaciła do końca świata :)

Capo di tutti Ale jak widać do kościółka chodzisz, księdzowi jak przyjdzie po kolendzie też coś wrzucisz, jak przystało na porządnego wiernego cappo akurat sie mylisz...nie bede ci sie tłumaczył czy daje ksiedzowi czy nie ,bo to nie ma najmniejszego znaczenia w temacie,ale dla zasady ci powiem ze akurat byłem z chrzesniakiem na Jasnej Górze gdzie szopka jest zajebista atrakcja dla dzieciaków,z całym tabunem zwierzat :P

Gość frufru
"myszzzzzzzz - A ponadto w żadnym szpitalu nie widziałam jeszcze sprzętu z "serduszkiem". Jestem ciekawa, gdzie one są... Macie jakieś dane?" malutki dzieciak mojej koleżanki z pracy dostał od Owsiaka pompę insulinową, córeczka mojej przyjaciółki leżała w inkubatorze z serduszkiem, więc mam dowód, wierzę i wspieram! miasto - Koszalin, już nie wojewódzkie ale jeszcze nie zadupie. WOŚP działa. a jak ktoś za wspomaganie chce kasy, to niech się za siebie wstydzi. bojkotuj glupiego Kupiche, a nie WOŚPa.

Gość aaa moim zdaniem
co się czepiasz katolików...księdza któych chodzi po kolędzie itp. czep się jehowych czy innych którzy nie mają wyboru w płaceniu na swoją "wiare".. Odemienia się "księdzu"- tak na przyszłość

Gość frufru
"a w calej europie - badaja dzieciom sluch i wykonuja inne potrzebne badania i jest odpowiedni sprzet i zadnych owsiakow tam nie ma i zaden orkiestry co styczen nie graja. (...) dokladnie. placi sie skladki ale jak chce ie isc do okulistry czy dentysty to iak trzeba prywatnie bo na nfz mozna sie nie doczekac" "gwóźdź programu - Sprzęt ze składek zdrowotnych powinno kupować państwo. Płacę złodziejskie podatki, a i tak gówno z tego." owszem, tylko co ma Owsiak do tego? Owsiak jest jedyną szansą ze ta kasa trafi tam gdzie ma trafić, a nie w kieszenie ministrów i innych... jak polski system będzie działał inaczej i to za co płacę faktycznie będzie szło na to na co płacę, to WOŚP nie będzie potrzebny. dopóki różne żłoby KRADNĄ te pieniądze to WOŚP musi grac...

Dzisiaj na TVN 24 niejaki pan Hołdys bardzo pieknie sie wypowiedział w kwesti wynagrodzen artystów pokroju doda czy kupicha.... Czy beda w stanie chociaz połowe oddac z tego co zarobili wystepujac pod szyldem WOSP ? i czy bedac na scenie nie bedzie im wstyd sie przyznac do tego ze kasujac kilkanascie tysiecy zł za odegranie paru kawałków ze swojego repartuaru ( bo koncertem tego nie mozna nazwac ) robia krzywde tym dla których ta pomoc jest potrzebna .... na koniec p.Hołdys rzucił piekne pytanie pani Kuleszy .... czy jest pani pewan ze oddajac swoja wygrana z programu Taniec z gwiazdami jest pani pewna tego ze wylicytowana kwota z tego auta nie pojdzie na pokrycie kosztów i wynagrodzenia pazernych artystów....?

Gość rOpInChuót la tak tak
Owsiak jaki b nie był pokazuje że można : -pracować z młodzieżą -że ,,naród może zrobić coś sam dla siebie,, -z własnej woli -że inwestowanie w dzieci to najlepsza forma lokowania na przyszłość -że jeszcze cynizm nie ogarnął wszystkiego -że serce nadal jest znakiem miłości ... to że w pobliżu kręcą się hieny ...tak jest zawsze..

Witam wszystkich! Nie mam do całej tej imprezy tak restrykcyjnego podejścia, że nie dam ani grosza...Ale faktem jest ,że Owsiakowi żyje się nieźle... Zwiedza z córkami cały świat , bądź co bądź właśnie za te zebrane pieniądze...Kiedyś już się z tego tłumaczył...że pieniądze zebrane na WOSP są przeznaczane na sprzęt medyczny, ale również na pensje dla niego i jego wspólpracowników,na utrzymanie biura i takie tam...Generalnie na ogólnie pojęte utrzymanie fundacji... W związku z tym uważam, że wszystkie te wydatki powinny być jawne!!! Nie tylko to co na WOSP zarabiają artyści,ale również to ile zarabia rocznie Owsiak, jego współpracownicy itp...Piszę o rocznych dochodach, ponieważ Owsiak przygotowaniem Orkiestry zajmuje się okrągły rok. Nie łudźcie się...To nie jest tylko praca na jeden weekend w roku... Słusznie też ktoś dzisiaj zauważył żę całe to ŚWIATEŁKO DO NIEBA teżpochłania spore koszty...a możnaby te pieniądze zainwestować w coś bardziej wymiernego... Nie odbieram Owsiakowi zasług, On rzeczywiście robi wiele dobrego, ale gdyby to wszystko było bardziej transparentne, uniknąłby wielu spekulacji...

moim zdanie skoro niektórzy są tacy madrzy to czemu sami nie założą własnej fundacji czy czegoś podobnego do WOŚP?... Ciekawe komu by sie chciało organizować ogólnopolską akcje pomocy? owsiak bierze pieniadze na które zapracował... żeby zorganizować taką akcje potrzeba wielu miesiecy przygotowań, trzeba sie nastaw w urzedach itp. itd... kiedy wiec Ci ludzie mają pracować?

krytyczne oko wszytko fajnie :) ja podziwiam pana owsiaka ze tak pieknie idzie z ta akcja przez 17 lat :) nawet sam chodziłem z pucha na pierwszej WOSP :) Ja tylko nie popieram jednego ..... a mianowicie całej tej otoczki zwiazanej z ta akcja ...jakies swiatełka do nieba ,jakies przyzwolenie na okrótnie wielkie gaze dla pseudoartystów którzy pobierajac wielkie sumy pieniedzy nie dosc ze zarabiaja na bogu ducha winnych dzieciakach potrafia byc do tego stopnia bezczelnie ze wchodzac na scene spiewaja dla publiki z playbacku :O

Gość ja nie mogęęę
w Polsce za wszystko cię zjadą-facet zrobił więcej dla innych niż wy wszyscy razem przez całe życie to go musicie trochę skopać- i poprawić sobie samopoczucie:O

a co ma zrobić Owsiak jak artyści chcą kase? przecież jakoś ludzi trzeba zachecić zeby wyszli na miasto i dawali kase ;) dlaczego on ma być winny że nasi wielcy artysci sa tak pazerni? Ludzie chyba chcą zlinczowac nie tą osobe ;) moim zdaniem te światełka do nieba tez przyciagaja ludzi, komu by sie chciało wychodzić wieczorem w mróz? specjaliści napewno przeliczyli co sie opłaca i na czym można zarobić... pozatym w gre wchodzą zbyt duże pieniadze wiec z pewnie cała prokuratura i pół polski patrzy na to jak są lokowane pieniadze ;)

Gość ja nie mogęęę
a jak wszystkich oburza że do działania fundacji,biura itp potrzebne są pieniądze:D niesamowite:D a Owsiak to powinien jeszcze nerkę sprzedać żeby biuro opłacić,ale i tak by po nim jechali-bo to Polska:) nikt nic nie robi-a tych co coś robią trzeba zjechac:)

a co ma zrobić Owsiak jak artyści chcą kase? no własnie o to chodzi ze Owsiak nie chce takich artystów którzy ciagna kase z wystepów w ramach jego akcji ... Dzisiaj na ten temat sie wypowiadał na konferencji prasowej ... Oznajmił ze jesli artysci ciagna od organizatorów kase to on takich artystów nie chce !!!! Nikt nikogo nie zmusza do wystepów w tego typu akcjach Tu chodzi raczej o wyscig zbrojen w ramach prezentacji miast itp... scigaja sie jeden przed drugim by pokazac ze ten czy ten jest najlepszy czy to czy to miasto jest naj bo u nich wystepuje Fell :O i tacy artysci pokroju dody czy komarenki zarabiaja krocie na tego typu imprezach smiejac sie w prosto w pysk głupkowatym organizatorom ..... Dla mnie jest to typowy popis głupiego i bezmyslnego marketingu danych miast czy władz ....które ze szczytnym celem nie maja nic wspolnego

Nie twierdzę,że Owsiak bierze pieniądze, które mu sie nie należą...Wręcz przeciwnie... Uważam tylko ,że dla własnego dobra Fundacja WOSP powinna zadbać o to ,by w całej tej imprezie najjaśniejsze były wydatki, a nie zyski, czy światełko do nieba,ok? W przeciwnym razie co roku ludzie będą się na ten temat rozpisywać...Będzie coraz więcej wątpliwości i coraz więcej sceptyków...Bo tak naprawdę to: Informują nas ile WOSP uzbierała w danym roku pieniędzy, i co? Kto ile z tego bierze? Kto tak naprawdę na tym zarabia? Ile tak naprawdę pieniędzy jest przeznaczone na sprzęt? Nawet procentowo nie wiemy... Dalej... Orkiestra kupuje sprzęt medyczny i... Które szpitale go dostają?, ile sztuk na województwo?, które województwa dostaną a które... innym razem? Kto o tym decyduje? Dalej... Jak ten sprzęt jest wykorzystywany? Czy szpital ma odpowiednio przeszkolony personel do pracy na tym specjalistycznym sprzęcie? Słyszałam nawet o takich aferach, że sprzęt niszczeje gdzieś w piwnicy szpitalnej, bo nie ma go ko obsługiwać!!! Pytania będą się mnożyć, bo Jednego nie można Owsiakowi odmówić...Odniósł sukces!!! A to w Polsce kole w oczy!

Gość Fanka Michała LOL
ogolem to ja bylam na WOŚP ,niedalam ani grosza,serduszka niedostałam, ale za to byl koncert,a spiewał Michał Wiśniewski- az 8 piosenek,gral przez pol godziny...To był w Gdańsku koncert wrzechczasów...